Hrvatski Fokus
Uvodnik

Budimo ponosni na sveukupno djelo dr. Franje Tuđmana

Bleiburg je simbol stradanja Hrvata nakon službenog završetka Drugoga svjetskog rata

 
 
• Četrnaestoga svibnja domoljubi su obilježili 92. obljetnicu rođenja prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Oni drugi, vladajući, u koje spadaju razni nikogovići, ljevičari, jugokomunisti, orjunaši, anarholiberali i njima slični, prešutjeli su taj dan. I u politici, i u medijima. Miroslav Tuđman, stariji sin čovjeka koji je najzaslužniji što imamo hrvatsku državu, podsjetio je sve te negatore na čelu s aktualnim predsjednikom države Ivom Josipovićem, na jednu vrlo opasnu pojavu, a to je izbjegavanje izricanja riječi kao što su: „Hrvati“, „hrvatski narod“, „hrvatsko društvo“… „Lijeva politička opcija smatra da takvu terminologiju nije pristojno javno koristiti. Od Hrvatske nastoje stvoriti carstvo ludosti: dok se političari u Americi obraćaju Amerikancima, u Njemačkoj njemačkom narodu, 'naši' se ljevičari obraćaju isključivo poreznim obveznicima i građanima, a nikad Hrvatima ili hrvatskom narodu“, istaknuo je Miroslav Tuđman.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2014/05/doktor-franjo-tuman-kontroverzni-otac-nacije-504x335-20091249-20101019013010-254946.jpg
• Za razliku od ovih negatora svega hrvatskoga, hrvatski športaši nastavljaju slavnu tradicije domoljublja i širenja istine o Hrvatskoj i Hrvatima. Tamo gdje su stali Dražen Petrović, Stojko Vranković, Goran Ivanišević, Davor Šuker, Zvonimir Boban i mnogi drugi, nastavlja mlada tenisačica Dona Vekić. Ova 17-godišnja Osječanka trenira u Engleskoj već poduže vrijeme i izložena je velikom pritisku svojih domaćina da zaigra za Gordog Albiona. Dona je sve donedavno bila obzirna i pristojno ih odbijala, ali kada je pritisak postao nesnosan, lijepo im je odgovorila: „Sretna sam što igram za Hrvatsku. Mi Hrvati imamo velika hrvatska srca i na terenu se borimo za svoju zemlju“. Ove bi riječi svaku večer prije spavanja trebali pročitati Ivo Josipović, Željko Jovanović, Nenad Stazić i slični negatori svega hrvatskoga. A ako ne pročitaju, onda neka se ujutro pogledaju u zrcalo i imat će što vidjeti.
 
• Hrvatski sabor i ove godine ne će biti pokrovitelj komemoracije žrtvama Bleiburga i Križnog puta u Bleiburgu. Time su se vladajući ponovno svrstali na one kojima su nebitne 'tuđe' nevine žrtve, odnosno manje vrijedne od 'njihovih' žrtava. Na to ih je podsjetio potpredsjednik Sabora Željko Reiner i rekao da se na Bleiburgu dogodio ratni zločin, zločin protiv čovječnosti, i da je Bleiburg simbol stradanja Hrvata nakon službenog završetka Drugoga svjetskog rata i dodao: "Na sličan način kao što je Jasenovac simbol i metafora ustaških zločina, tako je Bleiburg simbol i metafora komunističkih zločina". Jugoorjunaš Nenad Stazić je pokušao "opravdati" svoje šefove u Saboru istaknuvši nepostojeće opravdanje kako Sabor ne može biti pokrovitelj manifestacije na kojoj se pojavljuju ljudi u ustaškim uniformama. Još je posjetitelje komemoracije u Bleiburgu nazvao "neonacistima"!
 
• U tjednu kada je Zoran Milanović napokon otjerao Slavka Linića, hrvatska država je odabrala Deutsche Bank, JP Morgan, Société Générale i Banca IMI za transakciju. Sve je urađeno prema uputama i naputcima Britanaca.
 
• Ministar Medvjedić (tal. orsato) Miljenić omogućuje ruskim bogatunima da mogu kupovati nekretnine u Hrvatskoj. I to ne samo nekretnine, nego i zemljište na kojem se nekretnine nalaze. Suprotno od zakona koji postoji u Rusiji.
 
• Osmoga svibnja u Beogradu je održana projekcija dokumentarnog filma Moj zanat, posvećenom Arsenu Dediću. Film prati Arsenov životni i profesionalni put. Beograđani su ga dočekali dugotrajnim pljeskom. Kako je ovih dana Arsen pokazao svoje očito pravo protuhrvatsko lice u razgovorima kako za beogradske medije, tako i za velikosrpske Novosti Milorada Pupovca, bila bi velika šteta da ovoga vrsnog kantautora nije spasila velika Hrvatica i lječnica iz Italije. U suprotnome bilo bi onih koji bi i dalje ostali u zabludi.
http://www.novimagazin.rs/public/uploads_ck/images/Arsen%20Dedic%20-%20fotografija(1).jpg
• Životi dvoje staraca ugasili su se u istom danu na dvije različite lokacije. Muslimanski fundamentalist Arnes Delić (22) brutalno je pretukao u mjestu Ratanj kod Kraljeve Sutjeske dvoje hrvatskih povratnika Nikolu Crepulju (74) i Maricu Kristić (79), koji su umrli od zadobivenih ozljeda. Ovo me podsjeća na sjever Nigerije i islamističku skupinu Boko Haram.
 
• Hrvatskoj je do 2020. na raspolaganju 8,6 milijardi eura iz strukturnih fondova. Otprilike 1,2 milijarde trebale bi otići malim i srednjim poduzećima. Točne alokacije još nisu određene, vlasti u Zagrebu još rade na takozvanom  partnerskom  sporazumu kojim se s Bruxellesom dogovaraju investicijski ciljevi. Od 2007. do 2013. Hrvatska je od 815 milijuna eura EU-ove strukturne potpore koje je pripremio Bruxelles iskoristila samo 30 posto. Članstvo u drugoj polovini 2013. nije promijenilo rezultate. Ali kada bi do 2020. uspjela u najvećoj mjeri iskoristiti EU-ova strukturna sredstva, hrvatsko bi gospodarstvo dodatno moglo profitirati s 0,6 posto godišnje.
 
• U BiH je od rata 1995. do sada su obnovljene 452 džamije dok je 10 džamija trenutačno u fazi obnove i trebale bi biti završene u narednom razdoblju. Od rata naovamo su obnovljena i 64 mesdžida, tako da je ukupno obnovljeno 516 džamija i mesdžida na prostoru cijele BiH. Od rata do danas sagrađeno je novih 367 džamija i 172 mesdžida. Ravnateljica Centra za islamsku arhitekturu Fatima Šišić kaže da u BiH postoji još nekoliko desetina džamija i mesdžida koji čekaju na obnovu kako bi bili u funkciji i za potrebe vjernika. Još je 57 neobnovljenih džamija i 44 neobnovljena mesdžida, koji čekaju na obnovu.
 
• U spomen žrtava srebreničkog genocida Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba 30. i 31. svibnja 2014. godine organizira VIII. konvoj mladih Bošnjaka iz Hrvatske i njihovih prijatelja pod nazivom "Da se nikad ne zaboravi". Konvoj će i ove godine okupiti mlade iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine koji će u zajedničkim posjetom, Memorijalnom centru u Potočarima odati počast nevino stradalim 8000 Bošnjaka i trojice Hrvata u srpnju 1995. godine.
 
• Protiv desetorice pobunjenih Srba s benkovačkoga područja bila je raspisana Interpolova tjeralica. Evo imena tih pripadnika tzv. Martićeve milicije: Momir Pupovac, Branko Bota, Vinko Šarić, Novica Berber, Milan Pavasović, Slobodan Pupovac, Aleksandar Dragaš, Novica Gulić, Milutin Graić i Mihailo Čalić. Protiv svih njih Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je optužnicu kojom ih se tereti zbog ratnog zločina protiv civila.Milutin Graić (41) skrio se u Roosendalu u Nizozemskoj. Trebalo mu se suditi u Splitu zbog ratnog zločina počinjenog za vrijeme Domovinskog rata u selu Perušiću. No, odlukom Županijskog suda u Splitu ne će mu se suditi jer je protiv njega obustavljen kazneni postupak i ukinut istražni zatvor u koji bi išao da je izručen Hrvatskoj. Ne da ga ne će izručiti Nizozemci, nego ga ne će suditi suci iz Splita. Tamošnji županijski DORH promijenio u cijelosti pravni opis kaznenog djela tako da se Graića više nije teretilo za ratni zločin već za djelo oružane pobune i predložio ukidanje istražnog zatvora. Prevedeno, sud je protiv Graića primijenio Zakon o općem oprostu i obustavio kazneni postupak!
 

Marijan Majstorović

Povezane objave

Zamjenom hrvatske kune globalizacijskim eurom Hrvatska je izgubila ne samo monetarnu samostalnost

hrvatski-fokus

Andrej “kuha” HNS-ovce na laganoj vatrici

HF

Izdajnici na Pantovčaku

HF

Ne će biti neizvjesnosti na izborima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više