Hrvatski Fokus
Hrvatska

Hrvatskoj treba jaka nacionalistička stranka

Jedina stranka koja makar približno odgovara definiciji nacionalističke desnice je Hrvatska čista stranka prava

 
 
U svijetlu nedavnog osnivanja saveza nevladinih udruga pod nazivom „Nacionalistička liga Republike Hrvatske“ te velikog zanimanja i mnogobrojnih pozitivnih komentara na ovu vijest, mislim da s pravom možemo postaviti ovo pitanje. Naime, činjenice govore da se Hrvatska demokratska zajednica nikako ne može smatrati strankom desne, nacionalističke provenijencije već u najboljem slučaju strankom desnog centra ili (po mnogim pokazateljima posljednjih godina) čak strankom centra.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2014/05/croatia.jpg
Nadalje, uzevši u obzir kriterije po kojima se danas u razvijenoj demokraciji neku stranku može smatrati strankom nacionalističke, desne (ovdje se ne bavimo krajnjom, neofašističkom desnicom) orijentacije, razvidno je da u ovu grupaciju ne možemo ubrojiti niti savez raznorodnih stranaka pod nazivom „Savez za Hrvatsku“.
 
Činjenica je također da jedina stranka koja makar približno odgovara definiciji nacionalističke desnice (Hrvatska čista stranka prava) u svom višegodišnjem postojanju izbornim rezultatima (između ostalog i ne samo svojom krivnjom, a tu prije svega mislimo na medijsku blokadu i neopravdano stigmatiziranje) nije prerasla stranku zanemarivih izbornih rezultata.
 
U svijetlu neoborive činjenice da danas u Europi sve veću ulogu imaju stranke upravo izrazito domoljubnog, nacionalističkog predznaka (npr. „Fidesz“ Viktora Orbána u Mađarskoj, „Nacionalna Fronta“ u Francuskoj, ali i mnogi drugi primjeri), dok se u današnjoj Hrvatskoj protiv hrvatskoga naroda i njegovog domoljublja, usprkos pobjede u Domovinskom ratu (!), već godinama vodi pravi propagandni institucionalni neokomunistički i neojugoslavenski rat koji (što je upravo nevjerojatno) nitko u ovoj zemlji ne može zaustaviti, mislim da se svakako nameće pitanje je li ovoj zemlji i ovom napaćenom hrvatskom narodu potrebna jedna prava, jaka, beskompromisna, nacionalistička desna stranka?
http://www.crwflags.com/fotw/images/h/hr~ndhne.gif
Stranka koja bi u svom programu imala prisegu hrvatskom narodu da će provesti ono što smatra najnužnije za spas hrvatske ideje pa i hrvatske države: lustraciju, zabranu prodaje hrvatskih bogatstava strancima, nacionalizaciju strateških resursa, proglašavanje gospodarskog pojasa, zabranu prekomjernog uvoza poljoprivrednih proizvoda, ponovno uvođenje obveznog vojnog roka, uvođenje domoljubnog odgoja kao obveznog predmeta, neodgodivo provođenje mjera demografskog oporavka, procesuiranje odgovornih za nacionalnu izdaju hrvatskih interesa i sl. Ovisno o reakcijama (Bilo naroda mora se slušati – A. Stepinac) donijet će se odluka hoće li se, za sada vrlo dobro prihvaćen savez nevladinih udruga pod nazivom „Nacionalistička liga Republike Hrvatske“ registrirati kao politička stranka.
 

Tomislav Stockinger, predsjednik „Regimente – centra za suočavanje jugoslavena s prošlošću

Povezane objave

Raj na zemlji ili vještina zgrtanja novca bez rada

hrvatski-fokus

Tko je doista Božo Petrov?

HF

Lijevi političari preko Solidarne do sabornice

HF

Kukavstvo i hrvatska šutnja dolaze na naplatu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više