Hrvatski Fokus
Hrvatska

Nastavljaju se velikotalijanske laži

Zločinac Tito nije mijenjao Kalelargu, nego hrvatski domoljubi

 
 
Talijanski list Il Dalmata (http://www.dalmaziaeu.it/IlDalmata.aspx), glasilo “Slobodne općine Zadar u egzilu”, dana 1. lipnja 2014. godine objavilo je tekst pod nazivom Povratak na ime Zara Callelarga (Torna a Zara il nome Callelarga), čiji je direktor Renzo De Vidovich poznati talijanski iredentista i neofašista. U tekstu se navodi da je 11 tisuća Zadrana, a od čega 10 tisuća Hrvata potpisalo  peticiju gdje se traži povijesno ime "Callelarga" koji bi zamjenio naziv Široka ulica koji je nametnuo Tito.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2014/06/dalmata01.jpg
Koliko je članak tendenciozan vidljivo je po tome što talijanski list obmanjuje javnost da je hrvatski naziv Široka ulica nametnuo jugokomunustički zločinac Tito, a istima je poznato da je odluku o nazivu ulica kao i Široka ulica donijela SO Zadar na prijedlog stručnog i kompetentnog povjerenstva početkom 90-ih godina prošloga stoljeća kada je Hrvatska bila samostalna država. U povjerenstvu su bili istaknuti hrvatski profesori kao što su Profaca, Dunatov, Derossi… Određena skupina građana koja se zaigrala hrvatskim identitetom grada Zadra, odnosno skupina koja pokušava mijenjati nazive ulica s hrvatskog na strani jezik preporučujemo da pročitaju navedeni talijanski članak pa će im biti jasno zašto se ruši hrvatski identitet grada Zadra.
 

Stranka Hrvatskoga Zajedništva, Podružnica Zadar

Povezane objave

Srpsko šovinističko ludilo

HF

Doista sam u pojedinim trenucima osjetila nelagodu čitajući knjigu Ive Goldsteina

hrvatski-fokus

Rapallski ugovor

HF

AFORIZMI – Distanca za bogatune, a razmak za siromahe

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više