Hrvatski Fokus
Uvodnik

Slučajevima Vlade Zorana Milanovića nema kraja

Država propada, a gazda putuje

 
 
• Vladina najava promjene poreznih stopa na plaće je novi promašaj. Od toga ne će biti nikakve koristi, samo se pokušava stvoriti osjećaj da nešto rade. Cilj im je ovakve nebitne promjene zasjene one bitne, a to su: izlazak iz zatvora bivše sisačke županije Marine Lovrić-Merzel, najava odlaska u zatvor bivšega vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, otkrivene nečasne radnje u HEP-u, istraga o javnoj nabavi bivšega ministra zdravstva Rajka Ostojića, kontinuirani pad BDP-a, početak „kobasice“ u i oko Borisa Šuvaka, novoga ravnatelja Porezne uprave, raspad HNS-a i Laburista… Ovakvim slučajevima Vlade Zorana Milanovića nema kraja. No, to ne smeta Milanoviću da sprema kofere na put za Ameriku.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2014/09/koferi_0.jpg
• Laburisti se raspadaju. Ništa čudno, zna li se kako su i kod koga nastali. Kao otpadnici jugonostalgičarske Hrvatske narodne stranke dobro su i trajali. Na redu je drugi izmišljeni politički balon pod nazivom ORAH.
 
• Neki analitičari tvrde kako je na djelu preustroj Svijeta tako što bi Zapad formirao novu „svjetsku vladu“, koja će nama vladati. Možda je to i bila namjera kreatora teorije i prakse svjetskoga kaosa kada su umjetno pokrenuli revolucije u arapskome svijetu i tako pronašli razlog i razloge za pokušaj spašavanja što se može. A rješenje je „svjetska vlada“. Dakako samo po imenu. Sadržaj je otprije već zacrtan. Što se nas tiče, najvažnije je kako u njoj ne će „percipirati“ mali i oni koji znaju tko su i što su.
 
• U vanjskoj politici SAD i Zapad su već godinama u očitoj defenzivi. U defenzivi je uglavnom razvijeni svijet jer nema toga sustava niti takve države koja stalno može zadržavati gospodarski razvoj. U „modi“ su oni „nerazvijeni“, a pogotovo oni koji imaju sirovine. Tu se prije svega misli na Rusiju i Brazil. Ovo govorim zbog stanja u Ukrajini i bačene rukavice Zapadu od strane Vladimira Putina. Ruski predsjednik je podsjetio svjetske teoretičare i analitičare kako je čista sila uvijek bila i ostala najdjelotvornije oružje u svjetskoj politici.  
 
• Ovako militantni Musliman Bilal Bosnić iz Bužima iz Turske Hrvatske novači potencijalne borce koji će ići ratovati u Irak i Siriju za kalifat i vjersku isključivost: "Evo vam sada prilike, evo došao vam je musliman, koji je iz Poslanikove loze, kojeg ako sad ne podržite, dovoljno ste o sebi dokrajali svom Kufru i o svojim zabludama kazali. Pa evo prilike i ovima što se suprotstavljaju da potraže svoja prava pod kišobranom islama". Osim Bosnića, među borce Islamske države – ISIS-a otišli su ili namjeravaju: Enesa Džinić iz sela Ošve kod Maglaja, žena kamikaze Emraha Fojnice, njezin otac, majka i osmero uglavnom maloljetne braće i sestara i njezin maloljetni brat Almir Džinić, te Elvir Muratović, Mirza Kapić, Fikret Zukić, Eduard Durguti, Latif Talić, Muhamed Džerahović, Ramo Pazara, Asmir Gostevčić, Sejdin Omerdić, Edin Kahriman, Jasmin Keserović, Senad Hasanović, Seid Čolić, Elvis Hajrić, Emir Sinanović, Denis Delanović, Bajro Ikanović s dvogodišnjim sinom Ismailom Davudom Mešinovićem… Smatra se da se na ratištima za „muslimansku stvar“ nalazi i nekoliko stotina muslimana iz BiH, od muškaraca, žena, staraca do najmanje djece. Novače se iz cijele BiH, iz Sarajeva, Kiseljaka, Zenice, Maglaja, Gornje Bočinje, Gornje Maoče, Zvornika, Bužima, Teslića…
http://www.federalna.ba/files/news_images/607_20121010160827_bosnic_hapsenje.jpg
• Za razliku od prije neki dan, kada je – ne znam iz kojih pobuda – Ivica Šola izjednačio Jugoslavena, jugonostalgičara, natražnjaka i neHrvata Ivu Josipovića s Hrvaticom i naprednjakinjom Kolindom Grabar Kitarović, sada se s njime slažem kada kaže da je lustracija neizbježna i kod nas. Iako Šola hvali i podržava predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka u njegovoj – na sva zvona – najavi provedbe lustracije nakon povratka na vlast, ja sam tu nešto pragmatičniji. Velike stvari se ne događaju velikim najavama. One se provode po zakonu, tiho i temeljito. Budući je HDZ bio i ostao pokret, a ne politička stranka, s njezinim programom i postupcima moraju biti zadovoljni svi slojevi hrvatskoga društva i svi Hrvati na Zemlji.
 
• Sad su se odjednom i Josipović-Milanovćevoj vladi/vlasti (do)sjetili kako nije dobro što Srbija i dalje ustrajava na svome zakonodavstvu prema kojemu je Srbija proširila svoju nadležnost za suđenje za ratne zločine i izvan svojih državnih granica, na područja svih bivših socijalističkih republika SFRJ. Zbog skorih izbora Ivo Josipović je čak posjetio i Grabovicu kod Mostara gdje su Muslimani-Bošnjaci izvršili pokolj nad tamošnjim Hrvatima, a kako stvari stoje uskoro ćemo ga vidjeti kako se i u crkvi po prvi put križa.
 
• Najvažnija poruka sa skupa u Berlinu 28. kolovoza je da njemačka kancelarka Angela Merkel u završnoj riječi nije spomenula ni Pelješki most a ni Jadransko-jonsku autocestu.
 
• U Mostaru potpisana Deklaracija o nestalima između agresora Srbije i Crne Gore i žrtava Hrvatske i BiH samo je novo zamagljivanje na putu jugo podjele krivnje.
 
• Na twitteru Ministarstva vanjskih poslova objavljeno je da je „Kanada ukinula vize građanima RH“. Ova lažna vijest je onakva kakvo je i cjelokupno Ministarstvo koje vodi nesposobna Vesna Pusić. Naime, vize za Kanadu ukinute su još 2009. godine.
 
• Drugu laž plasirao je HRT na čijem čelu je nelustrirani Goran Radman. U izvješću s proslave Dana hrvatskih mučenika u Udbini, objavljena je laž da je biskup Vlado Košić „pozdravio odabrane uzvanike među kojima hrvatske generale, ali i bosansko-hercegovačkog generala i haaškog osuđenika Tihomira Blaškića koji je od mnoštva tada dobio pljesak“. U njihovim lukavim glavama s ovim su pokušali zavarati sve one koji nisu bili na Udbini. Činjenica je da je sisački biskup pozdravio drugog generala iz BiH, generala Darija Kordića. Onoga kojega preziru na drugovi s Prisavlja.
 
• Gdje nije bilo Herceg Bosne, danas nema Hrvata, poruka je to sa svečanog skupa u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače povodom obilježavanja 21. obljetnice osnutka Hrvatske republike Herceg Bosne.
 
• U Jutarnjem listu su zabrinuti time što hrvatski europarlamentarci „nisu zainteresirani za Srbiju“. Smeta im što su zainteresirani za Bosnu i Hercegovinu, ali ne za Srbiju.
 
• Novinaru Marijanu Vogrincu je pala na pamet ideja da se održi referendum s pitanjem: „Jeste li za to da se RH ustavno opredijeli za obnovu jugoslavenske državne zajednice na tradicijama samoupravnog socijalizma te bratstva i jedinstva njezinih naroda i narodnosti?“ Šteta što se s tom idejom nije prije javio.
 

Marijan Majstorović

Povezane objave

Na pomolu treća izdaja Savudrijske vale?

HF

Mamiću čestitali u Sarajevu, kada u Zagrebu?

HF

Plenković je u Bruxelles trebao poslati Branka Bačića

hrvatski-fokus

HDZ ne smije pristati na ucjene

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više