Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Pozitivni pomaci u hrvatskom gospodarstvu

Dodijeljena priznanja najuspješnijim tvrtkama Splitsko-dalmatinske županije

 
 
Hoteli Zlatni rat d. d. Bol, Naprijed d. o. o. Glavice iJantar d. o. o. Split dobitnici su priznanaja HGK Županijske komore Split, plaketa Zlatna kuna, za najuspješnija županijska trgovačka društva u kategoriji velikih, srednjih i malih tvrtki u 2015. godini. Plaketa Zlatna kuna za inovaciju pripala je tvrtci DTD d. o. o. iz Dugog Rata, za inovaciju ''Umjetni mamci prirodnog izgleda''.Plakete su najuspješnijima uručene na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Split, 20. prosinca 2016.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2016/12/www.agenti.hr_sadrzaj_info-agent_strukovne-skupine_split_hgk-zk-split.jpg
Hoteli Zlatni rat d. d., svoju gospodarsku djelatnost obavljaju na Bolu, vrhunskoj turističkoj destinaciji i višestrukom šampionu hrvatskog turizma, posluju u sklopu jednog od vodećih nacionalnih hotelskih lanaca koji na tržištu nastupa pod brendom Bluesun hotels & resorts, te raspolažu kapacitetom od 726 soba i 1.605 kreveta, i s više od 450 radnika u špici sezone.
 
Uz proizvodnju rezane građe i drvene ambalaže, glavna djelatnost Naprijeda d. o. o. je proizvodnja namještaja i građevinske stolarije, te je tvrtka u mogućnosti vlastitim kapacitetima, sa 75 zaposlenika, zaokružiti proizvodne procese od sirovine do proizvoda visokog stupnja finalizacije.
 
Škola stranih jezika Jantar uspješno posluje već 25 godina, ubraja se među tri vodeće županijske škole stranih jezika, bilježi stalni rast broja polaznika, ostvaruje najbolje rezultate polaznika na međunarodnim ispitima Cambridge u Hrvatskoj, te je od prošle godine prva škola u regiji i jedna od prvih pet u RH sa znakom Hrvatske gospodarske komore ''Hrvatska kvaliteta''.
 
DTD iz Dugog Rata obiteljska je tvrtka s pedest zaposlenih koja se bavi proizvodnjom ribarskog pribora, a specijalizirani su za proizvodnju mamaca za lov liganja. Riječ je o izvozno orijentiranoj tvrtki koja 75 % prodaje ostvaruje na inozemnim tržištima, u više od dvadeset zemalja, a stalno povećanje prodaje i broja zaposlenih temelje upravo na kontinuiranim inovacijama.
 
Potpredsjednica HGK Mirjana Čagalj u svom je pozdravnom govoru navela da se pozitivni pomaci u hrvatskom gospodarstvu započeti prošle godine, bilježe i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Poduzetnici ove županije ostvarili su u 2015. pozitivni financijski rezultat od 824,8 milijuna kuna, što je za 31,6 % više u odnosu na 2014. godinu. U odnosu na 2014. broj zaposlenih porastao je za 3,2 %, dok je prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenome za 4,5 % viša nego prethodne godine, iako na žalost, još uvijek zaostaje (za 10,8%) u odnosu na prosječnu plaću na razini Hrvatske. 
 
''Usmjerenošću i dodatnim ulaganjima u turizam i prerađivačku industriju dugoročno ćemo osigurati boljitak i polučiti brži oporavak gospodarstva u cjelini. Ali jednako tako, u današnje vrijeme kada suvremeno gospodarstvo iziskuje brzo prilagođavanje zahtjevima tržišta, izuzetno je važno ulaganje u obrazovanje mladih te cjeloživotno učenje. Ljudski kapital glavni je izvor konkurentske sposobnosti poduzeća u tržišnom nadmetanju'', rekla je Čagalj, čestitavši svim nagrađenima.
 
Na svečanosti su uručena i posebna priznanja tvrtkama Končar – Električni uređaji d. d. Prisojei Auto Hrvatska d. d. Split za 70 godina postojanja i uspješnog poslovanja, te Anti Zekiću, predsjedniku Društva inovatora DIATUS Split, za dugogodišnju suradnju na izboru najboljih županijskih inovacija i poticanju inovatorstva. Svečanost su uveličali i splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, čelni ljudi turističke zajednice Grada i Županije, Javne ustanove ReraSD, brojni ugledni gospodarstvenici, te nastup nagrađivanih mladih glazbenika splitske Umjetničke akademije, Barbare Udovčić (violina) i Gorana Stefanovića (gitara).
 

Ivica Luetić

Povezane objave

Kriza na energetskom tržištu nije pri kraju

hrvatski-fokus

Vlade dolaze i odlaze, a savjetnici ostaju

hrvatski-fokus

Solaru nova tržišta, a vjetru novi trendovi

HF

Gospodarska terapija za hrvatskog pacijenta

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više