Hrvatski Fokus
Hrvatska

Hrvatska izgubila arbitražni spor

Plenković: Otkupit ćemo INA-u!

 
 
Odluku o otkupu INA-e podržavaju i predsjednica Republike i predsjednik Sabora – Hrvatski premijer Andrej Plenković sazvao je izvanrednu konferenciju za medije kako bi javnosti priopćio novosti o slučaju INA-MOL. MOL je dobio arbitražni spor protiv Hrvatske u Washingtonu. Arbitraža je pokrenuta u studenom 2013., a MOL je kao vlasnik 49 posto dionica Ine tvrdio da Vlada nije ispunila obveze iz Glavnog ugovora o plinskom poslovanju i njegovih dodataka iz 2009.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2016/12/www.gamechannel.hu_pictures_hirblock_sajat_mobilszolgaltatast_indit_a_mol_1.jpg
Andrej Plenković promptno je reagirao sazvavši konferenciju za medije. "Vlada se snažno protivi odluci Arbitražnog suda i učinit ćemo sve kako bi ju osporili. Kao što sam nekoliko puta isticao, razmatrali smo cijelo vrijeme najbolje opcije za budućnost Ine. Hrvatska će pokrenuti proces cjelokupnog udjela MOL-a u INA-i. O detaljima ćemo kad se za to steknu uvjeti. Ovu odluku podržavaju i predsjednica Republike i predsjednik Sabora".
 

Komentari

 
Omnes Omnibus: Vidi čuda, Karamarko bio u pravu! Možemo li dio troškova arbitraže prebaciti na one koji su ga cipelarili (Most, Povjerenstvo sukob i kuriku interesa, i na one koji su duboko ispod cijene prodali INU)?
 
Marko Fran Vujović: Nek se Obrate DORHu i Mladenu Bajiću, Cvitanu i Ostojiću, nije jedini proces koji su montirali!!! POPINO PETROV i MULJ (BULJ) Molite Karamarka za Oprost Lopine udbaške!!!!!
 
Damir Kajin: Sanader je vjerojatno digao neku lovu u slučaju INA, tako glasi Turudićeva presuda, ali temeljni problem sa INO-om Hrvatskoj je stvorio Račan, koji je INU ustupio Mađarima na način da su ovi platili 25 %, a dobili 50 % upravljačkih prava. Kao što smo izgubili ovu arbitražu izgubit ćemo i onu koja se tiče Piranskog zaljeva, a i onu sa poslovnim bankama. Bijele noći Račanova vlada ustupila je za smiješnih 16 mil. dolara, a Milanović je prodavajući oružje ISIL-u, ili njihovim posrednicima zaslužan da smo u Siriji ostali, ili bi mogli ostati bez bušotina. Jadno. Ispada da je Karamarko oko INE (a to smo svi znali) bio u pravu, a da je Petrov HR nanio štetu kao Račan, Sanader i Milanović zajedno. Karamarko mi nikada nije bio drag, ali valja reći istinu.(i.z., http://direktno.hr/en/2014/direkt/71593/Hrvatska-izgubila-arbitražni-spor-Plenković-Otkupit-ćemo-INA-u!.htm)

Povezane objave

Zataškavala Milanovićeve afere

HF

Crtica koja život znači

HF

PREDIZBORNA BOJIŠNICA ILI OSMA OFENZIVA 2 – Izbori

HF

Requiem za slobodu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više