Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Nema ustaša, pobili su ih partizani

Hrvatska pravoslavna crkva uvijek bila, jest i uvijek će biti

 
 
Priopćenje za javnost
Hrvatska pravoslavna crkva, koja je uvijek bila, jest i uvijek će biti, po volji Gospodina našeg Isusa Krista, osvrće se na netočna i neprimjerena izvješća nekih vodećih liberalno-ljevičarskih i borbeno ateističkih 'mainstream' medija u Republici Hrvatskoj, koji su kao papiga prenosili jedan na jedan zlonamjerne klevete velikosrpskih propagandista na račun Hrvatske pravoslavne crkve i njenog arhiepiskopa Aleksandra i 16.647 hrvatskih pravoslavaca,(uz 150.000 pravoslavaca, koji govore hrvatskim jezikom od 190.000 u RH), povodom vjerskog obreda posvećenja vode na Bogojavljenje dana 6. siječnja 2017. pod vedrim nebom na minus pet stupnjeva Celzija na Cvjetnom trgu hrvatskog 'piesnika' i generala Petra Preradovića u Zagrebu, jer joj je nasilnim činom za vrijeme diktature jugoslavenske komunističke partije nakon lažnog oslobođenja 1945. oduzeta sva njena imovina, uključujući nekretnine, dakle, i njeni crkveni objekti poput crkve Sv. Preobraženja na gore navedenom zagrebačkom trgu, koja je pripadala njenom pravnom prethodniku, mitropoliji u Srijemskim Karlovcima u Hrvatskoj Trojednoj Kraljevini ondašnjeg Austrijskog Carstva, na čelu s hrvatskim patrijarhom Josifom Rajačićem koji je blagoslovio uzdizanje na bansku čast hrvatskoga vojskovođe, generala i bana Josipa je Jelačića uoči njegovog vojnog pohoda i oslobođenja od Ugarske.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/01/i0.wp.com_kamenjar.com_wp-content_uploads_2017_01_Aleksandar.jpg
Netočno i zlonamjerno su neki mediji prenosili sramotne kvalifikacije, da se navodno radilo o „ustaškom performansu“, iako HPC nije ustaška nego pravoslavna i hrvatska Crkva, te ni njezin arhiepiskop nije tzv. episkop nego g. arhiepiskop, i nije ni on ustaša nego Bugarin i učeni teolog, kao što ni patrijarh Hrvatske pravoslavne crkve u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, sveti Germogen, nije bio ustaša nego Rus i učeni teolog koji je pred Oktobarskom revolucijom prebjegao na Zapad, a kojeg su Titini partizani strijeljali na smrt, zajedno s 50 svećenika Hrvatske pravoslavne crkve, u Zagrebu, dana 30. lipnja 1945., umrijevši martirijskom smrću kao žrtve komunizma koje vrjednuje Hrvatski sabor i Europski parlament i Vijeće Europe, kao i Sjedinjene Američke Države.
 
Na navedenom vjerskom obredu na hrvatskom jeziku pred stotinjak vjernika, kojeg je vodio hrvatski arhiepiskop Aleksandar, okupili su se hrvatski pravoslavci, i katolici, a među njima i hrvatski branitelji, tako da nije bilo ustaša nego vjernika koje je hrvatski arhiepiskop ujedinio u molitvi za hrvatski narod.
 
Mediji ni riječ nisu prenijeli što je arhiepiskop HPC govorio i molio se Bogu, nego su prenijete samo riječi g. Marka Juriča koji je projektom Velebit pomogao da se nakon 72 godine prvi puta u središtu glavnoga hrvatskoga grada čelnik obnovljene Hrvatske pravoslavne crkve obrati hrvatskim pravoslavcima i hrvatskoj javnosti.
 
Podsjećamo, ustaše u Republici Hrvatskoj ne postoje čak ni formalno, osim što su u prošlosti neki doušnici Kontraobavještajne službe tzv. JNA glumili ustaše kako bi kompromitirali hrvatsku državu za račun Beograda, a prave ustaše su Titini partizani pobili u jugoslavenskom ratnom zarobljeništvu na Križnom putu od Bleiburga do Vardara, a u ljeto 2016. su, npr., ekshumirani posmrtni ostatci nekih od njih u slovenskom mjestu Košnica kod Celja, zajedno s pobijenim hrvatskim civilima, ali o tome mainstream mediji šute u stilu mafijaške omerte.
 
Tzv. mainstream mediji i njihovi tzv. novinari, upornim etiketiranjem svake politički nepodobne osobe i institucije s izlizanom ustaškom etiketom, i prenošenjem propagande bivšeg velikosrpskog režima zločinca Slobodana Miloševića, sami postaju predmet interesa hrvatske nacionalne sigurnosti, tako da bi njihovim glavnim urednicima bilo pametno da dođu k pameti, jer postoji percepcija da hrvatska javnost sumnja kako predstavljaju izdajničku 5. kolonu i polugu velikosrpske politike Beograda!
 
Također, vrlo neprimjereno i zločesto g. Prvoslav Perić, episkop nekanoske tzv. Srpske pravoslavne crkve koja u RH djeluje na osnovi de facto nevažećeg ugovora s bivšom Račanovom vladom RH iz 2003., drsko interpretira Hrvatsku pravoslavnu crkvu, iako je poznat po pjevanju četničkih pjesama zbog čega navedeni mediji u RH bezobrazno nazivaju g. M. Jurića 'ustašom' jer je skinuo krinku i izrekao istinu o njemu.
 
Što bi Srbi rekli da HPC djeluje na teritoriju Republike Srbije, da prima iz državnog proračuna pola miijarde omraženih 'ustaških' kuna koje šalje iz Beograda u Zagreb, i da napada srbijansku državu i srbijanski narod, nazivaći ga četničkim narodom kao što “SPC” Hrvate naziva ustašama i svojata hrvatski teritorij kao da je Republika Hrvatska kolonija Srbije?!
 
Podsjećamo i 'mainstream' medije u RH, i cijeli svijet, urbi et orbi, da je nositeljica odličja memorijalnog centra holokausta, Yad Vashem, odnosno Države Izrael, hrvatska povjesničarka Ljubica Štefan, upozorila Hrvate i svijet, da je SPC „duhovna JNA“. (Citat pokojne hrvatske heroine Ljubice Štefan koja je profašističko djelovanje srpskih episkopa u Drugom svjetskom ratu na teritoriju Srbije generala Milana Nedića raskrinkala s povijesnim dokumentima iz arhiva u Beogradu.)
 
Hrvatska pravoslavna crkva je uvijek bila, ona jest i uvijek će biti Božji instrument za duhovnu borbu protiv “nečastivog ili oca laži od samog početka ubojice čovjeka“, opasana s ISTINOM, oklopljena s PRAVDOM, te sa štitom VJERE, zaštitnom kacigom SPASENJA i SREĆE, i s mačom DUHA SVETOG, RIJEČI BOŽJE! (Efežanima 6, 13-17)
 
Blagoslov Božji svim ljudima dobre volje, i hrvatskim obiteljima i braniteljima i svima onima koji govore istinu, i čestitke za Božić svim pravoslavcima koji rođenje našega Gospodina Isusa Krista slave po starom julijanskom kalendaru 7. siječnja, dakle, Srbima, Rusima, i posebnoj našoj kršćanskoj braći u nuždi u svetoj zemlji i u Iraku i Siriji, koju istrjebljuju bezbožnici, dok HPC i hrvatski pravoslavci Božić slave kao i Carigradska patrijaršija, bugarska, grčka i rumunjska pravoslavna Crkva, kao i katolici i drugi kršćani 25. prosinca. „…jer Bog je ljubav!“ (1. Iv. 4,8)
 

Hrvatski arhiepiskop + Aleksandar; https://www.facebook.com/pravoslavlje.hr/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

Povezani članci

Bauk balkansko-boljševičkog primitivizma kruži Hrvatskom

HF

Hrvati u Njemačkoj odgovorili na laži iz Süddeutsche Zeitunga

HF

Hrvatska zapravo nije članica EU-a!

HF

MANIPULACIJA MANDATIMA – SDP je uzeo srpske glasove i na mostu i na ćupriji

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...