Hrvatski Fokus

U SDA se nadaju da 2018. HDZ BiH ne će biti u poziciji rješavati hrvatsko pitanje u BiH

 
 
Zastupnik HDZ-a BiH u Parlamentu BiH Nikola Lovrinović kazao je kako u bošnjačkoj Stranci demokratske akcije (SDA) vrlo dobro znaju kakvi problemi tište Hrvate u BiH te pozvao bošnjačke političke predstavnike da prestanu s opstrukcijom. „Oni dobro znaju koja su nama pitanja vrlo zanimljiva, posebno kada govorimo o političkoj poziciji hrvatskog naroda u BiH. Ja bih volio da se mi vratimo tim pitanjima, jer ih možemo rješavati jednostavno. Međutim, sve što se događalo posljednjih šest mjeseci kada je u pitanju SDA, bilo je na tragu samo oduzimanja dragocjenog vremena HDZ-u BiH i njegovim interesima i pitanjima, odnosno o onome o čemu moramo razgovarati i što moramo dogovoriti u ovom mandatnom razdoblju“, istaknuo je Lovrinović u razgovoru za Vijesti.ba.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/01/i.ytimg_.com_vi_iuqll6dDScs_maxresdefault.jpg
Nikola Lovrinović
 
Lovrinović prosuđuje kako su SDA sve podredili cilju da HDZ, nakon 2018., ne će sudjelovati u izvršnoj vlasti. „Valjda se nadaju da će 2018. godina biti takva da HDZ BiH više neće biti u poziciji ta pitanja rješavati. Ja ih i ovom prilikom pozivam da ta pitanja stavimo na sto između sebe i da ih konačno riješimo, a ne da se proizove situacije koje ne vode rješavanju tih pitanja“, kazao je Lovrinović.
 
Kandidacijski status BiH očekuje koncem 2017. ili početkom 2018. -U 2017. godini očekujem da se prvenstveno odgovori na pitanja iz upitnika Europske komisije u zadatom roku, te da se proces EU intergacija nastavi još snažnije, da bismo koncem 2017. i početkom 2018. dobili kandidatski status. To je nešto što me inspirira u godini koja je pred nama – poručio je Nikola Lovrinović.
 

M. J., http://www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/24-herceg-bosna/45457-nikola-lovrinovic-u-sda-se-nadaju-da-2018-hdz-bih-nece-biti-u-poziciji-rjesavati-hrvatsko-pitanje-u-bih

Povezane objave

Hrvati – nositelji europskih vrijednosti

HF

Posprdno nazivanje zemlje u kojoj žive

HF

Nezaboravljeni osmanski genocidi

HF

Ubojice su u Kaknju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više