Hrvatski Fokus
Hrvatska

Zoran Šangut posjetio Izrael

Na sastancima u Yad Lashiryonu ravnatelj Šangut predstavio rad Memorijalnog centra Domovinskoga rata Vukovar

 
 
Ravnatelj Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskoga rata Vukovar“ Zoran Šangut boravio je u radnom posjetu Izraelu od 18. do 20. prosinca radi predstavljanja rada i aktivnosti Memorijalnog centra, produbljivanja postojeće suradnje s izraelskim institucijama te uspostave suradnje s dodatnim partnerima. U pratnji gosp. Šanguta bili su Tina Krce, privremena otpravnica poslova, Ivan Fremec, stručni suradnik u Memorijalnom centru i Marina Šutalo, I. tajnica.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/01/il.mvep_.hr_files_g_1-40603_600x335-5_slika-3-m.jpg
Središnji dio boravka bio je Yad Vashem u Jeruzalemu, Svjetski centar sjećanja na holokaust. Ravnatelj Šangut obišao je Muzej povijesti holokausta, rasplamsao vječni plamen i položio vijenac u Dvorani sjećanja za sve žrtve holokausta te se upisao u Knjigu visokih gostiju. Ujedno je posjetio Dječji memorijal te kipić Oscara koji je Yad Vashemu darovao hrvatski producent Branko Lustig, osvojen za film „Schindlerova lista“. U Yad Yashemu održao je sastanak s predstavnicima Međunarodne škole za izučavanje holokausta. „Memorijalni centar Domovinskoga rata Vukovar“ već surađuje s ovom školom te su predstavnici prije posjetili Memorijalni centar.
 
Nadalje, Zoran Šangut posjetio je Udrugu ratnih veterana izraelskih obrambenih snaga (TZEVET) i Yad Lashiryon – Memorijalni centar oklopnih snaga i muzej oklopnih vozila u Latrunu te se sastao s njihovim predstavnicima. Obišao je i Dvoranu proglašenja Države Izrael u Tel Avivu te znamenitosti Jeruzalema, među kojima Crkvu Svetog groba i Zid plača.
 
Na sastancima u Yad Lashiryonu ravnatelj Šangut predstavio je rad „Memorijalnog centra Domovinskoga rata Vukovar“ s naglaskom na obrazovne aktivnosti, kao i na jačanju međunarodne suradnje – razmjeni izložbi, stručnjaka i predavača te iskustava i praksi o upravljanju objektima, prikupljanju i čuvanju artefakata i eksponata, pripremi i opremanju postava, uređenju mjesta sjećanja i sl. Ravnatelj Šangut pozvao je  predstavnike izraelskih institucija u posjet Memorijalnom centru i Vukovaru. Poklonjene su im prigodne grafičke mape radova studenata Umjetničke akademije u Osijeku pod nazivom „Domovinski rat“ s motivima spomen obilježja i mjesta stradanja ljudi i grada Vukovara.(v.h.)

Povezane objave

AFORIZMI – Na sve strane same stranke

hrvatski-fokus

Kilava liberalna Hrvatska vlada

HF

AFORIZMI – Otkud Sv. Petar u šumi?

hrvatski-fokus

Pozivamo DORH i USKOK da istraže

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više