Hrvatski Fokus

Sudjeluju li u kreiranju hrvatskoga javnog mišljenja osobe koje su sudjelovale u agresiji na Hrvatsku?

 
 
Priopćenje HNIP-a povodom nedavnih događaja u hrvatskom medijskom prostoru
HNiP osuđuje svaku diskriminaciju osoba na osnovi podrijetla, nacionalne, rasne ili spolne orijentacije. Jednako tako držimo da je širenje dezinformacija ili poluinformacija krajnje štetno za javni prostor RH. No u svijetlu intenzivirane, kako unutarnje tako i međunarodne agresije na institucije Republike RH: Predsjednicu i Vladu, izražavamo zabrinutost događanjima u hrvatskom medijskom prostoru tijekom i nakon posjeta Predsjednice RH Sjedinjenim Američkim Državama.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/01/i1.wp.com_narod.hr_wp-content_uploads_2015_08_labrador.jpg
Neobjektivnost i senzacionalizam, odnosno neodgovornost medija za demokratski i sveukupni napredak RH, u trenutačnim uvjetima nestabilnih međunarodnih okolnosti više ne predstavljaju samo problem nedovoljne pluralnosti hrvatske javnosti, nego i stvarnu: vojnu, političku i ekonomsku ugrozu RH. Također, sustavno relativiziranje događaja i krivotvorenje autentičnih povijesnih činjenica iz vremena Domovinskog rata, s nacionalno odgovornog motrišta djeluju kao lako vidljiva propaganda velikosrpskih strateških interesa: relativizacija krivice za Domovinski rat, odnosno izjednačavanje agresora i žrtve.
 
S obzirom na više puta očitovani stav nadležnih institucija o nužnosti definiranja i reguliranja minimalnih standarda novinarske profesije u hrvatskim medijima, za hrvatsku javnost držimo iznimno bitnim institucionalno istražiti sudjeluju li u kreiranju hrvatskog javnog mišljenja osobe koje su sudjelovale u agresiji na RH ili su bili ili jesu suradnici stranih obavještajnih organizacija. U vrijeme kad se ponovno zvecka oružjem prema RH, a istovremeno se demonstrira i nečuvenu bezobraštinu tijekom službenih posjeta srpskih političara i javnih osoba, odgovor nadležnih institucija na ova pitanja i stvaranje kvalitetnijeg medijskog zakonodavstva držimo najvišim državnim prioritetima.
 

HNIP – Hrvatski novinari i publicisti

Povezane objave

Očajnički čin protiv haaške tiranije

HF

Smijenjeni Hribar u Berlinu?

HF

Kajkavski jezik, književnost i kultura kroz stoljeća

HF

Morbidni napad portala ‘Dnevno’ na legendu hrvatskog proljeća!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više