Hrvatski Fokus
Kultura

Slike ispunjene duševnom toplinom

Čarobne slike armenskoga slikara Sevade Grigoryana

 
 
Sevada Grigoryan je rođen 1959. godine u Gorisu (Armenija), živio je u Džermuku, a zatim se je preselio u glavni grad Erevan. U Erevanu je završio Armensko državno pedagoško sveučilište, smjer likovne umjetnosti. Član je Udruge armenskih slikara i Međunarodne slikarske federacije UNESCO-a. Sudjelovao je na izložbama u Japanu, Kini, SAD-u, Rusiji. Živi i radi u Nanjingu, glavnom gradu kineske provincije Jiangsu.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/02/Davor-Slike_11_Sevade1.jpg
Grigoryanove slike su ispunjene duševnom toplinom i dobrotom, u njima se govori o onom što je nam blisko: obitelj, ljubav, djeca, ljudski odnosi… Posebnost Grigoryanovih slika je armenska folklorna osebujnost. O svojim radovima slikar kaže: ”Moje su slike odraz mojega unutarnjega svijeta, ono što se događa oko mene.” U svojim slikama Grigoryan rabi mješavinu različitih boja: akrilne i uljane boje, gvaš, tintu. Upoznat ćemo hrvatske čitatelje s pojedinim radovima poznatoga armenskoga slikara Sevade Grigoryana.
 

Artur Bagdasarov, http://hrvatskonebo.com/2016/05/08/a-bagdasarov-carobne-slike-armenskoga-slikara-sevade-grigoryana/

Povezani članci

HEART je vizualna umjetnica…

HF

Pogledima iz tuđine

HF

Vibrirajući elementi koloristički označenih površina

hrvatski-fokus

I ti živi za Hrvatsku

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...