Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Ofidiofobija, lignja i ars diaboli

Ivo Josipović vrijeđa srpsku svetu zmiju – četničku

 
 
Bože čuvaj bivše naše predsjednike. I čuvaj nas od njih. Predsjednik Stipa je otplovio, bolje reći pogubio se kao australski ček(ovi) što ga on izgubio. Gdje će mu biti kraj? Ne znam! A budući je bio i naš predsjednik, ne želim mu proricati daljnju, gorku sudbinu. Našem zadnjem bivšem predsjedniku, odmilja ovdje znanom kao „lignja“, žurno će trebati pomoći: možda medicinski, nu pravno svakako. Medicinski stoga što on igrajući se, kao agnostik jošte k tomu, bavi se uzgojem zmije ustašice i hrvatsko društvo odavno i uporno nastoji zaraziti opakom bolešću ofidiofobijom – strahom od zmija. Postala mu je to opaka ovisnost. Vrlo primitivno i od takvoga intelektualca, „duplog“ profesora zapravo neočekivano.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2016/10/www.dnevno.ba_wp-content_uploads_2016_08_ivojosipovic08082016.png
Al' dobro, on bit' će zmije „vabi“ na ples svirajući na klaviruars diaboli – i još usput štogod zampi. Strah od zmija, kažu, inače je najrasprostranjeniji strah u svijetu, pa Ivo Drugi ima plodno tlo. I igra na sigurno, na praiskonski strah. Obično se, navodno, najmanje trećina plaši zmija. Naš Ivo Drugi bi ga očito ovdje pojačao na najmanje pedeset i jedan posto. Kako će mu to uspijevati, vidjet ćemo. Ali, prema njegovoj ocjeni, izrečenoj u nedavnom intervjuu beogradskoj Politici – "snažno sikće i četnička zmija u Srbiji, a povijest je pokazala da su, po pravilu, jedna drugu hrabrile i poticale”.
 
Rehabilitirana, kućni ljubimac i sveta srpska četnička zmija
 
I sad ne znam nit' što je Ivi Drugom svojedobno bilo i od čega trenutačno boluje. Očito je, prvo, kako je za vrijeme predsjednikovanja „fini jedan gospodin“ i prijatelj Drage Pilsela, Ivo Josipović bio i gluh i slijep. Naime u to vrijeme je „četnička zmija“ i siktala, ali i pjevala, da se sve orilo. Trajao je proces njene rehabilitacije, igrala je i kolo pa je u međuvremenu rehabilitirana. Ne znam kako ga o tomu nije informirao njegov prijatelj Boris Tadić koji je „četničku zmiju“ čak i umivao i brijao i kožu joj presvlačio. Poznato je naime (srpski izvori) kako je upravo on osnovao – Srpsku naprednu stranku. Josipović će, po svemu sudeći, pravio i gluh i slijep, kao što se Stipa pravio nijem, što znači da nam je lagao.
 
Nema veze, svatko tko ju je htio vidjeti, kao rehabilitiranu vidio ju je. Josipović sada „prenebregava“ činjenicu kako je „četnička zmija“ u Srbiji, i formalno pravno, preodjevena među službene kućne ljubimce, a najveća će igrati ulogu svete zmije-ćaleta, četničkog vojvode. Navodno ih trenutačno ima dvadeset i dva, a čini se kako Vojka Šešelj još uvijek, prenijetu od popa Đujića, nosi štafetu podjele titule četničkog vojvode. I sad Ivo Drugi takvu zmiju, rehabilitiranu, kućnog ljubimca i svetu, prokazuje „da sikće“. Taman posla. Imat će problema kad ga tuže. Mogli bi ga hapsiti kad stigne u Srbiju, pod optužbom  za uvrjedu časti „četničke zmije“ mogli bi za njim potegnuti međunarodni uhidbeni nalog; mogli, najlakše potegnuti onaj srpski za ratne zločine, kojega on nije riješio. Ukoliko bi kazna bila i novčana, radit će se o velikom iznosima, pa bi zampi mogao u stečaj – taj je inače zmija sisavac. Siše kune.
 

Tomislav Gradišak

Povezani članci

Raskrinkan Mostov mitraljezac

HF

Lignja nam mozak friga

HF

Opoziv ministra Vilija Beroša i pandemijski kriminal

hrvatski-fokus

Naknadna pamet Borislava Škegre

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...