Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Pupovčev sin uhljebljen prije natječaja

Snježana Prijić Samaržija, rođena u Kninu i školovana u Beogradu, trebala biti izabrana za rektoricu Sveučilišta u Rijeci

 
 

POSRBLJIVANJE RIJEČKOGA SVEUČILIŠTA

P R O G L A S

Inicijative akademskih građana "Spasimo Rijeku"

 
Ožujak 2017. godine je mjesec od presudne važnosti za budućnost grada Rijeke. U tom mjesecu trebala bi se dogoditi koincidencija koja samo političkim naivcima može izgledati slučajnom. Nama je to znak za uzbunu i ovim želimo skrenuti pozornost na opasnosti koje ta koincidencija nosi.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/02/www.ici-berlin.org_wp-content_uploads_2017_01_ozren.jpeg
Ozren Pupovac
 
U ožujku bi se sin Milorada Pupovca, predsjednika Srpskog nacionalnog vijeća, trebao zaposliti na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci. Zapošljavanje se provodi u  netransparentnoj proceduri zapošljavanja povratnika gdje nema mogućnosti konkurencije pa se natječaj praktično raspisuje na ime i prezime. Taj postupak se provodi u najvećoj tajnosti, preko zakulisnih političkih veza i pritisaka i bez sudjelovanja Senata. Tatin sin je već 31. siječnja zasjeo na radno mjesto iako je fiktivni natječaj za to radno mjesto otvoren do 10. ožujka.
 
U ožujku bi Snježana Prijić Samaržija, aktualna prorektorica, rođena u Kninu i školovana u Beogradu, trebala biti izabrana za rektoricu Sveučilišta u Rijeci. Njeni izgledi su realni zahvaljujući dugogodišnjim planskim pripremama. Kao prorektorica zadužena za studente pobrinula se za to da studentski predstavnici u Senatu budu ne samo njoj osobno odani i ideološki srodni nego i za to da – za svaki slučaj – pripadnici hrvatske narodnosti među njima budu svedeni na manjinu. Pet tako prepariranih studentskih glasova od ukupno 23 člana Senata daju joj najveće izglede da postane nova rektorica Sveučilišta u Rijeci.
 
U nekim verzijama Memoranduma SANU 2 apostrofira se Rijeka kao grad na koji se treba koncentrirati u zaposjedanju pozicija, posebno u obrazovanju, znanosti i kulturi, jer je procijenjeno da su u Rijeci najpovoljniji uvjeti za ostvarivanje prikrivene etničke dominacije. Zato je ožujak veoma važan mjesec za budućnost Grada Rijeke. Pozivamo na otrežnjenje i otpor planskom zaposjedanju institucija u Gradu Rijeci kojim bi se trebala promijeniti kulturna i politička fizionomija Grada.
Da ne bude zabune, zalažemo se za punu ravnopravnost pa i pozitivnu diskriminaciju svih manjinskih etničkih zajednica koje skladno i slobodno žive u Rijeci.
 
Protivimo se hegemonističkim planovima ovladavanja akademskim i kulturnim institucijama u Rijeci na podlozi velikosrpske ideologije i nositeljima tih planova koji djeluju kroz stranačku infrastrukturu SDP-a (Željko Jovanović), stranke PAMETNO (Saša Zelenika), Rektorata Sveučilišta (Snježana Prijić Samaržija) i Srpskog nacionalnog vijeća (Milorad Pupovac). Najoštrije osuđujemo izdajničku kolaboraciju Pere Lučina, rektora na odlasku, koji je kontinuiranim pogodovanjima omogućio pretvaranje Sveučilišta u Rijeci u akademsku SAO Krajinu.
 

Inicijativa akademskih građana "Spasimo Rijeku"

Povezane objave

Engleski general tvrdi da Moskva želi rat

HF

Božićni Ustav prije 28 godina

HF

Kod Niša Putinova baza za špijuniranje

HF

Proklet bio Treći januara

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više