Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Pupovčev sin uhljebljen prije natječaja

Snježana Prijić Samaržija, rođena u Kninu i školovana u Beogradu, trebala biti izabrana za rektoricu Sveučilišta u Rijeci

 
 

POSRBLJIVANJE RIJEČKOGA SVEUČILIŠTA

P R O G L A S

Inicijative akademskih građana "Spasimo Rijeku"

 
Ožujak 2017. godine je mjesec od presudne važnosti za budućnost grada Rijeke. U tom mjesecu trebala bi se dogoditi koincidencija koja samo političkim naivcima može izgledati slučajnom. Nama je to znak za uzbunu i ovim želimo skrenuti pozornost na opasnosti koje ta koincidencija nosi.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/02/www.ici-berlin.org_wp-content_uploads_2017_01_ozren.jpeg
Ozren Pupovac
 
U ožujku bi se sin Milorada Pupovca, predsjednika Srpskog nacionalnog vijeća, trebao zaposliti na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci. Zapošljavanje se provodi u  netransparentnoj proceduri zapošljavanja povratnika gdje nema mogućnosti konkurencije pa se natječaj praktično raspisuje na ime i prezime. Taj postupak se provodi u najvećoj tajnosti, preko zakulisnih političkih veza i pritisaka i bez sudjelovanja Senata. Tatin sin je već 31. siječnja zasjeo na radno mjesto iako je fiktivni natječaj za to radno mjesto otvoren do 10. ožujka.
 
U ožujku bi Snježana Prijić Samaržija, aktualna prorektorica, rođena u Kninu i školovana u Beogradu, trebala biti izabrana za rektoricu Sveučilišta u Rijeci. Njeni izgledi su realni zahvaljujući dugogodišnjim planskim pripremama. Kao prorektorica zadužena za studente pobrinula se za to da studentski predstavnici u Senatu budu ne samo njoj osobno odani i ideološki srodni nego i za to da – za svaki slučaj – pripadnici hrvatske narodnosti među njima budu svedeni na manjinu. Pet tako prepariranih studentskih glasova od ukupno 23 člana Senata daju joj najveće izglede da postane nova rektorica Sveučilišta u Rijeci.
 
U nekim verzijama Memoranduma SANU 2 apostrofira se Rijeka kao grad na koji se treba koncentrirati u zaposjedanju pozicija, posebno u obrazovanju, znanosti i kulturi, jer je procijenjeno da su u Rijeci najpovoljniji uvjeti za ostvarivanje prikrivene etničke dominacije. Zato je ožujak veoma važan mjesec za budućnost Grada Rijeke. Pozivamo na otrežnjenje i otpor planskom zaposjedanju institucija u Gradu Rijeci kojim bi se trebala promijeniti kulturna i politička fizionomija Grada.
Da ne bude zabune, zalažemo se za punu ravnopravnost pa i pozitivnu diskriminaciju svih manjinskih etničkih zajednica koje skladno i slobodno žive u Rijeci.
 
Protivimo se hegemonističkim planovima ovladavanja akademskim i kulturnim institucijama u Rijeci na podlozi velikosrpske ideologije i nositeljima tih planova koji djeluju kroz stranačku infrastrukturu SDP-a (Željko Jovanović), stranke PAMETNO (Saša Zelenika), Rektorata Sveučilišta (Snježana Prijić Samaržija) i Srpskog nacionalnog vijeća (Milorad Pupovac). Najoštrije osuđujemo izdajničku kolaboraciju Pere Lučina, rektora na odlasku, koji je kontinuiranim pogodovanjima omogućio pretvaranje Sveučilišta u Rijeci u akademsku SAO Krajinu.
 

Inicijativa akademskih građana "Spasimo Rijeku"

Povezani članci

Generala za ministra hrvatskih branitelja

HF

Croatio, suzo oka moga

HF

Deložacija Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović s Pantovčaka je mini državni udar

HF

Njemačka zatvorila granicu prema Austriji

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...