Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

MET Croatia Energy Trade

Jedan od vodećih sudionika europskog energetskog tržišta

 
 
U novu plinsku sezonu MET Croatia Energy Trade ulazi i dalje kao jedan od tri najveća neovisna opskrbljivača prirodnim plinom u Hrvatskoj.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/02/images.energetika-net.com_media_article_images_big_met-logo-20170130093444651.jpg
Tvrtka MET Croatia Energy Trade je dio MET Grupe. Riječ je o snažnoj energetskoj skupini sa sjedištem u Švicarskoj koja je jedan je od vodećih igrača na europskom energetskom tržištu i aktivni sudionik na tržištima plina, električne energije, nafte i derivata, u sklopu čega optimira svoj položaj i upravljanje rizicima pomoću platformi za trgovinu koje su smještene u Švicarskoj i Velikoj Britaniji. MET Grupa preko svojih podružnica djeluje u 12 europskih zemalja (u Austriji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Španjolskoj, Švicarskoj, Turskoj, Velikoj Britaniji i Ukrajini), trguje plinom na 26 nacionalnih plinskih tržišta i na 19 međunarodnih plinskih čvorišta, s volumenom prodaje plina od 16 milijardi m3. MET ima značajne udjele na tržištu krajnjih korisnika u Hrvatskoj, Mađarskoj, Italiji, Rumunjskoj i Slovačkoj.
 
Svoj najnoviji projekt MET Grupa ostvaruje daljnjom europskom ekspanzijom i to osnivanjem podružnice u Španjolskoj. Osnovna djelatnost je prodaja prirodnog plina za industrijske tvrtke, s isporukom većom od 2 TW h počevši od 1.1.2017. godine. Kao dio svoje strategije, MET Energia España sa sjedištem u Madridu, uz opskrbu prirodnog plina, također će istražiti poslovni potencijal lokalnog tržišta električne energije i ukapljenog prirodnog plina (LNG).
 
Ključni čimbenici uspjeha MET Grupe uključuju:
·         diverzificiranu strukturu robe (prirodni plin, električna energija, nafta i naftni derivati, LNG, ukapljeni naftni plin)
·         dokazana postignuća u uspješnoj ekspanziji na međunarodna tržišta
·         stabilne i značajne kreditne institucije i kreditne linije
·         mogućnost dohvata prave vrijednosti opcije na osnovi fizičkog vlasništva nad imovinom
·         dokazana postignuća visoke profitabilnosti i brzog rasta. (www.energetika-net.hr)

Povezane objave

Manja isplativost ugradnje pametnih brojila

HF

Što ako litija i kobalta nestane do 2050.?

HF

Lakrdija oko INA-e se nastavlja

hrvatski-fokus

Najljepša renesansna vila u Sloveniji otvara vrata

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više