Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Ostavka: da, ne, da, ne, da, ne…

Višnja Tafra iz Svinišća i Vesna Nađ iz Vurota

 
 
Dignitet (lat. dignitas) se u širem pojmu riječi može tumačiti kao dostojanstvo, ugled, čast, časnost ili ugledan položaj. Dakle, braniti nečiji dignitet znači javno ustati u obranu visokih  etičkih vrlina takve osobe! Do sada strogo samozatajni i neobično šutljivi potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić iznebuha postade glavna ličnost naše vruće političke pozornice. 'Jučer', kao, rezolutno i bijesno dade ostavku na ministarsku funkciju a 'danas' sazva on mirnu konferenciju za tisak-bez prava propitivanja, u kojoj je dosta nespretno pokušao objasniti svoj (virtualni) čin. Ustvari, ostavke po njemu nije ni bilo, valjda novinarska izmišljotina, a radilo se o nečem drugom, veoma plemenitom.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/03/i.ytimg_.com_vi_nvTeuGEoYxA_maxresdefault.jpg
Višnja Tafra
 
Ministar uprave, inače po struci (vrsni) stomatolog, dr. sci., navodno nije ni tražio ispriku HDZ-ova zastupnika Josipa Đakića zbog njegovih riječi da je odluka o zapošljavanju dviju bivših SDP-ovih dužnosnica bila 'podla', nego je naglasio kako mu je namjera bila samo zaštititi dignitet dviju državnih službenica te se stoga ispričao medijima i javnosti!? „One jesu bile dužnosnice, a ako se i jesu zamjerile kome, one su provodile službenu politiku hrvatske Vlade (odnosno tadašnjeg ministra branitelja, 'podrumara'  Predraga 'Freda' Matića, nap. a.)… Lov na (te, dvije?, nap. a.) vještice apsolutno je nedopustiv“, kazao je ministar Ivan Kovačić na toj jednosmjernoj konferenciji za novinare.
 
Dakle, tresla se brda, rodio se miš ili 'rodilo se niš', cijela halabuka se svela na plemenitu brigu ministra uprave za dignitet-dostojanstvo dviju bivših – danas njegovih, slučajno(?), SDP-ovih službenica, Višnje Tafre iz Svinišća kod Kovačićeva Omiša, i posebno Vesne Nađ. Zašto ovo 'i posebno' Vesne Nađ, odnosno je li i gramzivost za novcem apsolutna negacija digniteta, dostojanstva, časnosti? Naime, način na koji je Vesna Nađ, zamjenica bivšeg ministra branitelja Predraga Matića, ponovno dobila posao u državnoj upravi dosad je neviđen slučaj. Vesna Nađ je lakomo iskoristila pravo i uzela 130.000 kuna za nerad nakon smjene, a zatim je vraćena na posao. Zaposlio ju je ministar uprave Ivan Kovačić (Most) jer je to od njega, navodno, tražio ministar branitelja Tomo Medved (HDZ). Kovačića je zbog svega prozvao šef Hvidre i zastupnik HDZ-a Josip Đakić, nakon čega je Kovačić, i opet navodno, zaprijetio ostavkom ako mu se Đakić ne ispriča.
 
Vlada je objavila da ne će biti ostavke Kovačića (niti će biti isprike Josipa Đačića, nap. a.) jer je Nađ premještena sporazumno iz Ministarstva branitelja u Ministarstvo uprave nakon isteka tzv. prava '6 plus 6'. To se dosad još nije dogodilo osim u slučaju Vesne Nađ, pa je glede Vesninog 'materijalnog digniteta' zgodno pogledati njenu impozantnu 'službenu' imovinsku karticu:
1. STAN U ZAGREBU površine 114 m2 vrijednosti oko 1.500.000,00 kuna
2. GARAŽU U ZAGREBU površine 15 m2 vrijednosti oko 90.000,00 kuna
3. APARTMAN U ZAGREBU površine 26 m2 vrijednosti oko 331.000,00 kuna
4. VIKENDICU U VUROTU površine 55 m2 vrijednosti oko 150.000,00 kuna
5. VOĆNJAK U VUROTU površine 1.400 m2 vrijednosti oko 5.000,00 kuna
6. KUĆU U PIROVCU površine 50 m2 vrijednosti oko 375.000,00 kuna
7. STAN U ZAGREBU površine 75 m2 vrijednosti oko 675.000,00 kuna.
Nema sumnje, 'bolesni zub' digniteta dostojan 'liječenja' vrsnog stomatologa!
 
Nego, prosti puk zabrinjava nešto drugo a to su obećane reforme uključivo i one u državnoj upravi. A 'virtualne' reforme su bile glavni predizborni 'trik' kojim je MOST došao na vlast. Vjerujemo da samozatajni ministar uprave itekako ozbiljno radi na tim reformama pa očekujemo da će uskoro i ugledati svijetlo dana. Hipotetski, koliko još dugo bi te reforme čekali da ministar nije angažirao ove dvije hvalevrijedne i iskusne službenice, Višnju Tafra i Vesnu Nađ! Uostalom, ako je gos'n stomatolog i pogriješio braneći devalvirani dignitet gramzive Vesne Nađ, i za tu grješku ima on spreman odgovor svojim partnerima na vlasti: „KOVASJE*E!“
 

Damir Kalafatić

Povezani članci

Lažite nas, lažite, to radite najbolje!

HF

Moramo se osloboditi straha

hrvatski-fokus

Jakovčić obmanjuje i manipulira!

HF

Lustracije ne će biti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...