Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Jugo rječnik izdajnika Zorana

Šprajc besramno vrijeđa nevino poklane Hrvate u Gračanima i diljem tadašnje satrapije

 
 
Ministarstvo hrvatskih branitelja počelo je u ponedjeljak terenska istraživanja i probna iskapanja žrtava Drugoga svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja u zagrebačkom naselju Gračanima, gdje su prilikom radova za sljemensku žičaru pronađene kosti. O svemu je na svoj, notorno idiotski način izvijestio i Zoran Jovanović alias Šprajc, RTL-ov novinar i voditelj emisije RTL Direkt, a na njegovu skandaloznu izjavu reagirao je potpredsjednik HHO-a Igor Peternel na svom facebooku. Šprajc je, naime, govoreći o iskapanjima u Gračanima, podrugljivo rekao kako je „počela potraga za navodno masovnom grobnicom hrvatskih i njemačkih vojnika, dakle za leševima okupatora i domaćih izdajnika.“ Nije Šprajc napomenuo kako su 'okupatori i izdajnici' zločinački bili likvidirani bez ikakvog suđenja niti da je među njima bilo i civila, žena i adolescenata!?
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/03/cdn-static.rtl-hrvatska.hr_image_zoran-sprajc-2794001868c1c41cd7d71f9dcbafefcd_view_article_new.jpg
U Domovinskom ratu bio je nemali broj Hrvata pravoslavne vjere koji su se itekako hrabro borili za svoju Hrvatsku domovinu, kolokvijalno rečeno bilo je i poštenih Srbijanaca među hrvatskim braniteljima. Svaka im čast! Njima nije bilo potrebno mijenjati prezime kako bi iskazali odanost svojoj Domovini za razliku od takozvanog Zorana Jovanovića koji se kukavički prerušio u 'hrvatsko-njemačkog' Šprajca kako bi se danas na antihrvatskom RTL-u, poput rigidnog Mate Kapovića, s guštom, verbalno i vrijeđao krivena grobišta u krvavim Gračanima, odnosno na Bleiburškom polju. Makar to bili, a nesumnjivo su bili, i nedužni civili, i žene i djeca, i časne sestre i kurve s kolodvora, svi redom i bez suđenja pobijeni su mučke od strane komunističkih u krvi ogrezlih 'lajbek-milicionara'!?
 
Nazivajući pobijene, paušalno i bestidno izdajicama, ovaj politikantski idiot ne samo da besramno vrijeđa pokojnike i njihovu užu i širu rodbinu, on ih verbalno ubija po drugi put uz blagoslov 'princeze s Prisavlja', olinjale ali i neuništive Mirjane Rakić i uz dozvolu za 'ubijanje' profanog i antihrvatskog RTL-a, ali i uz sramotnu šutnju kilavih i nemuštih hrvatskih Institucija!? I još nešto, za vrijeme NDH u ustaškoj vojsci bilo je i Srbijanaca koji nisu iz kukavičluka – poput 'Šprajca', mijenjali svoje časno izvorno prezime. Visoke položaje u ustaškoj vojsci Nezavisne Države Hrvatske imali su: general-pukovnik Fedor Dragojlov, general Mihajlo Lukić, general Jovan Iskrić, general Miroslav Opačić, ustaški krilnik i general Dušan Palčić, general Milan Desović, zrakoplovni general Đuro Dragičević, te isto tako zrakoplovni general Milan Uzelac, itd., bilo ih je ukupno trinaest. Ni oni, dakle, nisu nikad, kukavički poput ljigavca Zorana Šprajca alias Jovanovića, mijenjali svoje prezime nego su se časno, ZA DOM SPREMNI, i hrabro borili za svoju Hrvatsku državu. Borili su se za svoju 'Domovinu', Hrvatsku a ne 'Imovinu' za koju se Šprajc zbog ogavnih mu 'ustaških' kuna itekako zdušno bori na rigidnom RTL-u alias opskurnom 'Big Brotheru'!
 
Morbidni lešinar, 'kamuflirani Šprajc', nije nas nimalo iznenadio, ne iznenađuje nas niti profana RTL televizija, ali nas zato itekako zanima što radi favorizirano 'Vijeće za elektroničke medije' još uvijek pod komandom olinjale Mirjane Rakić, i zašto u ovom, kao i u nekim drugim slučajevima ta, još uvijek, protupropisno aktivna penzionerka, pogoduje ovoj izrazito 'tuđinskoj' i protuhrvatskoj RTL televiziji?! Tko zna, ako već šute hrvatske Institucije, možda će reagirati njemačko pravosuđe kao i u slučaju lex Perković, jer oni, Nijemci, za razliku od nas kukavnih Hrvata, svoje mrtve poštuju bez obzira bili to zarobljeni vojnici ili civili i bez obzira na to u kojem su ratu i na čijoj su strani poginuli… bez suđenja, sic!
 
U vrijeme dok je bio na HRT-u…
 
Nije na odmet prisjetiti se zbog čega je falši Šprajc svojedobno udaljen s HRT-a (svibanj 2013.): dakle, bilo je to zbog izrazito podle antihrvatske propagande i blaćenja Domovinskog rata pri čemu je Šprajc uzimao sebi za pravo središnji tv-dnevnik tretirati kao svoju osobnu prčiju. Svojim je perfidnim i uvrjedljivo ciničnim komentarima upravo o prošloj godišnjici pada Vukovara, svojim osobnim analizama borbe za Vukovar, Šprajc je prezentirao vlastitu 'operetnu tezu' o izdaji tog grada-heroja. A da bi gledateljstvo u to i 'uvjerio' kao 'mjerodavnu osobu' pozvao je svog sunarodnjaka Andriju Rašetu, generala zločinačke JNA, koji nam je objašnjavao kako se je srbo-četnička armada tijekom agresije zapravo potajno dogovarala s Tuđmanom. Naime, Tuđman je po Šprajcu izdao do temelja porušeni grad-heroj Vukovar i prepustio krvnicima nemoćne ranjenike jer za taj zločin nisu ništa znali ni Andrija Rašeta ni Veljko Kadijević!?
 
Andrija Rašeta i nakon 20 godina ostaje na velikosrpskim pozicijama. On i danas tvrdi kako se je agresorska JNA predugo zadržala u Vukovaru, koji se za tu vojsku pokazao tvrdim orahom. 'Trebalo je ići na odsijecanje Osijeka, Đakova i u pravcu Banja Luka, Pakrac, Virovitica…', kaže taj Šprajcov 'favorit' na HRT-u, inače rodom iz Donjeg Lapca. Njegovo bizarno gostovanje na privatiziranom Šprajcovu dnevniku moglo bi se usporediti, primjerice, s gostovanjem nekakvog njemačkog generala – aboliranog ratnog zločinca na francuskoj televiziji pozvanog da bi gledateljstvu protumačio francuske ratne grijehe iz Drugoga svjetskoga rata! Eto, to je, nažalost, naš hrvatska zbilja. Sami smo krivi. Dakako!
 

Damir Kalafatić

Povezani članci

Pragmatični šešeljevci osvojili apsolutnu vlast u Srbiji

HF

Zar ćemo dopustiti srpske tablice na hrvatskim pločicama!?

HF

Gdje su istočne granice Europske unije!?

HF

Komunizam se zamaskirao u antifašizam

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...