Hrvatski Fokus
Hrvatska

Udbaške metode su teško dokazive

U Brezovici kod Siska nije se dogodilo ništa, a u Srbu se dogodila srpska pobuna protiv Hrvatske

 
 
Vaš izvjestitelj i komentator se nakon duže vremena javlja iz Novinarskog doma u Zagrebu, gdje je ovih dana bilo predstavljanje knjige, sada već pokojnog Vladimira Mrkocija „Kratka povijest komunizma“, a koje pisanje mu je preporučeno kao jedan od lijekova za njegovo ozbiljno narušeno zdravlje. Ivan Zvonimir Čičak i dr. Ivo Banac, kao predstavljači su dobili uobičajeni pljesak, a predstavljač dr. Zlatko Hasanbegović neuobičajeno dugačak jer je kao hrvatski povjesničar izjavio da se u Brezovici kod Sisku 22. lipnja 1941. godine nije dogodilo ništa, a u Srbu 27. srpnja 1941., citirajući Mrkocija iz lista Danas iz 1990. godine, da je to bila srpska pobuna protiv Hrvatske. Poštovani Igor Vukić, ljubitelj svoje domovine i povijesne istine, bi na ovo dodao, da je cijeli tadašnji slobodni teritorij, bio isto ono što je bila RSK-a 90-ih godina.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/03/www.srp_.hr_wp-content_uploads_2012_05_kumrovec_dan_2-1.jpg
Meni je bilo najzanimljivije čuti, da knjiga govori i o tajnim službama (Udba) čije sofisticirane metode su teško dokazive, jer ih oni, valjda pod zakletvom sa sobom nose i u grob. Prljavim poslom, lažnim svjedočenjem upirati prstom u mladog poštenog čovjeka, da bi mu se proizvela kriminalna i slična iskaznica, je ravno teškom silovanju. Iskusni suci koji o tome nešto više znaju; Vas oslobađaju, ali ostaju teške posljedice koje su proizvele i moje oštro, ponekada i ljuto pero. Na zadnjoj stranici moje knjige „Dječak s kamena“, Zagreb, 2004. piše: Negdje manje negdje više, iz Zagreba Marić piše. Svojim oštrim perom reagira, opisuje, objašnjava, predviđa, savjetuje i potiče na razmišljanje.
 
Po uzoru na Stipu Vukovića iz Splita i Matu Ćavara iz Širokog Brijega, svojim mnogobrojnim tekstovima objavljenim u rubrici „Pisma čitatelja“ Vjesnika, Večernjega lista, Hrvatskog slova, Naroda, Ultimatuma, Fokusa, te na portalima Dragovoljac.com, Hrvatski-fokus.hr, Viktimologija.com.hr, Glasbrotnja.net, te Dnevno.ba, sudjelovao sam u kreiranju javnog mišijenja. Sve tekstove sam napisao prihvatljivim rječnikom, ne vrijeđajući osobno nikoga. Suosjećajući sa svim i svačijim nedužnim žrtvama moje omiljene teme su bile Bleiburg, Kumrovec, Kazališni trg i Srb.
 
Maribore i tvoji borići,
kažite nam gdje su nam mladići.
Maribore do Zidanog mosta,
na tisuće samo jedan osta.
Kažu tito ne bije Hrvate,
a di su nam što nam se ne vrate.
 
Kumrovec sa svojom okolicom je veliko groblje sa tisućama opipljivih hrvatskih kostura (Macelj i Zagorska Sela). Groblja su mjesta mira, svijeća, cvijeća i ptičijeg cvrkuta. Igranje kola po ljudskim kosturima i slavljenje počinjenog zločina je duboko neljudski. Zar ne! Dragi moji Zagorci, iz pitomog Hrvatskog Zagorja. Budite jedinstveni i recite im STOP. Ne dolazite više u Kumrovec, mjesto naše velike boli. Ovo nije jugozagorje, ovo je Hrvatsko Zagorje.
 
Sa skinutim tito pločama (Kazališni trg) rukovati oprezno,
jer ih nosimo na Macelj i Tezno.
HAAG ne traži jugogenerala,
još se slavi šumskoga maršala.
I mi ćemo mali prilog dati,
dva ć'mo grada imenom mu zvati.
Titov Macelj i titovo Tezno,
te gradove gradio podzemno.
 
Bez trunke mržnje, na svu našu i tuđu tragičnost i viktimologičnost, stvari sam posmatrao i znanstveno. Ideologija razdvaja i ono što biologija spaja – braću sunarodnjake. Znanstveni tim HŽD-a prof. dr. Zvonimira Šeparovića je istražio i publicirao svu ratnu istinu vezanu za Srb, te sam ja sa svojim perom i stihovima svjedočio o tim događajima posljednjih godina.

 

SMS-om javio sam dici,
zbog četnika danas sam u Lici.
Piknik prave u dolini plača,
roštilj Jaca proračunom plaća.
Tragedija nemre biti veća,
zločin slave sedam desetljeća.
Umni ljudi zbog sigurne vožnje,
stopirajte tu proslavu mržnje.
Sram te bilo nepismeni Ivo,
zar ti teško nać' povijesno štivo.
Pravoslavci vi kolo igrajte,
samo čisto guvno pronađite.
Turci, Turci vi ste za sve krivi,
naprijed Kurdi nek vam borba živi.
Novinarče iz Novoga lista,
tata ti je četnikofašista.
 
Kontraprosvjednici, divna hrvatska mladost, je u Srb donijela povijesnu istinu, a Pupovac smrt i sekiricu, koja će kroz nedužna dječja usta, da seče fašiste, a fašisti su u takvim očima, ne samo 50 metara udaljeni hrvatski kontraprosvjednici, nego i svi oni, koji su u ideji i praksi za Hrvatsku državu. U Hrvatskoj fašisti svi i svuda. Viču oni svakodnevno.
 
Iz Srba sam u jednom svom tekstu zabilježio i ideološko zaslijepljujući nastup istarskog autonomaša i separofašiste Damira Kajina (Mussolini što uspio nije, Damir Kain za njeg bitku bije), koji je hrvatska obilježja i divnu hrvatsku mladost najozbiljnije percipirao kao fašiste i kroz policijski kordon jurno na njih da ih davi golim rukama. Nije uspio. Policija ga je zadržala i spasila. A Milicija u policiji ga nije položila na zemlju i privela u stanicu.
 
Prateći društvena događanja kod nas i oko nas, evo u naš tekst dovodim i Mirjanu Hrgu, kao dobrog poznavatelja balkanske i šire problematike, koja se javila iz Sarajeva, iz kojega je kao novinarka prije par godina provocirala muslimane, javno se hvaleći da najrađe jede čvarke, jer je ona ipak dijete Bilogore. Nabavljala ih je vjerujem u istočnom srpskom Sarajevu. U BiH i okolici sve vrije, kaže ona. Angela Merkel ispred EU-a želi Aleksandra Vučića kao lidera regije, koji bi tu regiju uveo u EU. Jesmo li mogli čuti goru vijest.
 
I na kraju jedna poruka za Hrvatski nogometni savez i Janicu Kostelić. Ponukan vaterpolo utakmicom Hrvatska – Francuska i dolaskom sinjske alke u Vukovar, izvlačim svoj tekst iz Večernjeg lista od 15. 7. 1998. pod naslovom „Čast i obveza“, u kojem tekstu N.K. Vukovar šalje čestitke u Francusku hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i poziva ih na gostovanje u njihovom gradu. Ako se do sada nisu odazvali, nikada nije kasno. I o još nečem Vas moram obavijestiti. Junak mojih tekstova Vinko Vice Ostojić, sretni provlačitelj kroz iglene uši bleiburškog pakla, ne predaje oružje. Naoružan sa dva štapa stoji na megdanu, okrenut prema svim narodnim neprijateljima, poziva Vas na predstavljanje filma o sebi „Za vjeru i domovinu“, autora Jakova Sedlara, u Zagrebu, 6. svibnja ove godine.
 

Žarko Marić

Povezane objave

Lora radi selektivno i zlonamjerno

HF

Za ubojstvo kriva Istanbulska konvencija

HF

Slogan NEMA POVRATKA NA STARO je povratak u krvavu 1945.

HF

AFORIZMI – Pucali za Đuru Pucara

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više