Hrvatski Fokus

Slovenku Metku Jelenc trebalo bi proglasiti nepoželjnom osobom u Hrvatskoj

 
 
U siječnju ove godine predsjednik SAD-a Barack Obama naredio je protjerivanje 35 navodnih ruskih špijuna i uveo sankcije dvjema ruskim obavještajnim agencijama zbog hakiranja Demokratske stranke uoči predsjedničkih izbora 2016. Dakako, osnovni razlog protjerivanja bila je subverzivna djelatnost ruskih obavještajaca kao potencijalna ugroza američkog suvereniteta. Buzinski State Departement odnosno američka 'ambasada' temeljem Pupovčeva 'Biltena' uzela je nanizane izmišljotine 'zdravo za gotovo' pa je navode iz tog pamfletskog 'smeća' preslikala u svoje famozno Izvješće. Kolokvijalno rečeno nije se radilo o 'hakiranju' SNV-a nego jednostavno o 'plagiranju' Pupovčeva Biltena s ciljem da se u svjetskoj javnosti Hrvatsku optuži za: 'diskriminaciju i nasilje prema pripadnicima etničkih manjina', a to je bez ikakve sumnje i napad na hrvatski suverenitet, svojevrsna politička subverzija!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/03/www.hazud_.hr_portal_wp-content_uploads_2016_08_MILORAD-PUPOVAC-U-SRBIJI-vucic-dodik05082016-600x360.jpg
Milorad Pupovac na "paljenju svijeća" u Srbiji
 
'Hrvatski tjednik' iz Zadra od srijede, 16. ožujka 2017., broj 651., objavio je na stranicama 16.-19., u članku Vjekoslava Magaša pod naslovom 'Dogorijeva li Pupovčeva luč obmane?', informaciju da se na platnoj listi Pupovčeva Srpskog narodnog vijeća (SNV) našla i djelatnica Veleposlanstva SAD-a, gospođa Metka Jelenc (dakako, Slovenka, iste 'anti-hrvatske pasmine' kao i Vesna TeršeliČ). U tekstu se navodi kako je dotična gospođa Jelenc sudjelovala i u izradi biltena Srpskog narodnog vijeća 'Govor mržnje i nasilje prema Srbima' za prošlu godinu, autorice Tamare Opačić, zaposlenice Pupovčeva SNV-a.
 
U članku stoji i da gospođa Metka Jelenc igra krucijalnu i nezaobilaznu ulogu u stvaranju godišnjih izvješća State Departmenta. Metka Jelenc, 'Kranjica', u Veleposlanstvu je po navodima Hrvatskog tjednika (bila?)zadužena kao specijalist za ljudska prava, a od SNV-a je, ističu, dobila 4.803 kune honorara, uz sumnju da je dobila i druge ‘honorare’.
 
Ako je ta informacija točna, to bi moglo poljuljati vjerodostojnost 'Izvješća State Departmenta', ustvari plagijata/prijepisa Pupovčeva Biltena prevedenog na engleski od strane šarmantne Metke. U slučaju da je ono nastalo po istom obrascu ili od istih autora kao i bilten SNV-a, koji instrumentalizira različite incidente u konkretne svrhe SNV-ovih političkih ciljeva, tada se postavlja pitanje – čije to interese SAD zastupa u Hrvatskoj?, piše 'Hrvatski tjednik'. Na platnoj listi Pupovčevih honoraraca navodno su bili i samozvani uglednici poput dugotrajnog multi-stručnjaka Žare Puhovskog i onog politikantskog gorostasa Peđe Grbina. Lijepo, 'viribus ubitis' s talogom novinarskog taloga splitskog 'Fer(k)ala', legla protuhrvatske mržnje, Pupovčevih 'Novosti'! A evo tko su bili autori Pupovčevog pamfleta….
 
Impressum Bulletin: 
'Govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2015.'
Izdavači / Srpsko narodno vijeće i Vijeće srpske nacionalne  manjine Grada Zagreba
Urednik / Saša Milošević
Autorica / Tamara Opačić
Baza podataka / Milena Jurišić i Tamara Opačić lektura / Mira Bićanić
Prijevod / Metka Jelenc
Dizajn / Parabureau Tisak / IT Graf Tiraža / 600 ISSN / 1849-7314 ISBN / 978-953-7442-27-9 CIP zapis je dostupan u računalnome katalogu Nacionalne  i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem 000924606.
Podrška / Ured Vlade Republike Hrvatske za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Bandićev Grad Zagreb!
 
Usput, opskurne 'Novosti' također financira Hrvatsko ministarstvo kulture, danas pod ravnanjem Nine Obuljen; tipičan primjer hrvatskog mazokizma!? A evo tko vrši, ali, financijsko nasilje prema proračunu hrvatske države: „Pupovčevi zaposlenici (njih sedamdesetak, nap. a.) u bruto iznosu godišnje koštaju hrvatsku državu 5 milijuna i 600 tisuća kuna! Sve iz džepa hrvatskih poreznih obveznika. Tu je i ekipa koja ima dodatne autorske honorare. A čemu oni pored ovolikih 'stručnjaka'!? Tu su honorari od 4 tisuće do 12 i pol tisuća kuna… Jedna zaposlenica ima plaću od 7.100 kuna, ali i honorar od još 12.500! Ima dva prebivališta, jedno na Pupovčevoj adresi“, rekao je predsjednik Srpske pravedne stranke Nenad Vlahović, a na upit voditelja o kome je riječ, gost se nije ustručavao: „Riječ je o bliskoj prijateljici Ivice Đikića (Teni Erceg) koja piše u Novostima!“
 
Nenad Vlahović je protiv Milorada Pupovca, predsjednika SNV-a, podnio čak 7 kaznenih prijava koje i dan-danas love memljivu paučinu u skrivenim Cvitanovim ladicama!? U emisiju 'Bujice' Nenad Vlahović je donio pisane i vjerodostojne dokumente iz kojih se jasno vidjelo kako je podizana gotovina na bankomatima oko Gajeve 7, sjedišta Srpskog narodnog vijeća. Vlahović je bio potpredsjednik SNV-a, pa je zbog netransparentnog poslovanja udruge podnio ostavku i osnovao Srpsku pravednu stranku. Danas je on predsjednik SPS-a, a ujedno i Nacionalnog vijeća Srba u Hrvatskoj koje okuplja Pupovčevu oporbu.
 
Pupovcu zatvoriti kunsku pipu
 
Pitanje je što će hrvatske vlasti poduzeti glede Pupovčeva 'Biltena' odnosno biltenskog plagijata zvanog 'Izvješće State Departmenta'? Teško je povjerovati da bi Predsjednica RH poput Baracka Obame jednostavno protjerala iz zemlje autore 'Izvješća State Departementa' odnosno prepisivače Pupovčeva 'Biltena' zbog političke subverzije odnosno ugroze hrvatskog suvereniteta jer bi to izazvalo bijes neprikosnovene Trumpove, 'republikanske demokracije', ali se ipak može poduzeti nešto drugo: Slovenku Metku Jelenc trebalo bi proglasiti nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, 'personom non grata', i protjerati je u rodnu Sloveniju. Pupovčevim 'Novostima' uskratiti 'državnu sisu' a iz Cvitanove ladice izvući onih sedam kaznenih prijava Nenada Vlahovića i postupiti prema Zakonu zapisanom u Hrvatskom ustavu koji je jednak za sve hrvatske građane uključivo i 'vječno ugrožene' Srbijance.
 
A što se nasilja ali prema Hrvatima tiče, 'prota' Milorad bi trebao konačno ovoj državi 'položiti račune' ne samo zbog brojnih financijskih mučki – etnobiznismena, uključujući i bankrotiranu 'Tesla banku' nego i zbog oružanog, protuhrvatskog angažmana članova njegove uže obitelji, braće Mladena i Vojislava, tijekom Domovinskog rata kao pripadnika odmetničke vojske SAO-Krajine pod komandom kapetana Dragana!
– Mladen Pupovac (rođen 1969.), bio je velikosrpski ekstremist a tijekom okupacije vršio je dužnost vodnika prve klase u jedinici 9035/94, pa je 15. ožujka 1993. godine prešao u ‘Alfa centar’ kod Bruške nedaleko Benkovca kojeg je vodio zloglasni ‘kapetan’ Dragan.
 

Damir Kalafatić

Povezane objave

Marakeški sporazum je obvezujući

HF

Relativizacija istine

HF

Romske laži Veljka Kajtazija

HF

Pobjeda znanosti nad zdravim razumom

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više