Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Most – kukavičje jaje u gnijezdu HDZ-a

Ne može i ne smije predsjednik Sabora tužiti svoje podanike

 
 
Mogu li ja, kao Ja, I, Ich…, pa zatim kao građanin, pa kao glasač.. tužiti predsjednika Hrvatskog sabora, recimo aktualnoga Božu Petrova? E pa ne mogu. On je imun, „zdrav“ k'o limun,  moja tužba ga se ne prima. A joj, kolike bi bivše na njegovu mjestu sjedeće tužio. Recimo Stipu, kao predsjednika vlade, pa „Sabora“, pa države. Tužbi bih bilo preko nekoliko. Utužio bih i Šeksa, ne biste vjerovali, ali ne mogu. Dok su tamo sjedili bili imuni, kad su otišli nit' ima koristi, a nit' imam tih novaca, a poglavito sveza.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/04/medjimurje.hr_upload_publish_11722_thumb_kukavica-jaja_574ec386ec3ff_1464779775996_630x390c.jpg
Može li pak Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov tužiti mene. Može , i to višestruko. Prvo tužbom bez tužbe, može skupa s njima donijeti takav zakon po kojemu ću ostati i bez štapa, budući bez gaća, zahvaljujući Božinim prethodnicima već jesam. I tako preko nekoliko puta i preko nekoliko zakona. Drugo, da sam nešto važan, može me stalno batinati politički, može mu pritom pomoći jaki momak Bulj, recimo kao što su „tužili“ i izbatinali suradničkog partnera Tomislava Karamarka. Uz malu pomoć prijatelja iz SDP-a.
 
I treće, može me tužiti kao građanin, pojedinac, kao građanina, da sam mu nešto skrivio. Recimo za njim nešto ružno doviknuo. Tako je naime, kao građanin, tužitelj tužio Ivicu Todorića. Građanina? Taman posla, pa taj je tajkun, bogatun, većinski vlasnik Agrokora. Ovako to realno stoji: prvi politički građanin (uzmimo da je to Predsjednik Hrvatskog sabora) Božo Petrov tužio najbogatijeg, a što je važnije do jučer najvećeg hrvatskog poduzetnika Ivicu Todorića – da je lopov. Kapitalist, u tranziciji jošte k tome, a što bi bio nego lopov? Složili bi se svi komunisti, čak i oni zaleđeni u Sibiru.
 
Sad ta „tranzicija“ i više je nego složena, ne bih o njoj ovdje i ponovno, već me zanima Božo Petrov kao političar i, eto čovjek. Odmah, laička dijagnoza: vidljivo je kako je podvojen, a bogme je raskol ličnosti ogroman, provalija: gore je Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov, dolje čovjek, tužibaba Božo Petrov. Kako između toga napraviti most, premostiti ovakvoga političara i čovjeka? Naravno, nikako. Ne postoji mogućnost, jer taj most ne premošćuje obale, obične nadzemne rijeke, već je vertikalan – ide s vrha do dna duše, u sami Had, možda tek na most preko rijeke Stiksa. A onda, Bože pomozi.
 
Zašto se Bože Petrov kurči – pa tko zna koliko ih je građana već tužilo Todorića? Oni mogu, ali on ne može. Mora se odlučiti hoće li biti zakonotvorac ili obični građanin, tužitelj. Tužba Bože Petrova, prema onome što on o njoj kao političar priča, optužba je hrvatske države – u korijenu  tzv. tranzicije. I što je još važnije, elementarna šteta hrvatskoj državi danas. Usuglašena s donatorom Mosta, onim Roglićem, koji je prvi odlučio aktivirati tzv. zadužnicu i prvi se naplatiti kod, računa taj Roglić, kao i Božo Petrov, umirućeg  Agrokora.
 
Ne branim Todorića, barem ne u ovom tekstiću, on je kompleksnija priča, ali Predsjednik Hrvatskog sabora ne može se, glede najveće hrvatske tvrtke ovako ponašati. Ne može ju, kad je već u padu još i rušiti. To može samo neki antihrvatski ološ. Nadam se kako to Božo Petrov ni kao političar, ni kao čovjek – a kao psihić ne znam – nije. Jedino što je vidljivo to je kako Most nosi kukavičja jaja u gnijezdo HDZ-a. Tamošnji su ptići već onemoćali, ni gnijezdo više nije Bog zna kakvo, a jaja više nego kukavičja. Prvo ih je „popušio“ Tomo, a ni Andreju se bolje ne piše.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Hrvatska radiotelevizija – srpski HRT!

HF

Onaj tko je protiv proslave Oluje u Kninu, taj je za Veliku Srbiju

hrvatski-fokus

GUBIMO LI SAVUDRIJSKU VALU? – Sanader pobjednik, Kosor gubitnica!?

HF

Opoziv ministra Vilija Beroša i pandemijski kriminal

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više