Hrvatski Fokus
Kultura

Slika s motivom iz nove serije “Meduze”

Net-Cannes Edition izabrana za stražnju stranu korica Uskrsnog izdanja britanskog Hidden Treasure eMagazine

 

 

Dubrovačkom slikaru Stjepku Mamiću Uskrs je uljepšala vijest da je njegova slika Net-Cannes Edition, mix media na lanenom platnu, 100×80, 2017. godine, izabrana za back cover (stražnju stranu korica) Uskrsnog izdanja 2017. godine britanskog Hidden Treasure eMagazine. U ovo izdanje uz tekst o našem umjetniku su uvršetne  njegove četiri slike (na str. 30. i 31., poveznica za elektroničko izdanje Hidden Treasure Art eMagazine Easter 2017), od čega po prvi put slika s motivom iz nove serije „Meduze“ s početka 2017. godine. Iste slike će biti uvršene u ovogodišnje izdanje knjige Hidden Treasure koja će iz tiska izići u srpnju ove godine. Ovo je prvo javno predstavljanje slike iz nove serije "Meduze" nakon iznimno svjetski uspješno predstavljene serije "Mreža".
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/04/www.aestheticamagazine.com_wp-content_uploads_2017_03_ONLINE-The-Net-Cannes-edt.-mixed-media-on-llinen-canvas-size-100-x-80-cm-year-2017-300x375.jpg
Svojevrsni test hoće li „Meduze“ privući pažnju kao "Mreža" je već u lipnju kada će dubrovački kapetan  po prvi put  izlagati sa jednim od  najvažnijih  pariških povijesnih udruženje umjetnika Le Société des Artistes Indépendants (Udruženje samostalnih umjetnika) na njihovom Salonu koji se po prvi puta od davne 1884. godine održava u Cannesu, u Salon du Vieux Port -Gare Maritime). Tada će se na izložbi u mondenski poznatom Croisettu izložiti drugu sliku iz serije Meduze „Jellyfishes Armada“ dok je prva „Jellyfishes“ već otputovala u SAD. O značaju povijesnog pariškog Salona des Independants najbolje svjedoči činjenica da su njegovi članovi i osnivači bili: Paul Cezanne, Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec, Camille Pissarro, Albert Dubois-Pillet, Odilon Redon, Georges Seurat, Paul Signac te da su s njima izlagali i Henri Matisse, Jean Metzinger, Vincent Van Gogh, Picasso i brojni drugi.
Inače, Mamićeva slika jedra Sv. Petra krasila je naslovnicu (front cover) proljetnog izdanja britanskog časopisa Hidden Treasure u svibnju 2015. godine kada je imao samostalnu izložbu u poznatoj Royal Opera Arcade Gallery u srcu Londona nadomak Trafalgar Squerea. Tada je u časopisu objavljen i interview s dubrovačkim umjetnikom i pomorskim kapetanom. U att. je i originalna slika s back covera  Hidden Treasure.
 

Dr. sc. Dražana Martinović Mamić

Povezane objave

Kombiniranje slike i teksta

HF

Ljudi su vlakovi

HF

Ludwigu Baueru nagrada Ksaver Šandor Gjalski za 2022. za roman Dvostruki život Eve Braun

hrvatski-fokus

Oživljene strukture Vitolda Košira

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više