Hrvatski Fokus

Srpski i slovenski intelektualci davno su se sastali u birtiji Mrak. Danas nastavljaju gdje su onda stali

 
 
Beograd, 19. travnja 2017. Slika: sastali se ministri Srbije, BiH, Crne Gore i Slovenije. Zapravo Srbi iz Srbije, BiH, Crne Gore, možda, nu sigurno srpski ratni saveznici u agresiji na Hrvatsku – te Slovenci. Hrvati (Hrvatska) isključeni, a oni su bili tema sastanka. Jednostavno su Srbi i Slovenci uspostavili, kao i za Jugoslavije, „zračni most“ Beograd-Ljubljana, preko Hrvatske. Utoliko se osjećam kao da sam u „muzeju Jugoslavije“, tamo negdje početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/04/www.srbijadanas.com_sites_default_files_styles_full_article_image_public_219544_vucic2_2.jpg
BEOGRAD, 19. TRAVNJA 2017. – Nova srbijansko-slovenska urota protiv Hrvatske
 
Sastanak bi mogao biti i u Ljubljani, kao što su se svojedobno sastali 1986. srpski i slovenski intelektualci u birtiji znakovita imena „Mrak“, kako  bi podijelili Jugoslaviju, Hrvatima iza leđa, u vrijeme dok su ondašnji politički Hrvati ionako morali šutjeti, držati jezik za zubima, pa da su ih i pozvali nikakve koristi od njih. Nekako u to vrijeme, govore itekako informirani (admiral Branko Mamula) Milan Kučan je bio na vezi s BND-om, zbog „premosnice“ prema Zapadu, a zatim se nešto kasnije dogovorio sa Slobodanom Miloševićem o izlasku Slovenije iz Jugoslavije, čemu je pomogao i fingirani rat protiv JNA. Opet dakle taj isti „zračni most“, a evo ga i jučer. U Srbiji se pojavio, ha bit će novi Tito s imenom Aleksandar, koji bi pravio nekakvu Jugoslaviju, bez Slovenije, ali s Albanijom.
 
Na hrvatsko-slovenskoj granici žilet-žica s jedne strane, a granični prijelazi sa slovenske strane funkcioniraju kao da su zatvoreni. Tako oni naime tumače eunijsku „direktivu“ o pojačanoj kontroli granica, te nastoje maksimalno naštetiti hrvatskom gospodarstvu, posebno turizmu. Pitam se, a što li su se domunđavali neki dan u Beogradu, opet, Hrvatskoj iza leđa? Što jesu da jesu, muzejska je to memljiva, pljesniva priča. Po tonu, slici, a najvjerojatnije i po sadržaju.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Ivo Sanader odbio nagodbu

HF

Izdajnici hrvatskoga naroda

hrvatski-fokus

Vijest iz Večernjega: “Priznali mi to ili ne, ali ova je država stvorena na zločinu”

HF

Pravnik Ivo protiv prava na život i istinu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više