Hrvatski Fokus
Hrvatska

Ne burzovnom i financijskom mešetaru

Protiv smo Soroseva sveučilišta u Hrvatskoj

 
 
Hrvatsko nacionalno etičko sudište ustalo je sa etičkom osudom protiv Georga Sorosa, burzovnog mešetara financijskog i političkog, pokrovitelja njegovih  udruga u postkomunističkim zemljama Istočne Europe i u više od 70 zemalja cijeloga svijeta. Georga Sorosa, Židova mađarskog porijekla, osuđuju za kriminalnu djelatnost širom svijeta. Protiv njega su žestoko ustali u Poljskoj i Irskoj. Slovačke dnevne novine Sorosa nazivaju „demonskom snagom“, za Bugare je on „liberalni terorist“, osudili su ga u Rumunjskoj, a u novije vrijeme u Makedoniji i Srbiji. U Irskoj je financirao rušenje zakona koji štite ljudski život od začeća. Slično je pokušavao u Poljskoj. Ugrozio je financijski veliki broj zemalja na Dalekom Istoku. Uplitao se u unutrašnje stvari zemalja u kojima je imao svoju udrugu „Otvoreno društvo“ i druge nevladine udruge koje su se uplitale u političke procese Rusija je proglasila Sorosa prijetnjom ruskoj nacionalnoj sigurnosti i zabranili su njegovo djelovanje. Spominju da je to „meka agresija“ i da više neće trpjeti financiranje civilnih udruga od stranih zemalja. Osudila ga je i Trumpova administracija za kriminalne financijske manipulacije.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/04/i1.wp.com_hungarianspectrum.org_wp-content_uploads_2017_02_soros-orban.jpg
George Soros preko svoje fondacije Otvoreno društvo rovari od 1993. i u Hrvatskoj. Na osnivanju svoje udruge izjavio je da protiv domaćeg sustava treba djelovati iznutra i da mu je cilj srušiti „diktaturu Franje Tuđmana.“ Soros je prisutan u Hrvatskoj i danas preko nevladinih udruga kao što su: Platforma 112, Inicijativa GOOD, RODA, Forum za slobodu odgoja, Centar za mirovne studije, GONG, Hrvatsko debatno društvo i Udruga roditelja Korak po korak. Primjerice GONG i Centar za mirovne studije u svojim izvještajima navode da ih financira Soros. Te su udruge organizirale i bezuspješno provele kampanju protiv braka kao zajednice muškarca i žene, radile su na destabilizaciji države i njezine vlasti i samog društva kroz prosvjede protiv vlada, napada na ministre, nametanje ideološkog građanskog odgoja, kreiranje sadržaja kojima se vrijeđaju i napadaju pojedine grupacije i sl.
 
Mađarska je nedavno donijela zakon kojim se otvara mogućnost za zabranu rada Srednjeeuropskog sveučilišta(Central European University – CEU) u Budimpešti, koje je utemeljio globalni financijaš George Soros. Tim povodom, na prijedlog zastupnika SDP-a Domagoja Hajdukovića, predlaže se Vladi Republike Hrvatske da pošalje poziv CEU-u da dođe u Hrvatsku, za što je skupio 55 potpisa Saborskih zastupnika SDP, HNS, HSS, SDDS-a, Živog Zida, Mosta te manjinskih i nezavisnih zastupnika. U pozivu Andreju Plenkoviću stoji: „Mi niže potpisane zastupnice i zastupnici Hrvatskog Sabora pozivamo Vas i Vladu Republike Hrvatske da Upravi ovog Sveučilišta uputite poziv da dođe u Hrvatsku i ponudite im svu potrebnu suradnju. Vjerujemo kako bi jedna visokoobrazovna institucija ovog profila i reputacije bila izuzetan dobitak za našu Domovinu“.
 
Hrvatsko nacionalno etičko sudište smatra da je prijedlog spomenutih zastupnika Hrvatskoga Sabora opasan za interese Hrvatske, jer, što nije dobro za druge, ne može biti dobro ni za Hrvatsku. Osim toga Soroseva kriminalna djelatnost diljem svijeta dovela je do osude njegovih postupaka njegove djelatnosti podrivanja zemalja u kojima ima pristup, kao nedopušteno podrivačko uplitanje u poslove drugih zemalja.
 
Predlažemo Vladi Republike Hrvatske,Predsjednici Republike Hrvatske, Hrvatskom saboru, sveučilištima Hrvatske: da se onemogući i spriječi štetnu inicijativu skupine zastupnika Hrvatskog sabora da se u Hrvatsku preseli iz Mađarske prognano Srednjeeuropsko sveučilište, da se zabrani rad Sorosa i njegovih organizacija u Hrvatskoj i da se Georga Sorosa proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj (persona non grata).
 
Etičko vijeće Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta: dr. Nikola Debelić, prof. Josip Jurčević, akademik Josip Pečarić, prof. Nevenka Nekić, Zorica Gregurić, prof. Zdravko Tomac, Kazimir Kazo Mikašek, dr. Stjepan Razum, ing. Miroslav Papić, Marito Mihovil Letica, Ante Beljo, Rozalija Bartolić i prof. em. Zvonimir Šeparović.
 

HNES

Povezane objave

IDS i SAAB zagovaraju bacanje u fojbe

HF

Zadnja ruža slavonska

HF

Bleiburški testament

HF

OH, KRVI NE-SLAVENSKA

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više