Hrvatski Fokus
Kultura

Prelijepe fotografije Kapadokije

Nastavak izložbe fotografija Anđelke Felje

 
 
U Galeriji Idealni grad Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, od 24. ožujka 2017. do 14. travnja trajala je izložba fotografija Anđelke Felje pod nazivom "Pogled u svijet". S obzirom da je oko četvrtina motiva tako bila iz Kapadokije i te još ogroman broj prekrasnih fotografija uz male preinake izložba bi se mogla proširiti i postaviti u prigodi na jesen u prigodi Dana Republike Grčke 8. listopada na tzv. Ohi Dan.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/04/www.tt-group.net_visit-turkey_Kapadokija_Kapdokija-V.jpg
Kapadokija (lat. Cappadocia; grč. Καππαδοκία – Kappadokía; perz. Katpatuka; i tur. Kapadokya), je starovjekovna regija koja se nalazi u unutrašnjosti Male Azije odnosno današnje Turske. Povijesni naziv Kapadokija nastavio se koristiti u Zapadnom svijetu i u kršćanskoj tradiciji, te posebno u turizmu budući kako regija obuhvaća izvanredna čuda prirode kao što su stožasti vilinski dimnjaci. Kapadocija također ima i bogato kršćansko povijesno i kulturno naslijeđe.
 

h.k, www.calypso-travel.hr

Povezani članci

Kriza upravljanja u IHJJ dosegla vrhunac

HF

Izložba i monografija Frane Missije

HF

Lakomost je strana knjizi

HF

Novi ciklus Mihovila Dorotića

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...