Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Od Pupavca do smrljivog pupavca

Smrad Novosti financira Obuljenkino Ministarstvo!

 
 
„Unatoč prosvjedima… nas Srba i naše braće – Židova, Gradska skupština i našeg grada Zagreba demokratskom većinom dodijelila je Nagradu grada Jakovu Sedlaru pa stoga mi, ćirilične Pupovčeve 'Novosti' obilato dotirane od Obuljenkinog ministarstva kulture RH, ovim putem javno proglašavamo Grad Zagreb – SMRADOM!“ Što bi čovjek kazao nego: bravo smrade Milorade!
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/04/blog.dnevnik.hr_babl_slike_originals_000pupovac.jpg
Asocijaciju između smrada i Miloradova prezimena već davno su primijetili poneki lucidni hrvatski političari pa se stoga prisjetimo: Tijekom rasprave o promjenama Ustava u listopadu 2013., Vladimir Šeks rekao je da ga zastupnik Milorad Pupovac vrijeđa… pa je Pupovca oslovio kao PUPAVCA! 'To će vam se kad tad vratiti', obratio se Šeks Pupovcu. A krenula je i svađa oko imena… 'Gospodin Pupovac je vrijeđao mene, ja sam se u tome prepoznao, i inače u svojim konfabulacijama vrijeđa druge zastupnike, posebice zastupnike HDZ-a', rekao je Šeks, na što su se zastupnici vladajućih podrugljivo smijali. 'Takvo ponašanje vama će se kad-tad vratiti', poručio je Šeks Pupovcu. 
 
Davorin Mlakar je tada stao u obranu Šeksa ponavljajući po Šeksu pokršteno ime tog saborskog zastupnika: 'Niste gospodina PUPAVCA upozorili na sadržaj i način njegova govora', rekao je zastupnik Davorin Mlakar predsjedniku Sabora Josipu Leki. Nakon toga Pupovac se javio za riječ kazavši: 'Ja nisam Pupavac, ja sam Pupovac i molim vas da me zovete imenom'. Ustvari, ruku na srce, cmizdravom  'proti' Miloradu bi svakako bolje pristajalo prezime PUPAVAC, a evo i zašto: „Lijepa je ali i smrdljiva ptica pupavac, lat. upupa epops, znana i kao kruničar, božjak, nebogled i futač. Oku je ugodna, nosu odvratna, leti lelujavo kao leptir, držanja je kraljevskoga, kukce i sitne kralježnjake proždire tako da ih polužive baca uvis i sačekuje raširena kljuna.
 
Gnijezda gradi površno, koristi se već postojećim rupama u trulim deblima, procijepima, žljebovima, napuštenim gnijezdima drugih ptica. Mnogi bi je rado pojeli, ali odustanu kad ih zapahne svojim raskošnim smradom. Smradom vlastitih izlučevina i prljavštine u kojoj živi. Gnijezdo brižno puni vlastitim izmetom i samo čeka da se ucrva, jer crvi su joj omiljena hrana. Njezinu smradu ne mogu odoljeti muhe, a ona voli muhe. U smradu ptica pupavac živi, smrad je štiti i hrani, a za utjehu je nagrađena rajskom ljepotom“ (Josip Pavičić, Večernjak, 21. kolovoza 2012.). Ustvari Milorad Pupovac i ne predstavlja srbijansku manjinu u Hrvatskoj, predstavlja on ponajprije samog sebe, pragmatičnog etnobiznismena.
 
Upitajmo se: Jesu li 'Novosti' koje se tiskaju u hrvatskoj metropoli Zagrebu(po Pupovcu gradu-smradu) glasilo SNV-a pod 'ideološkom' ingerencijom njezinog samozvanog lidera, Milorada, izvor svekolike mržnje(širenja političkog smrada) prema svemu što nosi pridjev 'hrvatski'? Je li to glasilo financirano dobrim dijelom iz džepa hrvatskih poreznih obveznika – odnosno Obuljenkinog ministarstva kulture, po bizarnoj, mazohističkoj matrici: mi plaćamo – oni nas pljuju?
 
Ti njega hrvatskim kruhom a on tebe, budalo, četničkim kamenom? Nije li u uređivačkom timu tog 'hrvato-ždernog' glasila okupljena notorna antihrvatska medijska klatež (ponajviše iz pokojnog splitskog smrada, 'Ferala') koja na naslovnicama tog lista montira najodurnije bljuvotine koje upravo zaudaraju mržnjom, i to šovinističkom, uperenom protiv najvećih hrvatskih svetinja, pokojnog predsjednika Tuđmana, blaženog Alojzija Stepinca, Crkve hrvatskih mučenika u Udbini, Hrvatske himne, Domovinskog rata a posebno protiv pobjedonosne 'Oluje'?
Na sva ta pitanja odgovor je 'DA'.
Istina je!
Medijski probisvijeti ovog 'pupavčevog smrada' ponašaju se poput jata urbanih golubova, lakomo s poda zoblju mrvice hrvatskog kruha koje im dobri/glupi Hrvati dobace, lete li lete, seru li seru, gdje god stignu… šireći nepodnošljivi smrad, ili, smrad Pupovčeve petokolonaške politike apsolvirane u Beogradu!(vidi 'Dragovoljac', 10. ožujak 2016.).
A naša politička 'elita', ministrica kulture, gradonačelnik ovog grada – smrada šute li šute, šuti li šuti, dokle?
 

Damir Kalafatić

Povezani članci

Aco Stanković poziva srbijanske rasiste

HF

Vlast na strani mega-koljača Hrvata

HF

Progon Saše Perkovića trebamo zaustaviti

HF

Milorade Pupavec, karte na stol!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...