Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Nagrada Vjekoslavu Majetiću

Vlasnik hrvatske tvrtke dobio nagradu za životno djelo

 
 
Na desetoj dodjeli European Business Awards, po prvi put održanoj u Hrvatskoj, u Dubrovniku, Spremi i Zatvori 4. svibnja, nagradu za životnog djelo dobio je Vjekoslav Majetić, osnivač i vlasnik uspješne, inovativne hrvatske tvrtke DOK-ING.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/05/www.businessawardseurope.com_template_EBA-logo.png
'Počašćen sam. Ovo je veliko priznanje za sav uložen trud i rad koji smo ulagali u naše proizvode i u spašavanje ljudskih života. Dirnut sam što sam odabran za ovakvo priznanje i u ovakvoj konkurenciji' – rekao je Vjekoslav Majetić. „Izuzetno smo ponosni da smo nakon 10 godina nagrada uspjeli dovesti dodjelu nagradu u Hrvatsku, u naš Dubrovnik. Smatramo da je ovo izuzetno važna promocija hrvatskog gospodarstva i turizma te pokazatelj uspješnog europskog društva koje je spremno na suradnju, povezivanje i nove poslovne prilike“, kazao je, direktor RSM-a Hrvatska Branko Tomašković, koji je uz britanskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Andrewa Dalgleisha uručio nagradu za životno djelo.
 
Na svečanoj dodjeli u Hotelu Libertas Rixos, u Dubrovniku, sudjelovale su 132 najbolje europske tvrtke iz 34 europske zemlje te se s pravom može reći da je nagrada EBA-a Oscar u europskom poslovnom svijetu. Cjelokupni ciklus ocjenjivanja za sezonu 2016./2017. započeo je prije godinu dana s oko 33.000 prijava europskih tvrtki uključujući i one iz Hrvatske, prijeđen je dug put i oštra konkurencija, da bi se u Dubrovniku dodijelila nagrada najboljima u jedanaest kategorija. Član međunarodnog ocjenjivačkog žirija je i potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore, Želimir Kramarić.
 
U oštroj konkurenciji sa svojim europskim kolegama bile su tvrtke, AD Plastik d.d.  u kategoriji „Najbolja tvrtka uvoznik i izvoznik“, CROZ d.o.o.  u kategoriji „Najbolja tvrtka s prihodima 0-25 milijuna eura“, Pet-Prom d.o.o. u kategoriji „Najbolja tvrtka po odabiru predsjednika stručnog žirija“, Specijalna bolnica Sv. Katarina u kategoriji „Najbolja tvrtka u odnosima s potrošačima te u kategoriji Najbolja tvrtka po ocjeni javnosti“. U kategoriji najbolji izvoznik, tvrtci Alion Vegetables & Fruit Co Ltd s Cipra, nagradu je uručila direktorica Sektora za energetiku i zaštitu okoliša Hrvatske gospodarske komore, Marija Šćulac Domac. U kategoriji „Najbolji poslodavac godine“ nagradu je uručio savjetnik predsjednice za zdravstvo, Tomislav Madžar, dok je u kategoriji  „Najbolja tvrtka u odnosima s potrošačima“ nagradu je dodijelio državni tajnik u Ministarstvu turizma, Frano Matušić. Dodjelu nagrada u Hrvatskoj je podržala tvrtka RSM Hrvatska, Hrvatska gospodarska komora, Dubrovačko-neretvanska županija te Turistička zajednica grada Dubrovnika koji su osigurali da se Hrvatska i Dubrovnik predstave u najboljem svjetlu. (a.f.)

Povezane objave

Konsolidaciju u plinu treba prepustiti tržištu

HF

Bliži se Blockchain Discovery

hrvatski-fokus

Budućnost plina je u “power-to-gas” tehnologiji

HF

Budućnost rješenja za klimatizaciju domova i ureda

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više