Hrvatski Fokus
Aktualno

Molitva, k neoskvernjenoj Divici…

Povodom stote obljetnice fatimskog ukazanja Blažene Djevice Marije

 
 
O pričista Božja, i moja majko! koju osobitom iznimom i pomilovanjem Bog je od istočnog i vlastitog griha sačuvao, i čistu uzderžao; tebe za neoskvernjeno začetje, i divičansku čistoću tvoju preponizno molim: da mi, prem ako nedostojnomu slugi tvomu,  dostojiš se isprositi milost, da u stalnoj neoskvernjenosti, i pravoj i serdca i tila čistoći, tia do najposlidnjeg časa života moga, Bogu momu virno služiti uzmognem.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/05/1.bp_.blogspot.com__8cP02141Ajc_R3106MdMPwI_AAAAAAAAAE0_56Hwvt-RT8_s320_ScreenHunter_04Jan.0210.39.gif
Za sveto dakle divičanstvo, i neoskvernjeno začetje tvoje, o Divice pričista! Očisti serdce i tilo i dušu moju i po tvomu mogućemu utočištju.
U ime Otca i sina i Duha svetoga.
Amen.
 

(Iz Molitvene knjige VRATA Nebeska, nazvana, iz različitih knjigah u jedno sastavljena, izdana po Stipanu Gerdeniću, peto izdanje, tiskano u Budimu, tiskom Martina Bago i sina. Prvo je, vjerojatno, datirano 1845.)

Povezane objave

U Kiseljaku Bošnjaci protjeruju Hrvate

HF

Mafija želi preuzeti GNK Dinamo!

HF

Vehabije obučavaju djecu za borbu

HF

Tajne Griča 2016.

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više