Hrvatski Fokus
Aktualno

Molitva, k neoskvernjenoj Divici…

Povodom stote obljetnice fatimskog ukazanja Blažene Djevice Marije

 
 
O pričista Božja, i moja majko! koju osobitom iznimom i pomilovanjem Bog je od istočnog i vlastitog griha sačuvao, i čistu uzderžao; tebe za neoskvernjeno začetje, i divičansku čistoću tvoju preponizno molim: da mi, prem ako nedostojnomu slugi tvomu,  dostojiš se isprositi milost, da u stalnoj neoskvernjenosti, i pravoj i serdca i tila čistoći, tia do najposlidnjeg časa života moga, Bogu momu virno služiti uzmognem.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/05/1.bp_.blogspot.com__8cP02141Ajc_R3106MdMPwI_AAAAAAAAAE0_56Hwvt-RT8_s320_ScreenHunter_04Jan.0210.39.gif
Za sveto dakle divičanstvo, i neoskvernjeno začetje tvoje, o Divice pričista! Očisti serdce i tilo i dušu moju i po tvomu mogućemu utočištju.
U ime Otca i sina i Duha svetoga.
Amen.
 

(Iz Molitvene knjige VRATA Nebeska, nazvana, iz različitih knjigah u jedno sastavljena, izdana po Stipanu Gerdeniću, peto izdanje, tiskano u Budimu, tiskom Martina Bago i sina. Prvo je, vjerojatno, datirano 1845.)

Povezani članci

PROSVJED U RIJECI – Novinske i novinarske laži

HF

Grad u sjeni križeva

hrvatski-fokus

Prije 34 godine ubijen Stjepan Đureković

HF

Sjećanje na Vukovar i Škabrnju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...