Hrvatski Fokus

Svi u jednoj zajednici, jedni pokraj drugih

 
 
Nigdje manje istine i više laži negoli u beha nepomirljivom društvu sve debljih zidova diobe i dublji međusobnih provalija. Kamo god se čovjek okrenuo da nešto čuje, ili otvorio neke od medija kojima su iz muslimanskih zemalja preplavili bošnjačko muslimanski narod, i Bosnu i Hercegovinu, jedino što se  može čuti i pročitati je laž i klevetanje onog drugog naroda u toj vrlo slojevitoj zemlji koji je muslimanima Bošnjacima daleko dalji od Iranca, Saudijca, Kuvajćanina, ili od bratskog turskog naroda. I sva ta laž koja izvire iz mržnje i prelazi u otvorenu prijetnju tim drugim i drukčijim pored ili u blizini sebe, širi se s ciljem još debljih dioba unutar Bosne i Hercegovine i što bližih veza s onim tamo zemljopisno, no vjerski bliskim muslimanima u Iranu, Afganistanu i napose prema, kako sami Bošnjaci nazivaju, majčici Turskoj i bratsko sestrinskim turskim narodom.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/05/www.bosnjaci.net_foto_Reis_Predaj_Dokumenata_s_Vehbijom1.jpg
Husein ef. Kavazović tijekom posjeta Švicarskoj
 
Iako je teško pratiti sve te silne laži, a one obuhvaćaju sve vrijeme beha bliže i dalje prošlosti, napose vrijeme građansko-vjerskog i svjetskog sukoba u BiH vođenog od strane Muslimana u ime Velikog Alaha za teritorij, a za koji su po muslimansko-islamsko-deklaracijskoj definiciji svi nemuslimani krivi, svi su agresori i okupatori, zločinci i ubojice, naspram njih muslimana, koji su i pored Križančeva Sela, Buhinih Kuća, Maljina, Viteza, Bugojna i svi sada od zločinačke ABiH očišćenih beha hrvatskih prostora, žrtve, pravednici, branitelji i nevini zločinci i ubojice, ovih dana upada u oči vijest kako je „beha islam na udaru isila i isilovaca“.
 
Propagandna vijest ubačena u politički beha i europski prostor "Bosanski islam na udaru militanata", u koju ne vjeruju ni oni koji su je plasirali, jer to naprosto nije istina, je zapravo jedna od najvećih poslijeratnih laži izbačenih iz bošnjačko-muslimanskih političko vjerskih centara. Kako vjerovati u tu laž pored istine da su ti isti bošnjačko-muslimanski vjersko politički prvaci bosanski islam militarizirali i radikalizirali, fundamentalizirali i debosanzirali, da je u svim svojim dimenzijama za te europske prostore čak opasniji i od tog isilovskog islama koji navodno prijeti bosanskom jer nije dovoljno islamiziran. Stoga za tu laž o kojoj pišu gotovo svi bošnjački pisani i elektronički mediji može se kazati da je samo opasno sredstvo u bošnjačko-muslimanskim političko vjerskim centrima koje se koristi u još veću radikalizaciju beha muslimana, što bi navodno bila obrana od prijetnje isilovaca.
 
Teško je načći razliku, jer je naprosto nema, između islama kakav žive i zagovaraju radikalni bliskoistočni muslimani i oni koji danas islam žive u BiH. Zasigurno, nažalost razlika nema. U čemu je razlika isilovskog islama rušenja svega kršćanskoga i ubijanja kršćana, silovanja žena i djevojčica i onog bosanskohercegovačkog u kojem je Alija Izetbegović kazao da "crkvena zvona zvone za hajvan", u kojem beha isilovci ubijaju hrvatske povratnike, siluju povratničke hrvatske starice, upadaju u crkve tijekom Mise i urliču "Alah uekber". Zar nije bivši poglavar IZ BiH Mustafa Cerić zapovjedio svim muslimankama da svaka mora roditi najmanje petero djece, dvoje za sebe i troje za Bosnu, drugim riječima troje za neke buduće ratove i islamski terorizam i po BiH i svijetu. Nema stoga razlike između bliskoistočnih isilovaca koji izvode terorizam po trgovima i gradovima Europe i onih bosanskohercegovačkih koji te iste terorističke akcije izvode po Sarajevu, Bugojnu, Zvorniku, Mostaru.
 
I kako onda vjerovati u bošnjačko-muslimansku vijest da je "bosanski islam na udaru idila". U muslimansko-bošnjačkom terorizmu u navedenim, dakako i ne navedenim, gradovima i selima isilizirane Bosne i Hercegovine najveća prijetnja beha islamu je on sam sebi. Svaki terorizam uvijek prvo ubije izabranu žrtvu, kršćane, a zatim na kraju ubija i počinitelje. Ubija sam sebe. Terorizam napose onaj vjerski, islamski, kakav je zadnji četvrt stoljeća raširen po svijetu, na kraju završava suicidom. Tako će završiti i ovaj radikalno fundamentalizirani u Bosni i Hercegovini budući da ga ne osuđuju i ne ograđuju se od njega oni koji bi po prirodi stvari, po svom poslanju i pripadnosti islamu trebali i morali, a to je muslimansko vjersko vodstvo.
 
Nadanja i očekivanja beha nemuslimana da če radikalizaciji beha islama u kraj stati novoizabrani poglavar Husein ef. Kavazović istopila su se nakon njegova posjeta muslimanima u Švicarskoj i ratnih govora okupljenima. Bio je to jasan dokaz da je beha islam duboko ušao u radikalizam i da više nema povratka. Time je proces isilizacije beha muslimana nastavljen i poslije Cerića. Cerić poslije Cerića.
 
Beha islam bi se stoga trebao naći na "udaru" Europe i njenih vrijednosti koje su svakim danom sve veće i nezaštićenije mete i žrtve kako bliskoistočnih tako i bosanskohercegovačkih isilovaca. Bosanskohercegovački islam ako nije moguće europeizirati, a izgleda da nije, tada je najbolje ograničiti ga na jedan dio podijeljene Bosne i Hercegovine, te u bosanskohercegovačkim međunarodno priznatim granicama označiti i bosanskohercegovačko katoličanstvo i bosanskohercegovačko pravoslavlje i bosanskohercegovački islam. I tako svi u jednoj zajednici, jedni pokraj drugi, svaki sa svojim nacionalnim i vjerskim identitetom. I svaki narod, svaka vjera, neka brani samu sebe od vanjskih udara i napada. Ako budu napadani s bilo koje strane, u svom entitetu bosanskohercegovački islam neka se brani od isilovaca, bosanskohercegovačko pravoslavlje od putinovaca, i bosanskohercegovačko katoličanstvo od europejaca.
 

Vinko Đotlo

Povezane objave

Politički janjičar novovjekih Osmanlija!

HF

Komšić je suvremena ahdnama

hrvatski-fokus

Željko Komšić obmanjuje i manipulira

HF

Muslimani su za “Građansko Islamsku Republiku Bosnu i Hercegovinu”

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više