Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Zlatna košarica DM-u i Labudu

Dodijeljene nagrade za najboljeg trgovca i proizvođača

 
 
U organizaciji magazina Ja TRGOVAC na svečanosti u hotelu Westin u Zagrebu dodijeljene su nagrade Zlatna košarica. Riječ je o priznanjima koja prepoznaju najbolja ostvarenja u sektorima maloprodaje i industrije robe široke potrošnje u 2016. godini u kategorijama Trgovac godine, Proizvođač godine, Društveno odgovorna kompanija godine, Tehnološki dobavljač godine, Mali trgovac godine te Proizvod godine.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/06/zlatnakosarica.com_.hr_wp-content_uploads_2017_02_LOGO_zlatnaKosarica__2017.png
Drogerijski lanac dm-drogerie markt proglašen je za najboljeg trgovca u 2016. godini, a uz to je ponio i nagradu za društveno odgovornu kompaniju godine. Zagrebački Labud dobio je laskavo priznanje za najboljeg proizvođača u prošloj godini, dok je u kategoriji tehnološkog dobavljača pobjednik riječka tvrtka Login. Drugu godinu zaredom za najboljeg malog trgovca u Hrvatskoj proglašen je Tehno – ron iz Zagreba, a proizvod godine je jabukovača Stari lisac iz portfelja Heinekena Hrvatska.
 
Najbolja ostvarenja u prošloj godini odabrao je stručni žiri sastavljen od 14 članova koji dolaze iz vodećih agencija za istraživanje tržišta (GfK, Hendal, Ipsos, Nielsen, Valicon), konzultantsko-revizorskih kuća (Deloitte, PwC), Ekonomskog instituta Zagreb, sektorskih institucija (HGK, HUP, HOK), Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, Sindikata trgovine Hrvatske i magazina Ja TRGOVAC.
 
"Ukupno 34 prijave zaprimili smo za šest kategorija u kojima se nagrada dodjeljuje, što je na razini prethodne godine. Želim čestitati svim prijavljenima za nagradu Zlatna košarica 2017 koji su uložili veliki trud kako bi u svojoj prijavi obrazložili zašto smatraju da su u pojedinoj kategoriji zaslužili ponijeti najviše priznanje. Takve koncizne i sadržajne prijave našem su žiriju uistinu olakšale posao. Posebno čestitam svim pobjednicima kategorija, a svima ostalima želim više uspjeha na idućoj nagradi Zlatna košarica", izjavio je glavni urednik magazina i portala Ja TRGOVAC, Goran Pavlović.
 
Sve kategorije nagrada odnosile su se na poslovna ostvarenja u 2016. godini pri čemu su osobito vrednovani doprinosi u pogledu kvalitete investicija, otvaranja novih prodajnih objekata i novih radnih mjesta, ulaganje u proizvodne pogone, provedene akvizicije te ukupan doprinos unaprjeđenju sektora kroz stvaranje dodane vrijednosti za tržište i potrošače.
 
Svečanost je održana pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te uz sponzorsku podršku Grada Zagreba, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore i tvrtki TOMRA Systems, Hrvatski Telekom, Cargo partner, Badel 1862, Hyundai, Bauerfeind i B1 Plakati. (a.f.)

Povezane objave

Skočio izvoz u SAD, Srbiju i BiH

HF

Brojni projekti ‘malih’ elektrana

HF

Tisuće oštećenih dimnjaka

HF

EU e-gorivima želi nanijeti još zelene boje na ceste

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više