Hrvatski Fokus

Ne smetaju mu lažni borci NOB-a, a smetaju mu napadnuti hrvatski branitelji u BiH

 
 
Oni koji su ubijali djecu u Ahmićima imat će nešto veće mirovine. Možda je red da ubojice djece adekvatno platite tom mirovinom. Takva je vaša praksa”, poručio je SDP-ovac Nenad Stazić u Saboru 7. lipnja 2017.. Zanimljivo, ovako žustra rasprava te ovakva paljba iz SDP-ova saborskog krila nikada se nije povela oko partizanskih mirovina, a priča s njima apsurdnija je nego što zdrav razum može provariti. Naime, na više od 16 tisuća korisnika tih mirovina hrvatska država godišnje potroši skoro milijardu kuna.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/06/i.imgur_.com_IeqbCGK.jpg
Nenad Stazić
 
U 2003. godini, kada je prvi puta službeno oznanjen taj podatak bilo je 72.878 boraca NOB-a, dok je nekadašnjih pripadnika JNA koji primaju mirovine u našoj zemlji bilo 14.697, iz toga pak proizlazi da je u trenutku stvaranja hrvatske države, 24 godina nakon Drugog svjetskog rata Hrvatska bila primorana plaćati oko 130 tisuća partizanskih mirovina, a tu su još i tisuće koje odlaze na oficire JNA, od kojih su mnogi u Domovinskom ratu sudjelovali u agresiji na našu zemlju. Svojedobno je u javnost dospio podatak kako je najmlađi korisnik NOB-ove imovine rođen 2003. godine.
 
Premda zvuči apsurdno, zakon omogućava nasljeđe mirovina boraca NOB-a kako suprugama, tako i djeci pa čak i unucima, braći i sestrama boraca. Riječ je o Zakonu preuzetom iz Jugoslavije, a koji do danas nije korigiran pa stoga danas 75 posto partizanskih mirovina čine naslijeđene mirovine, dok su svega njih 25 posto prave partizanske mirovine. Prema podacima, dolaskom SDP-a na vlasti 2001. godine porastao je broj partizanskih mirovina za nevjerojatnih 6000! Egzaktni podaci kazuju da je od današnjih 15.726 partizanskih mirovina čak ih je 11.786 naslijeđenih, što čini visokih 75 posto. To znači da su oni koji su dobili partizanske mirovine odavno mrtvi, a da njihove mirovine koristi supruga (što je malo teže s obzirom da je 2017.) ili njihovi biološki potomci. Naime, danas najmlađi živući partizan ima 90 godina i nevjerojatno je da Hrvatska država isplaćuje toliko visoku brojku mirovina upravo toj populaciji, a sve zahvaljujući zakonu. S druge strane, najmlađi korisnik “boračke penzije” ima samo 71 godinu, što znači da je na kraju Drugog svjetskoga rata imao tri godine.
 

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/stazicu-su-branitelji-nepismeni-barbari-i-ubojice-djece-zasto-u-saboru-jednako-gorljivo-ne-popljuje-partizanske-mirovine-1031676/

Povezane objave

Dado nije znao slušati

HF

Četnici su i 1941. i 1991. pokazali svoje fašističko lice

HF

Dokle će saborski zastupnici raditi protiv hrvatskih interesa?

hrvatski-fokus

Božićni darovi

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više