Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Predsjedniče Plenkoviću, niste vjerodostojni

Pokazali se potpunu neosjetljivost za osjećaje i za vrijednosti koje gaji većina hrvatskoga naroda

 
 
Pismo biskupa Vlade Košića predsjedniku Hrvatske vlade Andreju Plenkoviću
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/06/www.dulist.hr_wp-content_uploads_2016_08_andrej-plenkovic.jpg
Br. 44-2017/Prez. U Sisku, 13. lipnja 2017.
Gospodin Andrej Plenković
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske
10.000 Zagreb, Trg sv. Marka 2
 
Poštovani Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,
gospodine Andreju Plenkoviću,
Ovo Vam pismo pišem – ovaj puta javno jer ću pismo staviti i na svoj fb – da bih Vam iznio ozbiljne probleme u koje ste se doveli, a svojim ste postupanjem doveli i čitavu Hrvatsku u velike teškoće.
 
Ovim koaliranjem s dojučerašnjim neprijateljem – da biste spasili svoju Vladu – Vi ste pokazali potpunu neosjetljivost za osjećaje i za vrijednosti koje gaji većina hrvatskoga naroda. Ovim potezom dobit ćete kratkoročno produljenje života ove Vlade, ali ćete dugoročno izgubiti upravo ono što je bio motto Vaše kampanje: pokazali potpunu neosjetljivost za osjećaje i za vrijednosti koje gaji većina hrvatskoga naroda Ja to zovem političkom prostitucijom.
 
Vi ste se lišili gosp. Hasanbegovića i gđe Brune Esih, ljudi visoke moralnosti i zavidnog domoljublja, a uzeli ste u svoj klub one koji su zagovornici optužbi na račun hrvatskoga naroda, koji su protiv života, koji nemaju nacionalnog osjećaja. To jest Vaša kompetencija – da odlučujete o strateškoj i personalnoj politici svoje stranke i Vlade kojoj ste na čelu – ali je i pravo nas, običnih građana i birača, koji Vas promatramo i imamo pravo prosuđivati, reći Vam što o tome mislimo. Molim Vas stoga da više ne ističete da je Vaša stranka demokršćanska – jer od sada, ili barem dok ju Vi vodite, to više nije. Zar je demokršćanski da ste uveli za svoga potpredsjednika čovjeka koji sudjeluje u gay paradi, a riješili ste se čovjeka koji je sudjelovao u hodu za život?
 
U tom kontekstu vidim i katastrofalno zanemarivanje grada Siska, u kojem se prije izbora vodio rat između dviju frakcija Vaše stranke, a što je debelo iskoristila ponovno izabrana drugarica gradonačelnica.
Vama nije stalo do naroda, koji je 86 posto katolički, i to me brine jer smatram da ste pošli krivim putem te sam imao potrebu to Vam reći, premda se ne nadam da ćete o tome razmisliti i promijeniti stavove, što bih volio. Molim se za Vas, ali me Bog s obzirom na Vas više ne uslišuje.
S poštovanjem!
 

Mons. Vlado Košić, biskup sisački

Povezani članci

Vijeće je nevjerodostojno i prokomunističko

HF

Povijest nekad multietničkoga Novog Sada

HF

Preminuo Ivan Mužić

hrvatski-fokus

Proklet bio Treći januara

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...