Hrvatski Fokus
Gledišta

Dvije kolone

Jedan, dva ili više Tita!?

 
 
Ne znam, ako postoji sumnja u nečiji identitet, zašto se imenovanje jednog trga po tom čovjeku sumljivog identiteta prepušta „volji građana“? Valjda se podrazumijeva da je TITO – Josip Broz. A ako nije? Ploča „Trg MARŠALA TITA“, morala bi pasti. Ako ne bi, onda bi se Maršalov kip iz Kumrovca morao dislocirati. Umjesto Bandićeva referenduma, treba pitati Kumrovčane je li „vođa nesvrstanih“ bio Josip Broz. U Hrvatskom tjedniku br. 455. jedan Hrvat iz Njemačke prilaže dvije slike (iz profila) – Josip Broz iz 1928. i TITO s Johnom Fitzeraldom Kennedyjem. Pa dotični skreće pozornost na ljudski organ uho, kao dokaz dviju, a ne jedne osobe.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/06/i37.servimg.com_u_f37_18_83_51_71_vampir10.jpg
I u arhivu na Prisavlju postoje dvije slike (koristi ih TV Kalendar) koje su dokaz da TITO nije Josip Broz. Na tim slikama, jedan do drugoga stoje TITO? I Staljin. Na jednoj slici je TITO malo viši od Staljina, na drugoj su iste visine. Što znači da bi na jednoj slici mogao biti Josip Broz-Walter, a na drugoj slici netko treći. Dakle, preimenovanje najljepšeg zagrebačkog trga treba riješiti na sudu. U kontekstu ovoga, za mene ove pravno-političke zavrzlame, navest ću toga još. Koliko znam, u bivšoj državi je „verbalni delikt“ mogao počiniti pojedinac. A na Braču „grupa huligana u „verbalnom deliktu“!? (Janica Kostelić). Za to je potrebna objava biografije „huligana“ i objava njihovih rodbinskih, poslovnih i političkih veza. Zbog toga, zbog te pravno-političke zavrzlame, ja se držim mojih misli kao pijan plota.
 
U mom prošlom članku na ovom portalu, upitao sam se kako je novinar srpskih NOVOSTI pronašao onu sliku u Hrvatskom povijesnom arhivu i kako je na njoj prepoznao Hasanbegovića, pa kažem da je to morao biti netko sa te slike. Kao i Pukanićev intervju s bjeguncem Gotovinom. Naime, samo i jedno pitanje Anti Gotovini uzdrmalo bi vladajuće strukture u Hrvatskoj. Kako? Zašto? Kada je jedan novinar u novinama napisao da je bio s bjeguncem kojega traži policija, zašto policija (Šime Lučin, Ranko Ostojić) nisu tada priveli novinara Pukanića? Zbog toga treba u jednom OTVORENOM sučeliti Berislava Jelinića, Antu Gotovinu, Ivana Zvonimira Čička, Šimu Lučina i Ranka Ostojića. Njih Hrvatska treba za svjedoke
naše Šestorke na sudu den Haagu.
 
Kada bi Ante Gotovina otkrio kako je do njega došao pok. Pukanić kada se on krio, to bi bila pomoć Šestorki i problem tužitelju. I sudu. Posebno bi tužitelju mogao biti neugodan Ivan Zvonimir Čičak koji u Jutarnjem listu od 18. 2. 2005. kaže: Demantirat ću osobno tvrdnju Ivice Račana kako „u trenutku kad je došla optužnica (zapečaćena) mi u Vladi nismo znali gdje je Gotovina ni nakon provjere“, jer sam osobno u to vrijeme susreo Gotovinu u trim-kabinetu „Pančo“ u Gundulićevoj ulici i s njim razgovarao – upravo o tome da bi on uskoro mogao završiti u Haagu. Ante Gotovina je Zagrebom šetao slobodno bez pratnje i čuvara upravo zahvaljujući Ivici Račanu i njegovoj Vladi. Nakon svega, možemo moliti Boga da Vatikan „diskvalificira“ biskupa Košića. Da dobijemo svog kandidata koji bi uveo reda u kolone. Jest, Davor Ivo Stier je bio u „koloni za život“, ali je bio i u koloni sa Plenkovićem, protiv Karamarka.
 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Povezane objave

Informatika ne smije biti izborni predmet

HF

HNES-ova osuda Documente zahtijeva reviziju procesa protiv Mirka Norca

HF

HDZ-ov prijedlog ustavnih promjena o referendumu

hrvatski-fokus

“Umetnička soboda proizvoljne interpretacije”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više