Hrvatski Fokus
Društvo

Odlučno naprijed

Varese je bio prvi koji se suprotstavio onima koji skrnave crkvene i prirodne zakone

 
 
Ljeto zakucalo na vrata, pa onda s tim i tzv. parade ponosa, kuc, kuc. Jedni se kao vesele, manjina, a drugi okreću glavu što dalje, većina. Sve, pak, obvijaju ljudska prava, pa ma što god to moglo danas značiti. Laička buržoazija koja podupire ovakve događaje kriči da oni prvi nemaju ta prava. Ali ako se ona prilijepe njima, onda ovi drugi, ponovimo većina, ostaše bez njih. Što ti je logika!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/06/www.churchmilitant.com__images_social_images_2017-06-09-reparation.jpg
Bilo bi dobro da se malo više rabi u našoj sredini. Tada ni laička buržoazija ne bi iskazivala čudno zanimanje za Crkvu. Imala bi drugog posla. Ali ona navalila baš na nju. S jedne strane kritizira je zbog propusta nekih njenih članova izraženih kroz homoseksualizam, pedofiliju, rastrošnost… S druge strane kritizira je zbog čega se više ne približi suvremenosti. Kao da su oni nešto više od te jadne Crkve i kao da ulazak u suvremenost ne vodi k spomenutim zastranjenjima. Ali, udica je bačena pa tko se uhvati uhvatio se.
 
Neki očito jesu. Dok se galami protiv djece vojnika, tamo negdje po Africi, šuti se o drugoj djeci vojnicima, ali na drukčijem polju. Onom LGBT ili polju rodno-homoseksualne ideologije. Postoji tako mali Kanađanin, tek mu je 8 godina, imenom Nemis. Može ga se naći na youtubeu i donedavno je taj njegov filmić pogledalo preko 100.000 posjetitelja. Mjereno suvremenim metrom stvarno uspješan malecki. Roditelji mu kažu da su ga odgajali u skladu s idejom da ne postoji ni muško ni žensko, nego si ono što želiš biti. Pa su ga doveli na neko slavlje LGBT zajednice i on je tamo »primjereno odjeven« plesao i činio slično tomu. U filmu se proslavio i mišlju: »Mislim da svatko treba biti slobodan činiti ono što hoće, bez obzira na to što misle drugi. Želiš li biti transvestit i to se ne dopada tvojim roditeljima, promijeni ih.« Stvarno bi ih trebao promijeniti. Učini to Nemisu, možda će ti to pomoći kad si već zaboravio Boga.
 
Pri svemu ovomu ne sjede svi prekriženih ruku. Naročito ne Talijani. Kod njih su naveliko počele malo drukčije parade ponosa, onoga vjerničkog, kršćanskog. Ne sviđa im se što sve čini rodno-homoseksualna ideologija pa su spontano počeli osnivati molitvene odbore sa svrhom zadovoljštine za nanesene uvrede Bogu i ljudima tzv. paradama ponosa i sličnoga. Varese je bio prvi koji je reagirao na ovaj način. Procesija, kao u vremena kršćanskog Srednjega vijeka, krenula je ulicama. Razglašeni mediji stali su na suprotnu stranu. Međutim, vjernici se ne daju. Polako se priključuje i crkvena hijerarhija. Vidjet ćemo kamo će sve otići, najlakše kada sve dođe i u našu sredinu, valjda. Tako to ide kada narod ustane.
 
Ni u Rusiji se rodno-homoseksualna ideologija ne provodi dobro, kao ni bezboštvo. Ljudi se neprestano vraćaju vjeri. Dokazali su to i u svibnju dolaskom u katedralu Krista Spasitelja u Moskvi. Bile su izložene relikvije Svetog Nikole. U njihovoj pravoslavnoj Crkvi to je najpoznatiji svetac, jer je ne samo činio i čini čuda, nego jer je spašavao Rusiju od velikih katastrofa. Preko 300.000 njih došli su poljubiti njegove zemne ostatke, čekajući ponekada i po 10 sati. Mijenjaju se zaista vremena. Nekada su tu i u susjedstvu vladali Sovjeti. Pobili su na desetke tisuća svećenika, a vjernika na milijune. Ubijali su i u Litvi, prisjetimo se nadbiskupa Teofiliusa Matulionisa. Za koji dan bit će uzdignut na čast oltara kao prvi litvanski mučenik te još kao prvi posvećen na litvanskom tlu. Uistinu velik događaj za litvansku naciju.
 
Nažalost vrijeme mučenika još nije prošlo. Danas ih ima diljem Bliskog istoka, ali i diljem Zapada, samo mučenima na druge, prikrivenije načine. Nije znači mač, nego »meka sila« kako zapadnjaci tepaju određenim vrstama ponašanja. A bilo bi im bolje da se u nečemu ugledaju u muslimane koji im svaki dan dolaze u valovima. Spomenimo kratko njihovo ponašanje u vrijeme Ramazana. Čitav mjesec dana niti piju, niti jedu, niti spolno opće, niti… Potpuno uzdržavanje. A onda nakon zalaska sunca nastoje u skupinama uživati jelo i učvršćivati zajedništvo. Dotle na Zapadu ni vjernici ni nevjernici nisu spremni zaroniti u bogatstvo koje pruža more posta. Našli su se na točci uživanja. No, to je točka koja nikamo ne vodi, osim u propast. Zato muslimanima treba čestitati, a ovima…
 

Miljenko Stojić, http://www.hrsvijet.net/index.php/kolumna-miljenko-stojic/47104-miljenko-stojic-odlucno-naprijed

Povezane objave

Mirisno putovanje Hrvatskom

hrvatski-fokus

Jean-François Revel o suvremenom feminizmu

hrvatski-fokus

MUDROSITNICE – Dosada je laka bolest

HF

Što je Nostradamus predvidio u ovoj godini

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više