Hrvatski Fokus
Hrvatska

Krvava knjiga Mladićeve biografkinje

Sin glumca Miodraga Petrovića Čkalje o novoj agresiji na Srebrenicu

 
 
Kažu da će u Srebrenicu doći, biografkinja najvećeg srpskog zločinca, Ratka Mladića, da predstavi svoju novu knjigu, u kojoj će veličati njegov život i djelo. Sa pojavom Miloševića, Karadžića i Mladića, budi se ono ludilo, i prokletstvo osvajačkog naroda, koji je uvijek želio više, nego što je njegovo, bio razapet između stvarnog i mogućeg, bio mali, a patološki želio da u svemu bude najveći…
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/07/hamdocamo.files_.wordpress.com_2017_02_cedomir-petrovic-otac-ckalja-foto-marina-lopicic-i-printscreen-yt-1486027984-1095321.jpg
Čedomir Petrović, sin glumca Čkalje
 
Biografkinja cijedi iz sebe zlo, koje govori da su 'oni' još uvijek tu, i bit će ih još dugo, i opet bi isto učinili u Srebrenici i svuda, i malo su Mladić i vojska RS-a pobili, moglo je to i više… Cijedi otrov koji ubija nerođene, u gradu, 'U kome bi bilo poželjno premjestiti hiljade mučki i zločinački ubijenih Muslimana, negdje u Federaciju, a tu zemlju iskoristiti za poljoprivredne radove, zato što je plodna'. Misao koja je iz glave, putem glasa ili napisana na papiru, izašla u javnost, ne govori ništa dobro o njenom autoru. Ona će imati predstavljanje nečega, što će čitati samo oni koji bi obrađivali tu zemlju. Da li je nekad promoviran 'Mein Kampf' u Mauthausenu?
 
Mezarje (groblja) su svetinje za one čiji su najbliži tu, zavijeni u bijele čaršave, pokopani bez kovčega, na desnom boku, ili na leđima, sa očima usmjerenim prema Meki. Za mezare se daje život, lakše no za žive. Tu nas čekaju oni, čiju krv dijelimo, da budemo zajedno i u vječnosti, pred nama. To uvrijediti, i željeti da se prekopa, to je znak da ne pripadaš nikome, i da te nitko ne vidi i ne čuje, kad hodaš. Hoćete samo one koji su kao ti. Da si rođen, a nisi. Ideš, a ne znaš kuda. Cijedit će iz sebe, knjigu o laži i podvali, a hiljade mrtvih su napisali još prije 22 godine, svoje knjige istine o stravičnim patnjama i umiranju, kad mu nije bilo vrijeme.
 
Srebrenica je grad u RS-u, koja ako podrži ovo, prestaje da ima prava na svoju državu. Svatko tko uzme u ruke, to što ona donosi, svaki list je okrvavljeni nož, svaka strana zahrđala žica, korice su Srebrenica. Njihova želja je da se vrate u te dane i noći, kada se vršio genocid nad jednim narodom, dobrim narodom, smjernim, trpeljivim do bola. Narodom koji je izrodio velike slikare, književnike, športaše, muzičare, glumce, i Aliju Sirotanovića, heroja-rudara, čije ime nosi jedna mala ulica na periferiji Breze.
 
Ne zagađujte, tek poteklu bistru vodu na izvoru. Ne sipajte sol na živu ranu. Zašto smo takav narod? Ja znam mnogo dobrih ljudi u mom narodu, samo nikad ne znam gdje su. Uvijek kad su potrebni, nema ih. Ili su na putu, ili na odmoru, zauzeti sastancima, kada moraju na sud za zločine, svi se teško razbole. Kažu, neki su pozvani u Srebrenicu, a neki nisu. Pa, zar se na to poziva? Hoće li tražiti razvodnicu da im pokaže gdje im je mjesto? Na balkonu ili u parteru. Hoćeli ponijeti neke grickalice. Hpće li netko ići i na promociju, i na komemoraciju?
 
Ako nemaš to u glavi, i srcu, i cijelom svom tijelu, toliko žestoko i toliko istinito, da te trese groznica, i da hoćeš da eksplodiraš od bola i vlastitog poniženja, nemoj ići. Znao sam Srbe, koji su se kajali, molili za ispriku, tražili oprost grijehova i za druge. Jahali sa Turcima, i borili se zajedno, protiv nekog trećeg, četvrtog… Znam kad su majke i braća davali kćerke i sestre, za krvnog neprijatelja, samo da Srbiji bude bolje. Gdje su sada ti Srbi?
 

Čedomir Petrović, websiteinfomagazin.com

Povezane objave

Portreti Charlesa Billicha

HF

Tijekom Domovinskoga rata Francuska nam je postala saveznik i iskreni prijatelj

HF

Život u hororu u svijetu koji je sve jeziviji

hrvatski-fokus

Klevetnik Manolić na čelu Udbe

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više