Hrvatski Fokus
Hrvatska

Nova prijevara klijentelističkog HNS-a

Olujić: DORH bi trebao pokrenuti predistražne radnje protiv GLAS-a

 
 
Bivši glavni državni odvjetnik smatra da se radi o fiktivnom pravnom poslu, nezakonitom i nemoralnom potezu Anke Mrak-Taritaš i njezine stranke – Zastupnici novoosnovane stranke GLAS, Građansko-liberalnog saveza, priznali su da su njihovi zastupnici izabrani u Skupštinu Grada Zagreba deklarirali se zastupnicima Hrvatske stranke umirovljenika da ne bi izgubili više od 160 tisuća proračunskih kuna, o čemu je pisao portal Direktno.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/07/glas.agency_wp-content_uploads_2016_01_GLAS_logo.png
Bivši glavni državni odvjetnik Željko Olujić smatra da je "to je jedan amoralan akt i nije čudo kad se ima u vidu činjenica da to čine ljudi koji su se izdvojili iz Hrvatske narodne stranke i koji su se i prije pokazali kao prava klijentelistička stranka. Tu prije svega mislim na Anku Mrak Taritaš i Vesnu Pusić". "Nešto što je legitimno ne mora biti moralno. Mislim da to nije ni legitimno niti zakonito. No danas se štošta događa na političkoj sceni i tu su očito potrebni dodatni kontrolni mehanizmi.
 
Po mom mišljenju, tu bi se radilo o jednom fiktivnom pravnom poslu koji je u svakom slučaju i nedopušten i protuzakonit", ističe Olujić. "Mora se vidjeti tko je to inicirao, kakva je pozicija te nove stranke i ima li već svojstvo pravne osobe. Ako ima, može se pokrenuti kazneni postupak i protiv pravne osobe, ali u svakom slučaju trebalo bi temeljito istražiti radi li se o kaznenom djelu. Razumna sumnja svakako već postoji.
 
Državno odvjetništvo mora postupati kada do njega dopre glas. Ovu informaciju su prenijela sredstva priopćavanja i to je dovoljno da Državno odvjetništvo pokrene predistražne radnje u skladu sa zakonom. Ne moraju postupati samo kada dobiju prijavu, nego i kada do njih dopre glas kako se to kaže", zaključuje Olujić.
 

Darko Markušić, http://direktno.hr/domovina/olujic-dorh-bi-trebao-pokrenuti-predistraznje-radnje-protiv-glas-a-91490/

Povezani članci

Gospodine Zuroffu, svojim priopćenjem uvrijedili ste hrvatski narod!

HF

Snaga pravednika

HF

Hrvatska do Zemuna!

HF

Moralna protuha i(li) politički idiot?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...