Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Sve su države svijeta u Bosni i Hercegovini

To čini Bosnu i Hercegovinu najkompliciranijom zemljom svijeta

 
 
Iako Bosna i Hercegovina sve brže odmiče od sadašnjosti i ulazi u prošlost rata koji je vođen na njenim prostorima između njenih naroda i svjetskih interesa, odgovorni za njeno usmjerenje u budućnost žmire na taj put, ostavljajući je da zauvijek ode tamo i u toj prošlosti nestane. Očito da su ti današnji svjetski politički moćnici, zapravo nemoćnici pred tolikim beha problemom, jer ga nisu ni poznavali u njegovom korijenu, a niti su se trudili da ga upoznaju u ovom vremenu protektiranja zemljom.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/07/i1.wp.com_en.bhembassyqatar.com_wp-content_uploads_sites_3_2017_05_QNA_Qatar_Bosnia_08052012.jpg
Neraskidive veze između bošnjačke Federacije i demokratskoga Katara
 
Ali ni prije nisu poznavali beha problem i ne će da ga upoznaju iz razloga vrlo snažnih političko-ekonomskih i vjerskih sudara, interesa mnogih zemalja koje u Bosni i Hercegovini vide mogućnost demonstracije suvremene moći ili priliku povratka stare okupatorske slave kada je cijela Europa drhtala pred njenim osvajačkim brutalno ubijačko-rušilačkim pohodima. Iz tog vremena stare slave za kojom nostalgičare današnji Bošnjaci zajedno sa sultan Erdoğanom, i koju se pokušava upravo u i kroz Bosnu i Hercegovinu oživjeti na toj  europskoj periferiji gotovo svaka europska i muslimanska zemlja ima svoju državu. Svoj klon, svoju koloniju ili čuvara svoje prošlosti i graditelje osvajačke budućnosti.
 
To čini Bosnu i Hercegovinu najkompliciranijom zemljom svijeta, jer je s toliko državica i carstava režima i vjerskih ideologija, koje je čine, zapravo koje je ne čine državom, na neki način svijet u malom bez svijeta. Napose bez reda, zakona, prava, slobode. Svijet u malom bez svijeta je kaos svakog predznaka u kojem vlada zakon jačeg i brojnijeg, u kojem je čovjek sa svojim ljudskim dostojanstvom, pravima i slobodama puko sredstvo u rukama poglavica koji vladaju tim beha državicama, koje su pašaluci velikih i "velikih" zemalja svijeta koncentrirani na tako malom zemljopisnom prostoru.
 
Iako su sve te zemlje svijeta koncentrirane u beha političkom labirintu, te države u beha okviru  nebesko su zemaljski različite u svim nacionalnim, vjerskim, kulturnim, civilizacijskim dakako i ekonomskim dimenzijama. No one ipak uspijevaju, što je znak njihovih  prljavih politika, da egzistiraju u nekom svom bodljikavom zajedništvu, držeći i Bosnu i Hercegovinu u prisilnoj zajednici. Na malom beha prostoru egzistiraju današnja samonapuhana erdoğanska, i jos više prošla krvava, brutalna, rušilačka, genocidna i kršćanocidna država Turska, te Kuvajt, Saudijska Arabija, Iran, Emirati, Katar… sa svim današnjim vjerskim ekstremizmima i radikalizmima. Egzistira u svim povijesno poznatim interesima i prepoznatljivostima nedodirljivosti SAD kao današnji jedini svjetski policajac.
 
Tu je i stara komunistička okupatorska Rusija, papirnati ekonomski div i režimski komunistički diktator, ubojica više od 20 milijuna političkih neistomišljenika, i cijelog naroda. Stiskala se u beha političkim brdima gotovo cijela razjedinjena i lutajuća Europska unija, koja ne zna ni šta hoče ni šta može. No najviše  zna šta ne će, a ne će ništa dobro, zna šta ne može u tim odnosima jer ne može ništa. Sve su države svijeta u Bosni i Hercegovini, a Bosne i Hercegovine nema.
 
Svaka ta država, svaka ideologija, svako carstvo, svaka ideologija, svaka na svom teritoriju kojeg su okupirale ili u ratu ili u miru, ili pokupovale ili u amanet dobile neviđeno dobro surađuju. Kamo god se čovjek okrene u beha političkom i ekonomskom mraku ništa ne vidi drugo osim tih država koje su se smjestile na teritorij beha naroda, napose na hrvatskom teritoriju u Bosni i Hercegovini. Okupirani hrvatski prostor je razlog koji ih drži okupljene  u ispregrađivanoj, podijeljenoj i umirućoj Bosni i Hercegovini.
 
Velikosrpski genocidni entitet gotovo u potpunosti kontrolira Putinova Rusija, dok na fedracijskom prostoru egzistiraju sve islamske države koje predvodi Turska. Na nešto malom u građansko-vjerskom ratu za teritorij obranjenom hrvatskom prostoru zbile se podijeljena Europska unija i Amerika sa svojim političko ekonomskim jasno nedefiniranim interesima. A budući da je taj obranjeni hrvatski teritorij tijesan i pretijesan za tolike zemlje i njihove interese protektori koji su slati i poslani u Bosnu i Hercegovinu dekretima, tenkovskim upadima, prijetnjama, nametnutim zakonima, protjerali su, gotovo, cijeli hrvatski narod. Onaj mali dio koji se i pod cijenu života odupire tom združenom zločinačkom pothvatu zastrašivanjima, ubijanjima povratnika, prisilnom asimilacijom školske djece u homogeniziranim jednovjerskim i jednonacionalnim bošnjačko-muslimanskim školama pod jednim krovom, što znači pod jednom diktaturom, svim nedopustivim sredstvima svodi se na razinu nacionalne i vjerske hrvatske katoličke manjine. 
 
Svaka ta država, državica, režim, ideologija, carstvo ili unija, svaka čini sve za dobro svoje nacije, vjere, režima, ideologije, carstva, i ništa za dobro Bosne i Hercegovine. U konačnici zasigurno ni za dobro Srba i Bošnjaka, za koje se Putinova Rusija i Erdoğanova Turska  navodno zauzimaju i koje brane. Pokazuje se sve više da se one zauzimaju samo za sebe i svoje narode, a da su im beha narodi samo sredstvo u krvavim i prljavim rukama s kojima stvaruju zacrtane crne ciljeve.
 

Vinko Đotlo

Povezani članci

U Grudama održan prvi Blagdan slobode

HF

Kad nečastivi napadaju časnika!

HF

Sultančić Bakir – potrkalo sultana Erdoğana

hrvatski-fokus

Sažalnica za pobijenu redovničku braću

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...