Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Drugo ubojstvo Stjepana Radića

Rehabilitacija četništva rehabilitacija je fašizma

 
 
Kažu kako nije baš pametno citirati sebe. I ne samo da nije „pametno“ već u ovoj globalnoj „pravnoj državi“ može biti i opasno. Ne će ti onu „košulju“, al' mrežna, medijska ti rubina slijedi. Tako vjerojatno još traje istraga o tzv. autoplagijatu protiv sada već bivšeg ministra obrazovanja, znanosti i športa Pave Barišića. Svejedno sam i ja odlučio „učiniti“ jedan samoslik (selfie) onoga što sam napisao počekom lipnja na ovim stranicama tematizirajući procese rehabilitacija četništva i četnika u Srbiji nakon nedavne rehabilitacije vojvode Nikole Kalabića: „Tko bi sada mogao biti na redu, nagradno je pitanje? Predviđam kako bi to mogao biti Puniša Račić. Doduše sada i formalnopravno jer je realno već bio rehabilitiran do mjere da je ulica Stjepana Radića (pisano na latinici) za okupacije Vukovara preimenovana u Ulicu Puniše Račića, pisana na ćirilici.“ I eto „čiče“ Puniše, doduše u rodnoj Crnoj Gori, za početak.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/07/spomenik-punisa-racic-rtcg.jpg
Nevažna je „lokacija“, četnici, pravi Srbi i nju drže svojim prostorom, a Srbi-Crnogorci ponajprije. Kuću, i srpsku i Punišinu, čuvaju tamošnji Srbi. Ako nije trenutno Crna Gora srpska, ima vremena, opet će biti („jednom da bude“, ako bude sreće). Ploča manje-više, dolje il' gore.
 
Puniša pucao skoro plašljivcem
 
Nego ako se netko pitao zašto Puniša Račić onda (“onomade“) nije osuđen na smrt, jer radilo se ipak o višestrukom ubojstvu, pa još u parlamentu… odgovorio si: Zato što se radilo o političkom procesu, a i tadašnja država (kralj) je i naručila masakr – gadno se vara. Puniša Račić se „pravno“ branio i bogme obranio, a njegovu obranu je potvrdio i sudski vještak (sudsko vještačenje). Branio se tvrdnjom kako on zastupnike HSS-a, na čelu sa Stipicom Radićem, nije želio pobiti već samo uplašiti. Da ih je želio pobiti pucao bi pojedinačno u svakoga – i svi bi bili mrtvi, jer takav je strijelac bio. Ali on ih je htio uplašiti pa je pucao uokolo po zidovima te „mrtvačke“ skupštine, te su svi ustvari slučajno stradali – od rikošea (ricochet) „odbijanaca“ metaka, dakako slučajno. I tako je Puniša osuđen samo na vremensku kaznu. Izvor: međumrežje (internet) i tvrdnje pravoga pripadnika srbijanske elite; podrijetlom, unuk Stojana Protića predsjednika prve vlade Kraljevine SHS; obrazovanjem i radom, povjesničar (Balkanološki institut) i aktualne političke; liberal, DOS-ovac, veleposlanik Srbije u Americi i Švicarskoj (ne znam traje li mu još mandat) – Milan St. Protić.
 
Onako, jer  sve manje i manje se „poznamo“ jedan od onih Srbijanaca s kojim bi se možda moglo smireno i smirujuće raspravljati o hrvatsko-srpskim odnosima, dok još nije kasno i za jedne i za druge. A to se vrijeme približava, štoviše velikom brzinom. Približno kao podmetnuti požar nošen burom pri čemu je podmetač u proračun uzeo svem – od manjka oborina, suhe trave, prognoze o snazi bure te Sodomu i Gomoru u Splitu. Ter i geopolitiku. A malo je Srba, još manje Hrvata.
 
Rehabilitacija četništva u Srbiji endlich konačno dovršena
 
Pitam se, a što i koga će sada i još rehabilitirati u Srbiji? Nema više, sve sva i svi su rehabilitirani. Aleksandar Vučić je rehabiltirani  četnik, iz Gline je Hrvatskoj prijetio tik pred Oluju; sada traži zabranu proslave Oluje – u društvu Šešelja. Toma Nikolić je bio tvornije bliži četništvu – u Antinu sudjelovao u zločinima – on je sada počasni „četnik“. Koordinirat će odnose Srbije i Kine i Srbije i Rusije. Ivica Dačić je bio desna ruka Slobi Miloševiću, a i ta „grana“ četništva je rehabilitirana. Rehabiltirani su i Vojka Šešelj („kancer“). Vojka nikako da „rak“ pojede! Rehabilitiran je izgleda i od njega, koji je svakako inicirao (vidi pod „inicijacija“) mladoga Vučića. Pa neka se Srbi pitaju, politički svakako, a seks i politika se sve više približavaju. Vuka Draškovića i tog Vojku, a ima ih još, inicirala je još ona Udba. A sad su svi – rehabilitirani. Mutti Angela ih, pored ostalih, „pogladila“, blago ću reći, rehabilitirala. E pa Danke Deutschland – za tu rehabilitaciju prastaroga fašizma, prednacizma, četništva i neonacizma i nacionalsocijalizma s početka devedesetih. I tu je glede tih rehabilitacija zapravao kvaka.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezani članci

Tko će već jednom uzviknuti: Dosta!

HF

Plenković nas je podcijenio

HF

Mirela Holy laže da ministar Maras laže

HF

Treba li se veseliti propasti Todorića?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...