Hrvatski Fokus

Rehabilitacija četništva rehabilitacija je fašizma

 
 
Kažu kako nije baš pametno citirati sebe. I ne samo da nije „pametno“ već u ovoj globalnoj „pravnoj državi“ može biti i opasno. Ne će ti onu „košulju“, al' mrežna, medijska ti rubina slijedi. Tako vjerojatno još traje istraga o tzv. autoplagijatu protiv sada već bivšeg ministra obrazovanja, znanosti i športa Pave Barišića. Svejedno sam i ja odlučio „učiniti“ jedan samoslik (selfie) onoga što sam napisao počekom lipnja na ovim stranicama tematizirajući procese rehabilitacija četništva i četnika u Srbiji nakon nedavne rehabilitacije vojvode Nikole Kalabića: „Tko bi sada mogao biti na redu, nagradno je pitanje? Predviđam kako bi to mogao biti Puniša Račić. Doduše sada i formalnopravno jer je realno već bio rehabilitiran do mjere da je ulica Stjepana Radića (pisano na latinici) za okupacije Vukovara preimenovana u Ulicu Puniše Račića, pisana na ćirilici.“ I eto „čiče“ Puniše, doduše u rodnoj Crnoj Gori, za početak.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/07/spomenik-punisa-racic-rtcg.jpg
Nevažna je „lokacija“, četnici, pravi Srbi i nju drže svojim prostorom, a Srbi-Crnogorci ponajprije. Kuću, i srpsku i Punišinu, čuvaju tamošnji Srbi. Ako nije trenutno Crna Gora srpska, ima vremena, opet će biti („jednom da bude“, ako bude sreće). Ploča manje-više, dolje il' gore.
 
Puniša pucao skoro plašljivcem
 
Nego ako se netko pitao zašto Puniša Račić onda (“onomade“) nije osuđen na smrt, jer radilo se ipak o višestrukom ubojstvu, pa još u parlamentu… odgovorio si: Zato što se radilo o političkom procesu, a i tadašnja država (kralj) je i naručila masakr – gadno se vara. Puniša Račić se „pravno“ branio i bogme obranio, a njegovu obranu je potvrdio i sudski vještak (sudsko vještačenje). Branio se tvrdnjom kako on zastupnike HSS-a, na čelu sa Stipicom Radićem, nije želio pobiti već samo uplašiti. Da ih je želio pobiti pucao bi pojedinačno u svakoga – i svi bi bili mrtvi, jer takav je strijelac bio. Ali on ih je htio uplašiti pa je pucao uokolo po zidovima te „mrtvačke“ skupštine, te su svi ustvari slučajno stradali – od rikošea (ricochet) „odbijanaca“ metaka, dakako slučajno. I tako je Puniša osuđen samo na vremensku kaznu. Izvor: međumrežje (internet) i tvrdnje pravoga pripadnika srbijanske elite; podrijetlom, unuk Stojana Protića predsjednika prve vlade Kraljevine SHS; obrazovanjem i radom, povjesničar (Balkanološki institut) i aktualne političke; liberal, DOS-ovac, veleposlanik Srbije u Americi i Švicarskoj (ne znam traje li mu još mandat) – Milan St. Protić.
 
Onako, jer  sve manje i manje se „poznamo“ jedan od onih Srbijanaca s kojim bi se možda moglo smireno i smirujuće raspravljati o hrvatsko-srpskim odnosima, dok još nije kasno i za jedne i za druge. A to se vrijeme približava, štoviše velikom brzinom. Približno kao podmetnuti požar nošen burom pri čemu je podmetač u proračun uzeo svem – od manjka oborina, suhe trave, prognoze o snazi bure te Sodomu i Gomoru u Splitu. Ter i geopolitiku. A malo je Srba, još manje Hrvata.
 
Rehabilitacija četništva u Srbiji endlich konačno dovršena
 
Pitam se, a što i koga će sada i još rehabilitirati u Srbiji? Nema više, sve sva i svi su rehabilitirani. Aleksandar Vučić je rehabiltirani  četnik, iz Gline je Hrvatskoj prijetio tik pred Oluju; sada traži zabranu proslave Oluje – u društvu Šešelja. Toma Nikolić je bio tvornije bliži četništvu – u Antinu sudjelovao u zločinima – on je sada počasni „četnik“. Koordinirat će odnose Srbije i Kine i Srbije i Rusije. Ivica Dačić je bio desna ruka Slobi Miloševiću, a i ta „grana“ četništva je rehabilitirana. Rehabiltirani su i Vojka Šešelj („kancer“). Vojka nikako da „rak“ pojede! Rehabilitiran je izgleda i od njega, koji je svakako inicirao (vidi pod „inicijacija“) mladoga Vučića. Pa neka se Srbi pitaju, politički svakako, a seks i politika se sve više približavaju. Vuka Draškovića i tog Vojku, a ima ih još, inicirala je još ona Udba. A sad su svi – rehabilitirani. Mutti Angela ih, pored ostalih, „pogladila“, blago ću reći, rehabilitirala. E pa Danke Deutschland – za tu rehabilitaciju prastaroga fašizma, prednacizma, četništva i neonacizma i nacionalsocijalizma s početka devedesetih. I tu je glede tih rehabilitacija zapravao kvaka.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Što imaju zajedničko Vesna Pusić i Orange Order?

HF

Crveni i živi zidovi

HF

Gong sad uhodi svećenike

HF

Vojo Šešelj i Radivoj Cvetićanin podržavaju Lignju i Bledoga

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više