Hrvatski Fokus
Gledišta

Teško lažete i obmanjujete javnost

U Hrvatskome saboru u svome kabinetu držite sliku Jovana Raškovića, četničkog pobunjenika 
 

 
Pismo Miloradu Pupovcu
Gospodine Milorade Pupovac, odmah na početku da vas upitam: Jeste li vi Srbin? I da vam kažem – Nemojte misliti; da ja nešto imam protiv srpske nacije, odnosno protiv svakoga poštenoga i pravoga Srbina. Ali zato imam protiv svakoga "četnika", koje i vi podržavate, jer u Hrvatskome saboru, na zidu u svome kabinetu držite sliku od Jovana Raškovića, četničkog pobunjenika u Hrvatskoj. 
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/07/836993_jovan-raskovic_ls.jpg
Gospodine Milorade Pupovac, vi u Hrvatskoj bolje živite nego bilo koji Hrvat. U Hrvatskome saboru uživate već "deveti" zastupnički mandat. To nema ni u jednoj svjetskoj državi. Vi tobože brinete se za srpsku manjinu u Hrvatskoj, a niste Srbin… jer kao prvo ne govorite srpskim jezikom, nego hrvatskim. Koliko novaca iz hrvatskog državnog proračuna se odvaja za pravoslavno-srpske religiozne objekte i srpsku kulturu, novinsko izdavaštvo…? U novom broju tjednika "Globusa", br. 1389., od 21. srpnja 2017., pročitao sam i vidio naslovnicu; "SRBI SU ISKLJUČENI IZ SVIH VITALNIH PITANJA HRVATSKE". Evo, ja dokazujem da Vi teško lažete i obmanjujete svakojaku javnost. Ne govorite istinu, nego širite lažnu propagandu. 

Pisao sam već, o tome – kako ste: Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, i gradonačelnik Bjelovara, Antun Korušec, i župan BBŽ-a Miroslav Čačija, i vi Milorade Pupovac u Bjelovaru, u parku “Borik” otvorili svečano 8. prosinca 2010. godine, obnovljeno i dograđeno partizansko spomen-groblje i partizanski spomenik „Poziv na ustanak“ od autora Vojina Bakića. Poslije te ceremonije osobno sam vas Milorade Pupovac odveo (preko puta) na mjesno groblje "Borik" u Bjelovaru, i pokazao vam Aleju 13/2., gdje je izvršena tajna sahrana oko stotinjak "leševa" ljudi koji su poubijani u ratu (1991.,-1995.), te žrtve su bile obilježene s križevima, na kojima nije pisalo ime i prezime, već oznaka "N.N". Kada sam ja to medijski obznanio 1997. godine u tjedniku "Nacional" Križevi su poslije uklonjeni. 

Pitam vas; što ste vi poduzeli da istina se objelodani, i da rodbina od žrtava nađe svoje najmilije?! Ništa! Između ostaloga u "Globusu" na stranicama 10., 11.,12., 13. i 14. pričate gluposti u svom intervju. Da je Josip Broz Tito stvorio Republiku Hrvatsku. Gospodine Milorade Pupovac, ako niste Srbin, što ste?! 

I na kraju "otvorenoga pisma" Vama želim vam kazati: Tko uopće govori o istrjebljenju Hrvata, a vi stalno "drobite" o antifašizmu i Jasenovcu. Daj već jednom prestanite svađati narod. Ne govorite kako je politički uništena hrvatska materijalna proizvodnja i kako su očišćeni radnici iz tvorničkih pogona. I ne govorite o osakaćenom gospodarstvu itd.  Gospodine Milorade Pupovac, otiđite iz Hrvatskog sabora jer kao što sam i ovdje dokazao da Vi ne štitite uopće srpsku manjinu u Hrvatskoj, već ste "prokleti uhljeb" i ništa drugo. Srbi nisu nikada bolje živjeli u Hrvatskoj, nago što sada žive.

 

Branko Stojković, Bjelovar

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Povezani članci

Glupa Milanovićeva izjava

HF

Hvale pjesnikinju plagijatoricu!

HF

Umjesto Stierove nastavlja se Šeksova paradigma

HF

Trebalo je imati samo malo poštovanja prema Hajduku, Splitu, Dalmaciji, tj. Hrvatskoj

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...