Hrvatski Fokus
Gledišta

Teško lažete i obmanjujete javnost

U Hrvatskome saboru u svome kabinetu držite sliku Jovana Raškovića, četničkog pobunjenika 
 

 
Pismo Miloradu Pupovcu
Gospodine Milorade Pupovac, odmah na početku da vas upitam: Jeste li vi Srbin? I da vam kažem – Nemojte misliti; da ja nešto imam protiv srpske nacije, odnosno protiv svakoga poštenoga i pravoga Srbina. Ali zato imam protiv svakoga "četnika", koje i vi podržavate, jer u Hrvatskome saboru, na zidu u svome kabinetu držite sliku od Jovana Raškovića, četničkog pobunjenika u Hrvatskoj. 
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/07/836993_jovan-raskovic_ls.jpg
Gospodine Milorade Pupovac, vi u Hrvatskoj bolje živite nego bilo koji Hrvat. U Hrvatskome saboru uživate već "deveti" zastupnički mandat. To nema ni u jednoj svjetskoj državi. Vi tobože brinete se za srpsku manjinu u Hrvatskoj, a niste Srbin… jer kao prvo ne govorite srpskim jezikom, nego hrvatskim. Koliko novaca iz hrvatskog državnog proračuna se odvaja za pravoslavno-srpske religiozne objekte i srpsku kulturu, novinsko izdavaštvo…? U novom broju tjednika "Globusa", br. 1389., od 21. srpnja 2017., pročitao sam i vidio naslovnicu; "SRBI SU ISKLJUČENI IZ SVIH VITALNIH PITANJA HRVATSKE". Evo, ja dokazujem da Vi teško lažete i obmanjujete svakojaku javnost. Ne govorite istinu, nego širite lažnu propagandu. 

Pisao sam već, o tome – kako ste: Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, i gradonačelnik Bjelovara, Antun Korušec, i župan BBŽ-a Miroslav Čačija, i vi Milorade Pupovac u Bjelovaru, u parku “Borik” otvorili svečano 8. prosinca 2010. godine, obnovljeno i dograđeno partizansko spomen-groblje i partizanski spomenik „Poziv na ustanak“ od autora Vojina Bakića. Poslije te ceremonije osobno sam vas Milorade Pupovac odveo (preko puta) na mjesno groblje "Borik" u Bjelovaru, i pokazao vam Aleju 13/2., gdje je izvršena tajna sahrana oko stotinjak "leševa" ljudi koji su poubijani u ratu (1991.,-1995.), te žrtve su bile obilježene s križevima, na kojima nije pisalo ime i prezime, već oznaka "N.N". Kada sam ja to medijski obznanio 1997. godine u tjedniku "Nacional" Križevi su poslije uklonjeni. 

Pitam vas; što ste vi poduzeli da istina se objelodani, i da rodbina od žrtava nađe svoje najmilije?! Ništa! Između ostaloga u "Globusu" na stranicama 10., 11.,12., 13. i 14. pričate gluposti u svom intervju. Da je Josip Broz Tito stvorio Republiku Hrvatsku. Gospodine Milorade Pupovac, ako niste Srbin, što ste?! 

I na kraju "otvorenoga pisma" Vama želim vam kazati: Tko uopće govori o istrjebljenju Hrvata, a vi stalno "drobite" o antifašizmu i Jasenovcu. Daj već jednom prestanite svađati narod. Ne govorite kako je politički uništena hrvatska materijalna proizvodnja i kako su očišćeni radnici iz tvorničkih pogona. I ne govorite o osakaćenom gospodarstvu itd.  Gospodine Milorade Pupovac, otiđite iz Hrvatskog sabora jer kao što sam i ovdje dokazao da Vi ne štitite uopće srpsku manjinu u Hrvatskoj, već ste "prokleti uhljeb" i ništa drugo. Srbi nisu nikada bolje živjeli u Hrvatskoj, nago što sada žive.

 

Branko Stojković, Bjelovar

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Povezane objave

Građanska inicijativa skupila više od 10 posto

HF

Uskrsna jaja iz Donjeg Tavankuta

hrvatski-fokus

Hrvoje Klasić je sramota i HAZU-a

HF

Sumnja li papa Franjo u svetost Alojzija Stepinca!?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više