Hrvatski Fokus
Gledišta

Veličali fašistički pokolj nad Hrvatima

Stop veličanju crvenog i četničkog fašizma u Srbu

 
 
Građanska inicijativa Ivo Pilar od nadležnih državnih tijela zahtijeva utvrđivanje odgovornosti predsjednika srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca i predsjednika saveza antifašista Hrvatske Franje Habulina, zbog skupa u Srbu kojim se najgrublje falsificiraju povijesne činjenice te vrijeđa dostojanstvo Hrvatske i stvarnih antifašista.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/07/mqdefault.jpg
Tražimo njihovu javnu ispriku i utvrđivanje kaznene odgovornosti zbog organiziranja sramotnog prošlogodišnjeg skupa u Srbu, kojim su grubo zloupotrijebili djecu, veličali fašistički pokolj nad Hrvatima i slavili osuđeni jugokomunizam. Dječja pravobraniteljica i ministarstvo znanosti i obrazovanja zbog tog čina najoštrije su osudili Srpsko narodno vijeće i Savez antifašista Hrvatske. Od nadležnih državnih tijela zahtijevamo da po ovom predmetu dalje postupaju, po pitanju građanske, političke i kaznene odgovornosti.
Zahtijevamo trenutačno ukidanje financiranja sramotne obljetnice u Srbu – nedopustivo je da se proslava pokolja nad Hrvatima uopće održava, a kamoli financira novcem hrvatskih poreznih obveznika.

Milorad Pupovac i Franjo Habulin zbog prošlogodišnjeg sramotnog čina dovođenja i zloupotrebe djece iz Vukovarsko-srijemske županije, trebaju odstupiti sa svih funkcija, i povući se kako iz političkog, tako i iz društvenog, javnog života Hrvatske. Podsjetimo, doveli su djecu iz Bobote pokraj Vukovara u Srb, kako bi u sklopu veličanja zločina nad Hrvatima recitirala pjesme u kojima su pozivala na ubojstva Hrvata i svih koji misle drugačije, te veličali samozvanog maršala i osvjedočenog diktatora Broza. Zbog svega navedenog tražimo od Hrvatskog sabora i Vlade RH da ukinu (su)financiranje Srpskog narodnog vijeća i Saveza antifašista Hrvatske iz hrvatskog državnog proračuna. U protivnom, smatrat ćemo da Hrvatski sabor i Vlada RH  odobrava i podržava proslavu obljetnice četničko-fašističkog  pokolja nad hrvatskim pukom ovog podneblja.

 

Građanska inicijativa Ivo Pilar

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Povezane objave

Subotički eskimi i tuljani

HF

Tužba protiv Socijaldemokratske Partije Hrvatske i Hrvatske Demokratske Zajednice

hrvatski-fokus

Zahtijevamo temeljitu promjenu zakona za izbor zastupnika u Hrvatski sabor

hrvatski-fokus

Namještaljka na IRB-u

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više