Hrvatski Fokus
Gledišta

Veličali fašistički pokolj nad Hrvatima

Stop veličanju crvenog i četničkog fašizma u Srbu

 
 
Građanska inicijativa Ivo Pilar od nadležnih državnih tijela zahtijeva utvrđivanje odgovornosti predsjednika srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca i predsjednika saveza antifašista Hrvatske Franje Habulina, zbog skupa u Srbu kojim se najgrublje falsificiraju povijesne činjenice te vrijeđa dostojanstvo Hrvatske i stvarnih antifašista.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/07/mqdefault.jpg
Tražimo njihovu javnu ispriku i utvrđivanje kaznene odgovornosti zbog organiziranja sramotnog prošlogodišnjeg skupa u Srbu, kojim su grubo zloupotrijebili djecu, veličali fašistički pokolj nad Hrvatima i slavili osuđeni jugokomunizam. Dječja pravobraniteljica i ministarstvo znanosti i obrazovanja zbog tog čina najoštrije su osudili Srpsko narodno vijeće i Savez antifašista Hrvatske. Od nadležnih državnih tijela zahtijevamo da po ovom predmetu dalje postupaju, po pitanju građanske, političke i kaznene odgovornosti.
Zahtijevamo trenutačno ukidanje financiranja sramotne obljetnice u Srbu – nedopustivo je da se proslava pokolja nad Hrvatima uopće održava, a kamoli financira novcem hrvatskih poreznih obveznika.

Milorad Pupovac i Franjo Habulin zbog prošlogodišnjeg sramotnog čina dovođenja i zloupotrebe djece iz Vukovarsko-srijemske županije, trebaju odstupiti sa svih funkcija, i povući se kako iz političkog, tako i iz društvenog, javnog života Hrvatske. Podsjetimo, doveli su djecu iz Bobote pokraj Vukovara u Srb, kako bi u sklopu veličanja zločina nad Hrvatima recitirala pjesme u kojima su pozivala na ubojstva Hrvata i svih koji misle drugačije, te veličali samozvanog maršala i osvjedočenog diktatora Broza. Zbog svega navedenog tražimo od Hrvatskog sabora i Vlade RH da ukinu (su)financiranje Srpskog narodnog vijeća i Saveza antifašista Hrvatske iz hrvatskog državnog proračuna. U protivnom, smatrat ćemo da Hrvatski sabor i Vlada RH  odobrava i podržava proslavu obljetnice četničko-fašističkog  pokolja nad hrvatskim pukom ovog podneblja.

 

Građanska inicijativa Ivo Pilar

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Povezani članci

Još uvijek je 370.000 lažnih birača

HF

Neregularni predsjednički izbori

HF

Seksizam po rubu “ivice”

HF

Dvojac koji je uništio NK Zagreb

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...