Hrvatski Fokus
Hrvatska

Puno je razloga za nezadovoljstvo

POGLED IZ KANADE – Nisu samo Srbi i peta kolona protiv hrvatskih svetinja

 
'Mi Hrvati imamo dvije mane, iz kojih izvire sva naša  narodna nesreća:
mi svakome vjerujemo bez da premišljamo i
lako zaboravljamo krivice koje nam drugi učine.'
(Ante Starčević)
 
Sram je neugodan osjećaj što ga uzrokuje vlastita pogrješka, nedostojno ili nemoralno ponašanje osobe ili naroda. Neugodno je ustvrditi da u Hrvatskoj, nakon 22 godine oslobođenja od velikosrpstva, četništva i jugoslavenstva, imamo i danas u Hrvatske velikosrpske ustanove, četničke spomenike, srpsku četničku (pravoslavnu) crkvu, četničke novine i portale; jugoslavenske institucije, jugoslavenske udruge, jugoslavensku vladu, jugoslavenske gradonačelnike i župane, jugoslavenske novine i novinare, jugoslavenske TV postaje i – četnika Acu na NU2; trgove i ulice s imenima Tita, zločinaca četnika i partizana koji su izvršili masakr hrvatskog naroda od Bleiburga do Jasenovca.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/08/iStock_000016661379XSmall.jpg
Sisački biskup mons. Vlado Košić pozvao je vjernike da u drugom krugu izbora ne glasaju za Kristinu Ikić-Baničak, sisačku gradonačelnicu koja diskriminira katolike u gradu; ''ona je izbacivala s posla naše vjernike, ona je zabranila vjerski odgoj u gradskim vrtićima, ona je uskratila svaku potporu našem vjerskom vrtiću, što je jedinstven slučaj u Hrtvatskoj. Ne glasajte za ovu SDP-ovku, ona je protiv Crkve, vjere i Hrvatske'', bila je poruka biskupa Košića. Unatoč očitovanja biskupa mons. Košića, Ikić-Baniček je slavila pobjedu za još jedan mandat gradonačelnice u Sisku!? Sisak je jedan od većih industrijskih gradova, s 50.000 stanovnika, gdje su glasači u koaliciji: SDP, Laburisti i HSS. Braća Radići izabrali antikrsta/partizanku Ikić s 55,80 posto glasova, dočim protukandidat HDZ-a, HKS-a, HSLS-a i HSP AS-a Franjo Šaban ostao je s 41,72 posto glasova. Sisačke ''vjernike'' i ''državotvorne'' Hrvate stići će Božja kazna, jer su umjesto dobra izabrali zlo – Ikić, odnosno najbolje od najgorega.
 
Novi gradonačelnik Knina Mate Jelić, koji je pobijedio na izborima kao ''nezavisni'' kandidat, uoči proslave Oluje pozivao je Srbe da se vrate ''ovo je njihova domovina i djedovina, poklonio bih se srpskim žrtvama.'' Ali zabranio je nastup hrvatskom branitelju Marku Perkoviću Thompsonu na proslavi 22. obljetnice Oluje u Kninu, jer njegova pjesma počima sa – Za dom spremni! Ne samo to, nego su u Kninu uhićeni HOS-ovci koji su dotukli Arkana i legiju u Škrabnji. Crvene beretke se nikad više nisu vratile u Hrvatsku. Među uhićenima bio je i Marko Skejo, ratni zapovijednik IX. bojne HOS-a. Ta ratna postrojba  sudjelovala je u presudnim bitkama za obranu Hrvatske, a najpoznatije su bitke za Škrabnju i obranu Srđa u dubrovačkom zaleđu.
 
Dr. Josip Stjepandić kaže: ''Kad je moj imenjak Šimunić bio onako bezdušno kažnjen, napravio sam dubinsku analizu problema. Počeo sam se zanimati najprije za europske dimenzije tog pozdrava (Za dom spremni). Ubrzo sam utvdio da je to zapravo svjetski mainstream: od Švedske do Kameruna, od Kolumbije do Kine i Japana. Gdje god sam postavio to zapravo glupo pitanje, dobio sam inkluzivan odgovor. Da, mi smo za dom spremni. A zašto pitaš nešto što je samo po sebi razumljivo?'' Dr. Stjepandić u pismu (21. 6. 2017.) predsjedniku Vlade Andreji Plenkovicu poslao je na originalnim jezicima kako su narodi za dom spremni dati svoje živote, što je hrvatski narod dokazao mnogo puta u svojoj povijesti, posebice u prošlom stoljeću. Pismo je također u cijelosti objavljeno na mnogim hrvatskim portalima.
 
Ovaj sramotni događaj ostavio je crnu mrlju na vlast i ministra obrane, jer je policija hapsi hrvatske branitelje i osloboditelje, koji su došli sa svojim znakovljem i odličjima da proslave Oluju za koju su oni dali najveće žrtve, a mnogi i živote. Ovako nešto se nije nigdje dogodilo u svijetu, da su osloboditelji uhićeni i s lisicama na rukama odvedeni u policijsku postaju. Bilo je, kako pišu u tisku, više od osam tisuća nazočnih domoljuba na proslavi u Kninu i pustili su da se uhite HOS-ovci, jer na njihovom označju piše – Za dom spremni. Ni Svevišnji vam ne će oprostiti ovaj propust!
 
Thompson je u Slunju na proslavi Oluje okupio oko 50.000 razdragane hrvatske mladeži, koji su s njime u glas pjevali ''Bojna Čavoglave''. Ali, jedan Srbin iz Republike srpske podnio je tužbu protiv Thompsona, jer njegove pjesme s izričajem ''Za dom spremni'' – potresne su i ''u meni bude strah''! Vjerojatno će njegova tužba doći do ustavnog suca, jer u RH većina njih su ostali na dužnosti iz jugokomunističkog režima. Ovo je još jedna hrvatska sramota!
 
Oluja u Hrvatskoj ne tinja
 
Svake godine prije Oluje Srbi se okupljaju u Srbu na četnički dernek, kojeg su ''ovekovečoli'' prvim ''antifašističkim ustankom'' protiv Nezavisne Države Hrvatske. Mada je svima poznato, da u Srbu nije bilo partizana, nego su četnici s talijanskim fašistima izvršili genocid nad hrvatskim obiteljima. Nedaleko Srba opljačkali su i spalili mjesto Brotnju, na najokrutniji način (nabijali ljude na kolac, pekli ih na ražnju…) ubili sve članove šest hrvatskih obitelji, ukupno 37 osoba, među kojima 18 djece. Taj gnjusni zločin Hrvatska je vlada nagradila s milijunima hrvatskih kuna da ubojicama hrvatskog naroda obnove spomenik u Srbu.
 
''Prvi antifašistički ustanak'' u Srbu svake godine se slavi (27. 7.), u slobodnoj Hrvatskoj, gdje Pupovčevi četnici i Mesićevi jugoslaveni žderući hrvatsku janjetinu, te uz parastos za ''srpske žrtve'' blate Hrvatsku. Hrvati – sram nas bilo kako možemo tolike godine gledati četnički spomenik u Srbu gdje se trijumfalno slavi masakr nad nevinim žrtvama? Trebalo je još 1995. srušiti četnički spomenik te podići spomenik hrvatskim žrtvama i preimenovati Srb u – IVEZIĆ, da se barem na taj način oda počast mučki ubijenim hrvatskim obiteljima.
 
Srbi ''ugroženi'' svi i svudje!
 
''Oluja je bila zločin i ne znam hoće li naši susjedi ikad prestati slaviti našu nesreću…'', rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uoči Oluje i zaprijetio ''srpski narod nikad više neće dozvoliti novu Oluju''. Četniče Vučiću nisu Srbi ''dozvolili'' Oluju, nego su pobjegli kao zečevi pred Olujom. Vučić nije ostao samo na prijetnji, nego je kazao, kako se u NDH ''zanosno i s veseljem ubijalo Srbe'' te kako je na temelju ''master plana o istrebljivanju cijelog naroda'' ustaški režim pobio ''više od milijun ljudi'', odnosno ''onoliko koliko danas čitava Zagrebačka županija ima stanovnika.'' Zaključak je Vučićeve ocjene o Oluji: ''nastavljeno je nešto što je započeto u Drugom svjetskom ratu, ali zločin ne zastaruje – to mora ostati zabilježeno da su u cilju etničkog čišćenja ubijeni starci, žene i djeca.''
 
PS: ''Srbi se predstavljaju kao jedine žrtve zapravo od njih samih izrežiranog i započetog rata. Zamislite si kada bi Nijemci sada počeli, smatrajući se potpuno nedužnim narodom kao Srbi danas, optuživali sve ostale za zločine počinjene nad njima 'nedužnima'. A upravo to Srbi pod vodstvom Vučića, Dodika i Pupovca rade.'' (Dubravka Stojanović, ''Danas'', Beograd). Srbija i Srbi u Hrvatskoj nikako se neće pomiriti s činjenicom da je s Olujom ubijena velikosrpska ekspanzija na hrvatske prostore; dotučen je mit o ''bratstvu i jedinstvu naših naroda'', uništena je svaka ideja o jugoslavenstvu, balkanskoj regiji i bilo koji asosijaciji Hrvatske sa Srbijom. Točka! 
 
Diverzantski pokret u Hrvatskoj
 
Nakon oslobođenja Hrvatske od velikosrpske agresije, četničkih parajedinica i zločinačke JNA, zbog pritiska međunarodne zajednice i ideje predsjednika Tuđmana o pomirdbi, abolirani su četnički  zločinci i petokolonaši u RH. Nova knjiga Vladimira Šeksa ''Državni udar – kako su Manolić i Mesić rušili Tuđmana i hrvatsku politiku prema BiH'', donosi mnoga objašnjenja, nove informacije o žločinima s ''pisaćeg stola'', veleizdajama i kriminalu, posebice aktivnosti UDB-e u ''oslobođenoj'' Hrvatskoj. Knjigu treba pomno pročitati kako bismo znali sve uzroke naše nesreće. Ako ikad budemo imali pravosuđe u RH treba Mesića doživotno strpati u samicu zbog veleizdaje nacionalnih interesa, davanja tajne državne dokumentacije Haagu i engleskoj mediji, te optužbe hrvatskih generala i branitelja na sudu u Haagu.
 
Dakle, od prvog predsjednika Franje Tuđmana hrvatski je narod samo jednom izabrao pravu osobu na pravo mjesto – predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović (2015.), koja je uklonila Tita s Pantovčaka i u oštrom govoru u Vukovaru (6. 5. 2017.) rekla: ''Ne trebamo glumiti prijateljstvo sa Srbijom, jer do toga će još mnogo vode proteći Dunavom…'' Predsjednica je isto tako odlučno i oštro poslala poruku vanjskim i unutarnjim neprijateljima s proslave Oluje (4. 5. 2017.) i Sinjske  Alke (9. 5. 2017.) i u drugim prigodama, da je Domovinski (osloboditeljski) rat temelj suverene i moderne Države Hrvatske. Ali, ne prestaju napadi na predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, kao i na sve domoljubne Hrvate koji se javljaju u tisku, na portalima i TV programima. Međutim, Hrvati u dijaspori s velikim oduševljenjem, uz najveće počasti ugošćuju našu Predsjednicu Kolindu, najprije u Kanadi, Americi, Europi, Hercegovini i sada u Australiji i Novom Zelandu, bez ikakvih uhićenja među nazočnima u desetcima tisuća oduševljenih starijih emigranata i hrvatske mladeži. Malo se o tome javlja i objavljuje u režimskim medijima u RH!? Moj emigrantski suradnik, koji se devedesete među prvim vratio iz Australije, piše da je nedavno bio fizički napadnut i ima vidne ozlede, zbog svojih osvrta o istinitim/stvarnim zbivanjima u RH. Incident je prijavio policiji, ali od toga ne će ništa biti, jer Srbi su ne samo suci nego i – policajci!
 
Pupovac je država u državi
 
Milorad Pupovac je novi predsjednik SDSS-a izabran 5. ožujka 2017. na sjednici u Vukovaru – u Borovu Selu gdje su 2. svibnja 1991. četnici izvršili pokolj i masakrirali 12 hrvatskih policajaca, a zločinci i danas žive u Vukovaru i Borovu Selu. Ovo nije slučajan nego simboličan dokaz da Pupovac i njegovi četnici i danas gaje nadu za novi progon i pokolj hrvatskog naroda u ''srpskom'' Vukovaru.
 
Pupovac je saborski zastupnik srpske nacionalne manjine, predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, član Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, član Odbor za vanjsku politiku i član Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu; bio je (u Milanovićevoj vladi) i voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za europsku sigurnost i suradnju. Pupovac je alfa i omega hrvatske unutarnje i vanjske politike za pisaćim stolom u Banskim dvorima!
 
Pupovac je vlasnik srpskih ''Novosti'', koje iz broja u broj provociraju, optužuju, omalovažavaju i sramote Hrvatsku – s financiranjem iz državnog proračuna. Pupovac je također idejni vođa u Balkanskoj mreži, organizaciji koja izdaje protuhrvatske pamflete međunarodnog značaja. U toj udruzi Pupovčevi su suradnici: Sven Milekić, novinar ''Novosti'', nezakonita supruga Slavica Lukić, novinarka jugo-''Jutarnjeg lista'', sin Ozren s katedre u Rijeci (studij ''nacionalne manjine u RH'') i Saša Leković, predsjednik HND-a. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture plaća projektile s kojima Pupovac bombardira Hrvatsku!
 
Opasno iseljavanje
 
Nakon svega gore iznesenog pitamo se: može li Hrvat zdravog razuma shvatiti ove apsurdnosti u Hrvatskoj i ostati nepomičan? Nemoguće je razumjeti da u Hrvatskoj ljudi izgaraju od domoljublja, kad je riječ o športu (hrvatskih reprezentacija i pojedinačnih uspjeha, ali kad je riječ o susretima domaćih klubova, onda među navijačima ključa krv od bijesa?); brutalno vrijeđanje Janice Kostelić (hrvatsko zlato), dražvne tajnice za šport i najnagrađenijoj športašici u svijetu, kao i Luku Modrća, Hrvata kojega ljubitelji nogometa slave diljem svijeta. Mladež se okuplja u velikom broju na glazbenim skupovima (čak i kod srpske Seve!) a kad se radi o izboru zastupnika, svojih predstavnika u Vladi i Saboru, odnose se nehajno – ili ne znaju ili ne mare za svoje postupke?
 
Crkva u Hrvata stalno je izvrgnuta provokacijama i napadima zlotvora srbočetnika i antifa ''mladih'' SDP-ovaca i njihovih zastupnika, koji su se naslađivali bolesnom kardinalu Bozaniću: ''Umri Josipe, ti to možeš'', ''što prije to bolje'', ''neće grom u koprive'' i još pogrdnije… Proslava Velike Gospe u Njenim svetištima diljem Hrvatske okupile su mnoštvo svijeta, skoro milijun hodočasnika, što je jedan od najvećih udaraca Ivi Josipoviću i (anti)fašistima, jer i ovog su puta hrvatski vjernici dokazali da su za dom i vjeru spremni! Srbi i peta kolona, odnosno veleizdajnici spremni su zbog pozdrava ''Za dom spremni'' zapaliti Hrvatsku, kao što su bili spremni crtati svastiku na Poljudu, upaljačem paliti požare na otocima i diljem obale Jadrana, te su na naslovnici ''Novosti'' objavili karikaturu s plamenom i tekstom ''Lijepa naša lijepo gori''.
 
Da je tome tako odgovornost je na zastupnicima u Saboru, ministrima u Vladi i medijima u Hrvatskoj, jer zajedno demoraliziraju hrvatski narod, i onda kontroliraju i manipuliraju pučanstvo.
– Opasno iseljavanje – ostadoše pridošlice i ''ustaše'', to je naslov osvrta o iseljavanju iz Hrvatske na portalu hrvatski-fokus.hr od uglednog publiciste gosp. Branka Barbića, bivšeg emigranta i povratnika iz Australije. Pisac se pita: ''Tko je  projekant a tko sve izvršava projekt Treći Bleiburg, pitanje je koje glasno postavlja relativno veliki broj Hrvata, svjedoka novog vala iseljavanja. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, samo prošle godine 'iz Hrvatske je iselilo 36.436 hrvatskih građana', a stvarni broj iseljenih, nažalost, puno je veći jer se mnogi iseljeni ne odjavljuju.''
 
Nedavno se oglasio jedan iseljenik iz Hrvatske, i pohvalio se u ''Večernjem listu'' kako je doveo u Irsku 400 Hrvata i našao im poslove. No, nije rekao o kakvim se poslovima radi, međutim BBC javlja da većina doseljenika rade u lokalima, kućanstvu i prostituciji. Mnogi koji su se iselili iz Hrvatske, kaže g. Barbić, ''ostavili su kuće bez hipoteke, radna mjesta, rodbinu i prijatelje.'' Dakle, otišli su ih Hrvatske – kako bi kosili travu na tuđim njivama!
 

Rudi Tomić

Povezane objave

Stockholmski sindrom ovladao Peđom i Bojanom

HF

Hrvatska televizija je od 2000. glavni tužitelj Hrvatske

hrvatski-fokus

AFORIZMI – Od provalnika do HSS-a

HF

Srpsko pranje ruku od agresije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više