Hrvatski Fokus

Antife pokušavaju uništiti tradicionalne američke vrijednosti i služe se nasiljem radi izazivanja kaosa i nereda

 
 
I Amerikanci imaju su svoje lažne antifašiste, tzv. antife. Taj ljevičarski pokret našao se pod povećalom javnosti u negativnom smislu nakon sudjelovanja u prosvjedu protiv pristalica Konfederacije na jugu SAD-a. Primijetio ih je i američki znanstvenik, filozof i aktivist, ali i ljevičar, Noam Chomsky, nazvavši ih „minijaturnom frakcijom ljevice“, uz dodatak: „Antifa je ogroman dar za desnicu, uključujući velik broj njezinih militantnih članova“. Dok se članovi naše Antife odijevaju u crveno, komunističko, američki se aktivisti smatraju anarhistima i socijalistima i nose crnu odjeću i skrivaju svoj identitet. Chomsky je usporedio Antifu s antifašizmom za vrijeme nacističke vladavine u Njemačkoj. Mark Lance, profesor na sveučilištu Georgetown u Washingtonu, progovorio je o američkoj Antifi i ustvrdio kako je „većina članova spremna na fizički otpor fašističkim marševima te obranu od napada fašista“.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/08/maxresdefault.jpg
Protiv opasnoga djelovanja Antife su i američki crnci. Jedan od njih je Aaron Genus i on se otvoreno bori protiv ljevičarskoga terora pripadnika tamošnje Antife. Po Genusu američke Antife „pokušavaju uništiti tradicionalne američke vrijednosti, služe se nasiljem radi izazivanja kaosa i nereda“. Antife podržavaju uklanjanje spomenika generalu Robertu Leeju, jednom od najvećih vojskovođa u povijesti Amerike. I u Americi Antife, kao i u Hrvatskoj, one s kojima se ne slažu proglašavaju fašistima i(li) nacistima. Kod nas u Hrvatskoj im je puno lakše, jer je većina medija na njihovoj strani i podržavaju ih u svojim lažima. One koji su protiv rušenja spomenika slavnome južnjačkom generalu Leeju nazivaju rasistima, nacistima, mrziteljima naprednoga… Hrvatske antife prijete, izazivaju i pozivaju na nasilje. Oni bi protivnike – normalne Hrvate – „maknuli s javne scene“, „obračunali se s njima svim sredstvima“, što im je i službeni slogan.
 
Antife ne vole istinu. Oni žive u lažima, pa im zato i smeta novi američki predsjednik Donald Trump, koji nema dlaku na jeziku. Istina, zbog nekoliko kontradiktornih izjava o nemirima i prije nemira u režiji antifa u Charlottesvillu u Virdžiniji, Trump se našao se pod golemim pritiskom medija, tzv. civilnog društva, demokrata ali i Antife. Posebno im je zasmetalo to što je opravdano optužio i ljevičare za njihov doprinos neredima i stradavanju ljudi. Samo zato što je rekao istinu, Donald Trump je postao najveći neprijatelj svjetske organizacije antifa. Antife su u Virdžiniji na prosvjed došle naoružane palicama, batinama, šipkama i suzavcem. Jedini im je cilj bio oružani i fizički obračun s onima s kojima se svjetonazorski i politički ne slažu. Aaron Genus ih je razotkrio, što možete vidjeti na ovome videu: http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet/video-americki-crnac-razotkrio-antife-u-americi-ali-i-hrvatskoj-1052329/.
 
Tko su Antife, tko su tzv. antifašisti? Oni su, zajedno s hodge-podge dalekosežnim, Alt-Right i neo-nacističkim skupinama, “domaća teroristička prijetnja”. ANTIFA (njem. Antifaschistische Aktion, Antifašistička akcija) je ultra ljevičarska organizacija, koja djeluje širom zapadnog svijeta, a koja za sebe tvrdi da se bori protiv svih oblika rasizma, fašizma, seksizma i ostalih nepoćudnih “izama”. Može se odnositi na Antifa pokrete nakon Drugoga svjetskog rata koji su se suprotstavljali kapitalizmu i fašizmu. Dijele se na:
– Antifašističku akciju;
– Antifu – američki politički pokret;
– Britansku Antifašističku akciju;
Antifaschistische Aktion, njemačka skupina čije ime znači "antifašističku akciju"
Antifasistisk Aktion, pridružena grupa u Švedskoj
Podružnice organizacije ANTIFA ima i u Nizozemskoj, Danskoj, Norveškoj, Austriji, Francuskoj, Belgiji, Australiji, Siriji, Kanadi, Ukrajini…
 
Antife su u svome korijenu militantni i netolerantni. Ako se s njima ne složite samo s malim dijelom njihova mišljenja, proglašavaju vas rasistom, fašistom, seksistom, desničarem, homofobom… Kod američkih antifašista svi prosvjedi prerastaju u nasilje. Diljem Amerike fizički napadaju pristalice aktualnoga američkog predsjednika Donalda Trumpa. Stoga je američka savezna država New Jersey prva savezna država koja je ovu organizaciju stavila izvan zakona i proglasila je terorističkom, uz obrazloženje da se radi o “ekstremističko anarhističkoj organizaciji koja je odgovorna za brojna nasilja u mnogim gradovima SAD-a”. I New Jersey je nešto. Početak!
 

Zrinko Horvat

Povezane objave

Desnica zastranila zbog egoizma

HF

Demokratski centralizam Andreja Iljiča Plenkoviča

HF

Ako su i Nijemci Srbi, a što je onda Hitler?

HF

Rubnim granicama katastarskih općina

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više