Hrvatski Fokus
Gledišta

Ministrica Divjak ponaša se – divljački

Ministrica i HNS u sukobu sa Saborom, HNS u sukobu sam sa sobom

 
 
Želja ministrice Divjak i HNS-a da ministrica, a ne predsjednik Vlade, bira članove Posebnog stručnog povjerenstva direktno je suprotna odluci Sabora RH koji je donio Strategiju obrazovanja, znanosti i tehnologije. U toj Strategiji jasno stoji da članove Posebnog stručnog povjerenstva bira predsjednik Vlade. Za tu su strategiju u Saboru glasovali svi članovi HNS-a, prikazujući upravo tu odmaknutost Povjerenstva od Ministarstva kao dokaz dominacije „struke“ nad „politikom“ u provedbi Strategije obrazovanja. Pritom ih nije smetala činjenica da je bivši predsjednik Vlade Milanović u to Povjerenstvo imenovao isključivo stručnjake članove SDP-a i slične političke orijentacije.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/08/Teacher-Forces-Student-to-Write-with-Right-Hand.jpg
Premijer Plenković je u Povjerenstvo imenovao stručnjake potpuno različitih političkih opredjeljenja, svjestan da nam za provedbu te važne Strategije treba zajedništvo a ne podjele. Međutim, ta pluralnost očito stvara problem ministrici Divjak, koja pokazuje nesposobnost suradnje sa stručnjacima koji ne dijele njezino političko opredjeljenje. Pritom ulazi u sukobe, uvlačeći u njih i HNS, koji tako danas zastupa stavove potpuno suprotne onima koje je zastupao prije dvije godine. Pozivamo ministricu Divjak i HNS da prihvate pluralni model premijera Plenkovića i da, u interesu svih građana RH, kroz suradnju sa svim stručnjacima omoguće nastavak reforme našega odgojno-obrazovnog sustava.
 

Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Povezane objave

Debeli četvrtak

hrvatski-fokus

Plenković uvodi euro kako bi se iz hrvatske lakše mogle iznositi milijarde

hrvatski-fokus

Dužijanca uskoro u Čačku, Užici, Nišu…

hrvatski-fokus

Žigmanov popunio kvorum za Šešelja

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više