Hrvatski Fokus
Kultura

Peta večer kaštelanski’ glendi i batudi

Kaštelansko kulturno ljeto

 
 
Gradska knjižnica Kaštela, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu, organizirala je 31. kolovoza petu po redu Večer kaštelanski’ glendi i batudi. U prvom dijelu večeri izveden je igrokaz “Nije u šoldiman sve, jema ništo i u jubavi": Igrali su: Roko Kraljević, Anja Katalinić, Anton Jerkunica, Antea Jurlin, Frane Maleš, Roko Jerkunica, Ivan Siničić, Nevena Kovač i Mia Elez. U drugom dijelu večeri kaštelanske glende i batude iz najstariji’ vrimen’ kazivao je Ivica Žegarac – Žuti, kojemu se ove godine izvedbom šaljivih točaka priključila Dramska grupa Proložac.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/08/vecer-kastelanski-glendi-batudi.jpg
U glazbeno-plesnom dijelu programa nastupili su: Denis Šikleski (Ivanski), KUD “Putalj”, ženska klapa “Šinjorine” i Lana Rubelj. Scenarist događanja je Renata Dobrić, scenograf Anamarija Kelava, a redatelji su: Renata Dobrić, Marijana Jerkunica i Anamarija Kelava. (r.d.)

Povezani članci

Izložba Petra Jakelića u Kaštelima

HF

Volim inovaciju u umjetnosti

HF

Tehnika sa zlatnim i srebrnim listićima

HF

Vino za bogove

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...