Hrvatski Fokus
Aktualno

U Kiseljaku Bošnjaci protjeruju Hrvate

Bošnjaci poručili načelniku: "Niste vi nikakvi Hrvati, Hrvati su u Hrvatskoj…"

 
 
SDA ne odustaje od pokušaja da od Kiseljaka napravi “grad slučaj”. Takvi pokušaji, koji traju godinama, aktualizirani su ovih dana, pred početak nove školske godine, kada je u režiji te stranke, uz potporu ekstremnoga dijela Islamske zajednice, organiziran prosvjed roditelja i učenika Osnovne škole “Kiseljak 1” Bilalovac, piše Večernji list BiH. Povod pomno režiranom “događanju naroda” bio je navodni nedostatak školskog prostora, točnije sportske dvorane za potrebe učenika spomenute škole koja radi po bošnjačkom planu i programu. Da razloga za prosvjed nije bilo, potvrdili su nam predstavnici Osnovne škole “Kiseljak” koja, zajedno s OŠ “Kiseljak 1” Bilalovac dijeli školsko dvorište.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/09/Mladen-Misuric-Ramljak-Kiseljak.jpg
Mladen Mišurić Ramljak
 
Naime, sukladno raspoloživim terminima, Vitka Grgić, ravnateljica OŠ “Kiseljak”, učenicima bošnjačke škole osigurala je termine u dvorani, ali, iz samo njima znanih razloga, učenici ih u većini slučajeva nisu koristili. Osim dvorane koju nisu redovito koristili, Vijeće roditelja pred početak nove školske godine traži i dodatnih šest učionica jer su u prostorima koje koriste organizirali i nastavu za učenike Srednje mješovite škole “Zijah Dizdarević” iz Fojnice uvodeći do sada nepoznat pojam u pedagoškoj praksi – “osnovnu i srednju školu pod jednim krovom”. Pod izgovorom da im je krov postao tijesan, odlučili su tražiti dodatan prostor od OŠ “Kiseljak”.
 
U cilju ostvarenja navedenih zahtjeva, u školskom dvorištu ovih se dana okupilo nekoliko stotina roditelja, ali i učenika bošnjačke nacionalnosti, čelnika SDA i Islamske zajednice, a nije nedostajalo ni bošnjačkih medija kojima je prosvjed predstavljen kao segregacija u obrazovanju čije su žrtve, naravno, Bošnjaci. Maske su, međutim, vrlo brzo pale te je navodna žrtva pokazala jasno što misli o drugom i drugačijem. “Niste vi nikakvi Hrvati, Hrvati su u Hrvatskoj”, poručila je jedna od majki načelniku Kiseljaka Mladenu Mišuriću Ramljaku koji je svojim dolaskom na prosvjed pokušao smiriti strasti i pomoći u pronalasku najboljeg rješenja.
 
“Ja sve ovo nisam doživio kao uvrjedu meni osobno, već svim Hrvatima. Ovo je negiranje postojanja cijelog jednog konstitutivnoga naroda”, kazao nam je načelnik Kiseljaka. Uvrede načelniku te konstantno politiziranje početka gotovo svake školske godine u Kiseljaku oštro je osudilo Predsjedništvo Općinskog odora HDZ-a BiH Kiseljak. “Smatramo kako je krajnje nekorektno i neprihvatljivo da na jednom takvom sastanku, legalno i legitimno izabranom načelniku svih naroda i građana općine Kiseljak budu izrečene brojne uvrede i ispolitizirane poruke od sudionika skupa na kojem su, između ostalih, bili i glavni imam Kenan ef. Bajrić, inače i predsjednik Vijeća roditelja, te ravnatelj škole Nermin Merhemić koji je i predsjednik Medžlisa IZ Kiseljak.
 
Vrijeđanje načelnika Mladena Mišurića Ramljaka išlo je do te mjere da je njemu osobno, a i narodu koji predstavlja, uskraćeno smatrati se Hrvatima te poručeno da, kao takvi, mogu jedino ići u Hrvatsku!”, stoji u reagiranju OO HDZ-a BiH Kiseljak. Predstavnici HDZ-a BiH u Kiseljaku oštro su osudili i nazočnost školske djece na očito do kraja ispolitiziranom skupu te poručili kako čvrsto stoje iza svakog poteza načelnika Mišurića Ramljaka te OV-a Kiseljak koji, sukladno svojim mogućnostima, nastoje poboljšati uvjete rada u svim školama na području općine Kiseljak iako je školstvo u nadležnosti županija. “Neprihvatljivo je dahrvatski narod u BiH, kao jedan od konstitutivnih, i dalje mora trpjeti ovakve napade i negiranje svoje opstojnosti. Nadamo se kako će nadležne institucije pronaći krivca i za javno poticanje bojkota nastave u sve četiri škole koje rade po bosanskom planu i programu na području općine Kiseljak”, poručili su iz OO HDZ-a BiH Kiseljak.
 
Najavljeni bojkot nastave i novi prosvjedi Vijeća roditelja bošnjačke djece u Kiseljaku, nakon opstrukcija u izboru predsjedatelja OV-a i provedbe rezultata lokalnih izbora, očito su novi pokušaj da se od Kiseljaka napravi “grad slučaj”.
 

https://www.jabuka.tv/bosnjaci-porucili-nacelniku-niste-vi-nikakvi-hrvati-hrvati-su-u-hrvatskoj/

Povezane objave

Priznajemo ulogu kršćanstva u očuvanju nacije

HF

Ivana Jovanović Trostmann izlaže u Zagrebu

hrvatski-fokus

Oživljena sjećanja Zorana Šimunovića

hrvatski-fokus

Most, kler i SDP zajedno

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više