Hrvatski Fokus
Feljtoni

Povijest Novoga svjetskog poredka (6)

Bilderberg, New age i Trilaterala

 
 
Prvi sastanak skupine Bilderberg održao se u Nizozemskoj, u Oosterbecku, u svibnju 1954. Dogovorili su se da se ta elitna skupina nazove prema imenu hotela gdje su boravili sudionici. Pa ipak, određene sumnje ostaju. To jest, njezino stvaranje se duguje većim djelom trudu Josepha Retingera, premda se neizostavno treba dodati ulje globalizacije Davidu Rockefeleru (CFR, predsjednik Chase Manhattan Bank, …). Bilderbergovci predstavljaju «kremu kreme» političkog, ekonomskog i financijskog zvjerinjaka natovskog svijeta. Zapadni sustavi javnog priopćavanja rijetko spominju njihove susrete i još rjeđe govore o njihovim odnosima.  loro relazioni.97 Pravila organizacije i sudjelovanje sudionika izravno oponašaju ona koja discipliniraju Royal Institute of International Affairs (RIIA, pravilo zvano uredba Chatham House).
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/09/divided_russia2.jpg
Još jednom su obitelji Rhodes i Milner ostavile svoj znak. Ustvari, ove elite unutar krila skupine Bilderberg na duge staze uvjetuju politički, ekonomski i finnacijski tijek. Slučaj Belgijanca Etiennea Davignona je posebno očevidan. Podpredsjednik Europske komisije u razdoblju 1981.-1985. je veliki poglavica ove elitne skupine. I on je pozvao belgijskog političara Hermana Van Rompuyja da položi ispit za predsjednika Savjeta Europe pozivajući predstavnike Bilderberg, 12. studenoga 2009., posebno bivšeg ministra vanjskih poslova USA, Henryja  Kissinger u Val Duchesse na periferiji Bruxellesa.98 Temeljna stvar je bilo saznati je li Herman Van Rompuy u stanju biti od koristi Sustavu. Ispit je položio, imajući u vidu da je zadržan… u službi.
 
Prince Bernhard van Lippe-Biesterfeld (1911.-2004.)
 
Izbor prvog predsjednika Bilderberga, princa Bernharda (1911.–2004.), od strane Josepha Retingera i njegovih istomišljenika nije bio slučajan. Naime, njemački princ je početkom 30. godina bio član SS postrojbi, točnije član Reiterkorp SS (konjica) i član tvrtke Farben Bilder, podružnice IG Farben. Oženio se 1937. s nasljednicom na nizozemsko prijestolje, princezom Julijanom, njezin kćer kraljica Beatrice aktivno sudjeluje na sastancima Bilderberga. Imajući u vidu više nego mutnu prošlost princa Bernharda njegovo imenovanje u upravu Bilderberg bio je način da ga se zadrži. Doista, puno je lakše upravljati iz daljine s nekom osobom u smjeru odabranih ciljeva ako se za njom “vuku repovi”. Izbor njemačkog princa nizozemskog državljanstva je jamačno od velike važnosti jer je bio iskorišten u drugom području. Moramo govoriti o nečemu što je u srcima teoretičara globalizma: ekologija.
 
Legitimna skrb o fauni i flori poprima jednu nepravilnu mrlju pod akcijom podržavatelja Novog svjetskog poredka. Naime, odvojak duha vodi prema divinizaciji vlastite prirode pokreta New Age. Ovo je princip Geje koji se poistovjećuje majci zemlji.99 Mnogi instituti šire ovaj filozofski zaokret u posebnostima, WWF (World Wild Fund for Nature), institut koji promiče  zaštitu prirode. Njegovo osnivanje iz 1961. godine rezultat je rada osoba iz mundiajlističkog zvjerinjaka.
 
Moramo citirati braću Juliana i Aldousa Huxleya. Aldous Huxley je autor jedne proročke knjige, Najbolji od svjetova, objavljene 1931. koja je jedna od istinskih političkih programa globalne politike zavijen u fikciju romana. Sjećajući se jedne svjetske Države utemeljene od jednog podaničkog i hijerarhijski usmjerenog čovječanstva nakon niza genetskih manipulacija, autor provodi svoj život koristeći različite droge kako bi ostvario neki “oblik misticizma”. Ovi deliriji karakterizirali su ovaj ambijent koji je dotakao i njegovog brata Juliana Huxleya, branitelja eugenike, koji će postati prvi predsjednik organizacije  UNESCO (Educational, Scientific and Cultural Organization) 1946. Ovaj mentalitet svojstven braći Huxley duguje se utjecaju njihovog djeda po ocu, Thomasa Huxleya (1825. – 1895.). Ovaj biolog okrutni branitelj darwinističkih pravila100 prenio je svojim potomcima koji su ih objavili svijetu. Dodajmo da su mreže i veze među obiteljima mundijalista bile vrlo bliske i jednom studentu Thomasa Huxleya zvanog… HG Wells.101
 
Ovaj prijelaz s naraštaja na naraštaj dopušta da se shvati stalnost mundijalizma i njegove rastuće moći. Možemo povezati prošle akcije ovih ljudi s fondacijom WWF iz 1961. Naime, nezino osnivanje se duguje Julianu Huxleyju.102 WWF pridonosi širenju ovog panteističkog ideala i predstavlja jednu od podružnica mundijalističkog djelovanja. Treba istaći da je prvi predsjednik WWF bio jedan od upravljača Bilderberga, princ Bernhard103 (predsjednik od 1962. do 1976.). Ostali predsjednici su se smijenjivali na čelu WWF, kao John Loudon, koje je bio i kao John Kerr predsjednik naftne kompanije Royal Dutch Shell. Ova mješavina anglo-nizozemskih naftaša je rasadište novog svjetskog poredka. Treba dodati da je i princ Filip, suprug kraljice Elizabete II., bio na čelu WWF 1981. – 1996.
 
David Rockefeller, Sr. (1915.-2017.)
 
Na ovaj popis aktera koji potječu iz duge političko-trgovačke tradicije treba dodati i ulogu Trilaterale. Koju su 1973. osnovali David Rockefeller i Zbigniew Brzezinski (članovi CFR-a), a ovaj posljednji je bio mentor predsjednika Obame. Ovaj Institut okuplja zemljopisne prostore ekonomski razvijene: Sjevernu Ameriku, Europu i Japan. Podsjećajući na francusku podršku, kao onu Simone Weil, Roberta Marjolina, Raymonda Barrea ili Huberta Védrinea, Brzezinski dodaje da su Države one koje ”se suočavaju sa sve različitijim problemima – financijske, ekonomske i strateške prirode – i postaju sve manje u stanju da ih riješe bez dogovora s najbližim susjedima u vlastitom interesu te onima iz svijeta”. Da bi se suočili s ovim izazovom, autor ističe da je i Trilaterala bila odlučujuća u stvaranju skupine G7.104 Poznavanje Trilaterale industrijskog svijeta “think tanka” posebno se pokazalo u prekoatlantskoj političkoj mreži (TPN).105 Doista, predsjednik europske podružnice Trilaterale, Peter Sutherland, je i predsjednik europske podružnice TPN-a. Ovaj je Irac bio i na čelu banke Goldman Sachs, koja kriomice upravlja ekonomskom politikom predsjednika Obame, te komesar za konkurenciju 1985. – 1989. pod predsjedavanjem Jacquesa Delorsa.106 Trešnja na ovoj torti je da je Peter Sutherland i ravnatelj škole Fabian la London School of Economics.107 Piramida vlasništva bit će zaokružena dodatkom da je i John Kerr član Trilaterale Europa.108
 
Kako možemo zaključiti, političke i ekonomske elite već dugo vremena teže stvaranju Jedinstvenog svjetskog poredka.109 Uza sve to, piramida ne bi bila cjelovita ako ne spomenemo izjavu sutoriteta Katoličke Crkve.
 
Bilješke:
 
97. Izuzetak je, ipak, belgijski RTL pokazao vanjski snimak (2000.) za vrijeme dnevnika sa skupa Bilderberg. Moglo se vidjeti Dominique Strauss-Kahn ili nizozemsku kraljicu.
98. Top candidate debates EU tax at elite dinner, di Andrew Rettman, EU Observer, 16 novembre 2001.
99Il film Avatar di James Cameron uscito nel dicembre 2009 è il prototipo dello stesso spirito "Gaia". Una tribù dotata di molte qualità in relazione agli esseri umani venuti a sfruttare il loro pianeta, prendono forza dalla natura, in particolare da un albero, un vero e proprio Dio che dà tanta energia quanta ne prende.
100. Thomas Huxley era conosciuto come "il mastino di Darwin".
101. "HG Wells: discepolo di Darwin e eugenista straordinario", di Jerry Bergman, Journal of Creation, dicembre 2004.
102. "WWF negli anni 60" sul sito web del World Wild Fund
103. "Presidenti – passato e presente" sul sito web del World Wild Fund.
104. Le Figaro, 25 janvier 1999.
105. p. 137 (capitolo 28). 
106. "Peter Sutherland, direttore generale del GATT e dell’OMC 1993-1995", sul sito del World Trade Organization.
107. "Peter Sutherland", sul sito web della Commissione Trilaterale.
108. "Membership" sul sito web della Commissione Trilaterale.
109. Tra i vari settori coinvolti nella costruzione del nuovo ordine mondiale, possiamo citare il caso del Codex Alimentarius, il cui scopo è quello di apportare modifiche o soppressioni dei prodotti che entrano nella composizione dei prodotti alimentari (vitamine, minerali, …).
 
(Nastavak slijedi)
 

Pierre Hillard, doktor političkih znanosti i profesor međunarodnih odnosa. Njegovi istraživački radovi poglavito su usredotočeni na instrumentalizaciju Europske unije s obzirom na stvaranja jedinstvenog euro-atlantskog bloka. Posljenje objavljeno djelo je: Bertelsmann: Un empire des médias et une fondation au service du mondialisme (François-Xavier de Guibert éd., 2009.).

Povezane objave

PRIJE 23 GODINE – Protuhrvatski govor u izraelskom Knessetu (7)

HF

Atentat na Stjepana Radića (2)

hrvatski-fokus

E moj narode…! (1)

hrvatski-fokus

Čovjek i šport (3)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više