Hrvatski Fokus
Hrvatska

Kratka povijest izdaje

Anglosaksonci nam nikada nisu niti će biti prijatelji

 
 
U jesen 1995. godine, ne sjećam se točno datuma, mislim da je bilo sredinom studenog, u svakom slučaju nakon potpisivanja Daytona, zatekao sam se u Vitezu, radio sam jednu reportažu za „Slobodnu Dalmaciju“, kad je stigla šokantna vijest: Haag podigao optužnice protiv BiH Hrvata, Kordića, Blaškića, braće Kupreškić… među Hrvatima srednje Bosne zavladala je najprije konsternacija pa takvo ogorčenje da su jedva spriječeni novi sukobi na punktovima prema muslimanima. Tada sam shvatio: američka politika je toliko perverzna, bolesna, dvolična i demonska da je teško normalnom čovjeku to i zamisliti! Tuđman je bio izigran Holbrookeovim lažima (nadam se da je u paklu taj američki gad), i shvatio sam tada cijeli kauzalitet, zašto su Amerikanci spasili Banja Luku, i kakvu su igru dvostruku s nama igrali.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/09/150701_hillary_clinton_richard_holbrooke_gty_1160.jpg
Richard Holbrooke i Hillary Clinton
 
Od tada je Haag postao naša noćna mora a ja sam toliko zamrzio američku politiku da su me do konca devedesetih percipirali kao anti-angloameričkog autora. Anglosaksonci i njihova masonerija grubo se poigrala s nama. Godine 1996., CIA je iskoristila nezadovoljstvo mase i prosvjede za RADIO 101, i htjela je svrgnuti Tuđmana koji je bio na liječenju u SAD-u, uvjeren da su nam Ameri saveznici. Vratio se bijesan i progovorio o vragovima raznih boja. Znao je dobro o čemu govori. Anglosaksonski podlaci, kad nisu uspjeli navesti rulju na puč, predvođenu Pusićkom, Čičkom, Gotovcem i ostalim korisnim budalama, pustili su u javnost vijest da je Tuđman teško bolestan i da umire od tumora. On je poživio još tri godine poslije. Kao pravi suvereni državnik, uzvratio je Amerikancima udarac i odbio posao s Boeingom, i okrenuo se nabavci francuskih Airbuseva. Kasnije je išao i u Moskvu, 1998., tražiti novo savezništvo.
 
Za to vrijeme CIA je pokrenula plan B, mirni prevrat, počela je petu kolonu pripremati za izbore, pokrenut je „Jutarnji list“, poslali su Montgomeryja, zelenu beretku, stručnjaka za tiha ubojstva (neka mu Bog naplati sva zla koja je učinio mom narodu) koji je kao američki ambasador u Zagrebu otvoreno organizirao oporbu, Račanovu šestorku za preuzimanje vlasti. Šestorka je odlazila u Washington kod M. Albright, ružne odurne babe koja je mrzila Tuđmana jer se nije nikomu pokoravao i klanjao, i kao skupina komunističko-liberalnih bijednika bila spremna uskočiti U Banske dvore kako bi krenuli s izručenjima generala i provedbom nikad kažnjene veleizdaje.
 
Scenarij dalje znate. Sam Butković se javno pohvalio kako su on, Račan i Monty proslavili trećojanuarsku pobjedu, tako što su se zajedno oroljali kašetom Dom Perignona. Jedan je otišao sotoni na raport, a drugoj dvojci želim samo da im sve to što su popili na račun nesreće mog naroda, iziđe jednom na nos i na uši. Čim su Račan i Mesić došli na vlast, otišli su se kao indijanski poglavice pokloniti na nosač aviona bljedolikih jenkija u Jadranu, gdje su im dali ogledalca i perle, a uzeli nam slobodu i dušu. Jer što smo mi za vrle saveznike? Obično indijansko pleme koje žele satjerati u rezervat, uzeti mu zemlju, more i sve resurse. Ej, osvijestite se. I ja sam odrastao na zapadnoj, proameričkoj kulturi, dok se nisam osvijestio onog jutra u Vitezu.
 

Zoran Vukman, https://www.google.hr/?gws_rd=ssl

Povezane objave

Vrijeme je reći dosta!

hrvatski-fokus

Agica Oskomić – srijemska mučenica

HF

Bedastoće Zvonimira Despota

HF

Ćipe izvan sebe zbog Plenkovića

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više