Hrvatski Fokus
Hrvatska

Hvali i ljubi čizmu koja te gazi

Sramotno skrnavljenje i premještanje svete spomen-ploče nije se smjelo ni po koju cijenu prihvatiti

 
 
Ovo u naslovu sljedećeg članka: http://direktno.hr/direkt/uzivo-hos-ovci-nasli-smo-zajednicko-rjesenje-hvala-vladi-i-plenkovicu-97024/i u sadržaju teksta je zaista više nego strašno, izvan svake pameti, morala i dostojanstva, osobnog ljudskog, dostojanstva HOS-a, hrvatskoga naroda i samostalne hrvatske države Republike Hrvatske.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/09/antodjapic23042017.jpg
Anto Đapić
 
Dovoditi u pitanje najuzvišeniju i najdragocjeniju žrtvu mladih života za obranu i slobodu svoje domovine i u ostvarenoj pobjedničkoj državi, zabranjivati spomen obilježje na njih na bilo kojemu mjestu slobodne im majke Domovine, a posebno na mjestu gdje su hrabro pali i mučeni od velikosrpskog okupatora, može bez ikakva morala ostvarivati samo izdajničke vlast, poslušna poraženom, ali povampirenom okupatoru. Takvo nešto monstruozno prihvaćati može samo podložnički mentalitet, a k tome još zahvaljivati tiranima na vlasti stvarno je ispod svake ljudske razine.
 
No, po svemu sudeći, nije ni čudo kad se među takvim vodećima našao i Anto Đapić, grobar Hrvatske stranke prava. odmah je jasno otkud vjetrovi pušu i koji će, ako se tako nastavi, vrlo brzo otpuhnuti znameniti najnormalniji poklič poštenih i hrabrih hrvatskih vitezova "Za Dom – Spremni!", čiji je zaštitu tobože Đapić sačuvao. Moje je mišljenje da se takvo ponašanje i sramota skrnavljenja premještanjem svete spomen ploče nije smjelo ni po koju cijenu dragovoljno prihvatiti, nego, ako se nije moglo legalnim ni pasivnim fizičkim otporom spriječiti, trebalo je nasilnicima na vlasti prepustiti da to rade sami i do kraja pokažu svoje pravo lice, te zatim razmisliti kako se dalje postaviti.
 

Dr. Ružica Ćavar

Povezane objave

Pravednik među narodima

hrvatski-fokus

Kad nenormalno postane normalno

HF

Hrvatska anno Domini 2018. (2)

HF

Transkript razgovora između Franje Tuđmana i Stipe Mesića 24. veljače 1994. godine

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više