Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

IEDC Bled – Nagrada otišla u Rumunjsku

Podjetje UPC pobjednik 6. međunarodnoga natjecanja u rješavanju studija poslovnih primjera

 
 
U Bledu je završilo dvodnevno međunarodno natjecanje u rješavanju studija poslovnih primjera, tzv. IEDC Global Case Study Competition, u organizaciji IEDC-Poslovne škole Bled i IEDC Alumni klubova. Voditelj natjecanja, Nenad Filipović, profesor na IEDC-Poslovnoj školi Bled, izjavio je, da je poduzeće UPC iz Rumunjske, najbolje rješenje zadanih poslovnih izazova. Sudjelovalo je također i slovensko poduzeće Iskraemeco.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/09/Global_CSC_Winners_b.jpg
U skladu s poslanstvom razvijanja poslovnoga razmišljanja, suočavanja mladih poslovnih ljudi s aktualnim izazovima u poduzećima i podsticanju timskaga rada, IEDC-Poslovna škola Bled već tradicionalno organizira međunarodno natjecanje u rješavanju poslovnih primjera. Glavni cilj toga natjecanja su promocija poslovnih znanja i povećanje konkurentnosti pojedinaca i poduzeća.
 
Pet ekipa poznatih poduzeća iz srednje i istočne Europe se je u tom tjednu okupilo na Bledu, na IEDC-Poslovnoj školi Bled, zatim, nakon što su pobijedili na državnim natjecanjima u rješavanju poslovnih primjera. Šesteročlana ekipa HEP iz Hrvatske, UPC iz Romunjske, Iskraemeco iz Slovenije, Coca-Cola Hellenic iz Srbije i Coca-Cola European Partners iz Bugarske imale su na raspolaganju 24 sata, da pronađu rješenje za zahtjevan primjer, koji proizlazi iz realne poslovne situacije.
 
Nakon zaključnog predstavljanja žirija, koji su činili Mateja Luštek iz Studio Moderne i Jure Marjanovič iz Gorenja, oboje diplomanti IEDC-a, i prof. Nenad Filipović, proglašen je pobjednik, ekipa UPC Rumunjska. »Pri ocjenjivanju ekipa usredotočili smo se na sljedeće kriterije: na sposobnosti osvjetljavanja problema iz različitih kutova, kako iz različitih tema odrediti prioritete i odlučiti se što je najproduktivnije za tvrtku ter za izabrane prioritete pripremiti akcijski plan i također jasno ga predstaviti kao i cijelu temu. Ekipa UPC se je iskazala s najbolje istraženim pristupom i prijedlogom rješavanja«, pohvalio je pobjedničku ekipu prof. Filipović. Pored poslovno-obrazovnoga iskustva, pobjednička ekipa dobila je za svoje poduzeće nagradu, dvodnevni seminar od strane IEDC-Poslovne škole Bled za specifične potrebe poduzeća, u vrijednosti od 20.000 eura.
 

Iva Eibel, voditeljica korporativnega komuniciranja, IEDC – Poslovna škola Bled

Povezane objave

HAMAG-BICRO proslavio prvih 25 godina

HF

Torcidu su 1950. osnovali agenti Udbe i oficiri JNA

HF

CENZURA – Odgovor Hrvatske radio televizije

HF

Deložacija Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović s Pantovčaka je mini državni udar

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više