Hrvatski Fokus
Kultura

Kapetan Stjepko osvaja Južnu Koreju

Dubrovački slikar Stjepko Mamić po četvrti put izlaže u Nacionalonim muzejima Južne Koreje  

 
 
U Nacionalnom muzeju Južne Koreje Haegeumgang Theme Museum 3. rujna 2017. svečano je otvorena Treća međunarodna izložba posvećena očuvanju okoliša pod nazivom ”Zemlja koju volim” (3rd International Environment Exhibition "The Earth I Love"). Izložbu koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva okoliša Južne Koreje otvorio je generalni direktor Hegeumgang Theme Muzeja Gospodin Kyung Myung-ja,Yu cheon–up. Na izložbi izlažu umjetnici iz ukupno dvadeset dvije zemlje iz cijelog svijeta. 
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/09/mamic-korea-3.jpg
Dubrovački slikar i pomorski kapetan Stjepko Mamić koji predstavlja Hrvatsku ovom prigodom izložio je sliku po nazivom “Spring flowers ( The first Flower)“, u tehnici acrylic/mix media na lanenom platnu, 80×80 cm. Kao i sva umjetnička djela na ovoj međunarodnoj izložbi (slike i skulpture u svim tehnikama te fotografije) inspirirane su poezijom japanskog pjesnika Taro Aizu. Tako je Mamićeva slika s motivom cvjetova inspirirana poemom Spring: Prvi cvjetovi. Inače, već jedna Stjepkova slika „Nocturno“ s motivom noćnog ribanja na fero je postala  dijelom fundusa Nacionalnih muzeja Južne Koreje nakon triju izložbi u Nacionalnim muzejima Južne Koreje tijekom 2016.godine  i završne izložbe  u Nacionalnoj akademiji umjetnosti Južne Koreje u Seulu u studenom 2016.god. Zahvaljujući tome Stjepko Mamić je od prošle godine postao članom ICAF-a (International Culture and Arts Federation of Korea).
 
Izložba ‘The Earth I love'  u  Haegeumgang Theme Museum, Yukyung Art Museum 1-5 traje od 1. 9. do 22. 10. 2017., a potom seli u Yeosu, u Hwain Galeriji od 26. 10. do 8. 11. 2017.
Nakon ovih izložbi Stjepko Mamić će u sklopu novog međunarodnog Gogyoshi Art Projekta izlagati u Hanamu i Seulu od listopada 2017.do siječnja 2018. Istovremeno Stjepko Mamić izlaže u rimskoj galeriji Rosso Cinabro na izložbi September Contemporary od 14.-30. 9. 2017.
NAJAVA: u listopadu kapetan Stjepko Mamić izlaže na međunarodnim izložbama:
– „Percorsi visivi“ u Galeriji povijesne rimske Biblioteca Angelica;
– SAM 2017, Salon des Artistes Membres et Amis du WHO'S WHO, Art Club International u pitoresknom francuskom Givernyu, mjestu Claudea Moneta (u  prilogu priliježu pozivnice);
– Carrousel du Louvre, Muzej Louvre Paris sa  Societe  des Artistes Independants.
 

Dražana Martinović Mamić, dr. med.

Povezani članci

Pokušaj bijega iz kaosa potrošačkog društva

HF

Zidovi snivaju sjene

HF

Crveni ciklus Zagrebačke filharmonije

hrvatski-fokus

Ideja bilježenja poznatih lica

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...