Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Selekcija najboljih kandidata

Tehnološki park Zagreb – mjesto gdje se inovativne ideje uspješno pretvaraju u održivo poduzetništvo

 
 
Od travnja 2017. Tehnološki park Razvojne agencije Zagreb znatno je povećao kapacitete proširivši se, uz dosadašnje lokacije u ulici Dragutina Golika (Voltino naselje) i na Žitnjaku, na novih 7400 m2 na lokaciju 12. paviljona Zagrebačkog velesajma. U okviru TPZ-a u ovome trenutku svoje inovativne ideje razvija ukupno 61 tvrtka, a broj novih članova iz dana u dan raste. Dana 5. listopada 2017. godine svečano su dodijeljeni ugovori novim društvima članovima TPZ-a.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/10/SLIKA-2.JPG
Događaj svečanog uručenja ugovora novim društvima u TPZ-u otvorila je Ivana Čuljak, voditeljica projekta Tehnološki park Zagreb, koja je novim tvrtkama i timovima poželjela dobrodošlicu i izrazila zadovoljstvo što TPZ okuplja toliko inovativnog poduzetničkog potencijala na jednome mjestu. Također, ovom prilikom Ivana Čuljak je istaknula: „Proteklih mjeseci intenzivno smo se bavili selekcijom timova koji su iskazali interes za ulaskom u ovaj prostor. U tom periodu broj naših članova se utrostručio, a do kraja godine očekujemo kako će novi prostor na Velesajmu biti popunjen. Uz selekciju najboljih kandidata za ulazak u okrilje našeg Parka, paralelno intenzivno radimo i na dodatnom unapređenju ovog prostora kroz savjetovanja, edukacije i mentoriranje kao osnove za razvoj kvalitetnih na inovacijama baziranih poduzetničkih pothvata.“
 
Po završetku uvodnog izlaganja okupljenima se obratio Frane Šesnić, direktor Razvojne agencija Zagreb. Ovom prilikom rezimirao je što je sve do sada napravljeno u novome prostoru te najavio buduće aktivnosti i opremanje prostora najsuvremenijom opremom koja će kroz laboratorije biti dostupna na korištenje članovima Parka. Do sada je u ovaj prostor uloženo više od 15 milijuna kuna, a u provedbi je nastavak opremanja najsuvremenijom i visoko sofisticiranom opremom za što je odobreno 16 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
 
Također, Frane Šesnić se osvrnuo na novoizabrane timove Startup Factory Zagreb programa.  Ovaj program Razvojna agencija Grada Zagreba, kao jedinstven predakceleracijski program u ovom dijelu Europe, pokreće po drugi put. O izabranim timovima je rekao: „Ove godine primili smo zaista izvrsne ideje. Selektirali smo najboljih 16 iz područja Smart Energy, Smart Living – Silver Economy,  Smart Mobility iSmart Tourism“. Izabrani timovi upravo kreću s programom razvoja ideja u uspješne poduzetničke pothvate putem sinergije mentoriranja, edukacije, infrastrukture te financijske pomoći.  Izlaganje je završio riječima: „Zadovoljni smo i sretni što u TPZ-u svoje ideje razvijaju izvrsni inovativni timovi i tvrtke. U planu su još mnoge aktivnosti kroz koje ćemo ovaj prostor učiniti još funkcionalnijim. Otvoreni smo za sve vaše prijedloge i ideje kako bi bili još bolji i kako bi vam što više pomogli pri razvoju vaših projekata.“ Vrata Tehnološkog parka Razvojne agencije Zagreb otvorena su svima koji imaju perspektivne ideje usmjerene razvoju inovativnog poduzetništva.
 

Anđelka Felja

Povezane objave

Globalna ulaganja u energetiku u 2022. – šaroliki energetski miks

hrvatski-fokus

Regulirane cijene plina

HF

Najviše zelene energije iz novih tehnologija

HF

Hladno pivo u Pivovari Medvedgrad

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više