Hrvatski Fokus

Zaustavimo izgradnju hidroelektrana!

 
 
Gospođu Irenu Majcen, slovensku ministricu okoliša i prostornog planiranja, pozivamo da zaustavi projekt Hrastje-Mota, kao i planove za izgradnju drugih hidroelektrana na rijeci Muri. Pomozite nam spasiti rijeku Muru i odmah potpišite peticiju slovenskoj ministrici!
http://www.amazon-of-europe.com/hr/peticija2
Hvala vam!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/10/Fluesse_voller_Leben_Peter_Feldhammer.gif
Jednom od ekološki najznačajnih ekosustava u Europi prijeti uništenje! Slovenija želi izgraditi osam (!) hidroelektrana na rijeci Muri, na području budućeg rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav koji se proteže kroz pet država, a poznat je kao „Europska Amazona“. Odluka za izgradnju prve brane na rijeci u Hrastje-Mota je pred vratima. Posljedice bi bile katastrofalne. Rijeka Mura i njezina najveća te najvrjednija poplavna područja, koja nude sklonište ugroženim vrstama kao što su orao štekavac, crna roda i dunavska jesetra, bit će uništena. Štoviše, izgradnja hidroelektrane Hrastje-Mota „otvorit će vrata“ za izgradnju sljedećih sedam brana i postala bi prva hidroelektrana ove vrste izgrađena na području ekološke mreže Natura 2000. Signal koji bi na taj način Slovenija poslala bio bi katastrofalan i dao loš primjer, koji bi mogli slijediti na ostalim dragocjenim rijekama u cijeloj Europi. (http://www.amazon-of-europe.com/hr/peticija2)

Povezane objave

Nagodba o Agrokoru – kraj Hrvatske

HF

Zemlje u razvoju u novom trgovinskom sporazumu pobunile se protiv rodnog programa EU-a

hrvatski-fokus

Isplativost proizvodnje bajama u Dalmaciji

hrvatski-fokus

Sa Sveučilišta u Dubrovniku probudili su se s malo sna

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više